تصویب طرح جدید تحریم علیه رژیم آخوندی توسط مجلس نمایندگان آمریکا

تصویب طرح جدید تحریم علیه رژیم آخوندی توسط مجلس نمایندگان آمریکا


گفتگو با خسرو شکرالهی – ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷

- همان طورکه در خبرها شنیدید، مجلس نمایندگان آمریکا روز گذشته یک طرح قانونی را با عنوان « مورد حسابرسی قرار دادن رژیم ایران بخاطر وحشیگری اش» با اکثریت مطلق، یعنی 410رأی مثبت در برابر تنها 2رأی منفی مورد تصویب قرار داد.

این طرح مقامهای رژیم را به خاطر نقششان در نقض حقوق بشر مورد تحریم قرار می‌دهد ما گفتگوی امروز خودمان با خسرو شکراللهی را به همین موضوع اختصاص دادیم.

س) : می خواستم دربارة این طر ح کنگره که دیروز به تصویب رسید، توضیح بدهید که شامل چه موادی است و چه تأثیری می‌تواند بر روند تحولات داشته باشد؟


 

ج):‌این طرح یا لایحه قانونی که با شمارة 4744 مشخص می‌شود، نقض حقوق بشر و گروگانگیری توسط رژیم ایران را قابل پیگرد و حسابرسی می‌داند. این طرح پیشتر در اسفند ماه گذشته به تصویب کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا رسیده بود و اکنون بایستی برای طی مراحل قانونگذاری و تبدیل به قانون ابتدا در مجلس سنا تصویب شود و سپس به امضای رئیس جمهور آمریکا برسد.

پیش‌بینی می‌شود که این طرح قانونی با توجه به دو حزبی بودن و با توجه به این که با اکثریتی نزدیک به اتفاق آرا به تصویب رسیده تا مرحلة اجرا به هیچ مانعی برخورد نخواهد کرد؛ رئیس جمهور آمریکا را ملزم می کند ظرف حداکثر 270 روز بعد از اجرایی شدن, گزارشی را درباره آن دسته از مقام های ارشد رژیم ایران که مرتکب نقض حقوق بشر طبق شرایط مطروحه در قانون های قبلی آمریکا شده اند تهیه کرده و آن را به کمیته های ذیربط کنگره ارائه کند.

بند دیگری از این طرح, رژیم ایران را به گروگان گیری و بازداشت خودسرانه شهروندان آمریکا متهم کرده و از وزیر خارجه این کشور خواسته است ظرف حداکثر 120 روز بعد از اجرایی شدن, گزارشی شامل استراتژی این کشور برای جلوگیری از اقدام مقامات رژیم ایران در این زمینه ها ارائه کند.

در مورد سابقة این طرح لازم است خاطرنشان کنم که پس از قیام دی ماه مجلس نمایندگان آمریکا تشکیل جلسه داد و با صدور یک قطعنامه (676) و دریک رأی نزدیک به اتفاق آرا از قیام مردم ایران بر علیه یک رژیم سرکوبگر حمایت کرد.

اد رویس رئیس کمیتة امور خارجی مجلس نمایندگان روز دوشنبة گذشته که در بارة طرح قانونی اخیری صحبت می‌کرد به همین سابقه و به قیام مردم ایران اشاره کرد و گفت اقدام امروز ما برای عملی کردن آن قطعنامه است و دولت را ملزم میکند که مقامات ارشد رژیم ایران را بخاطر نقض حقوق بشر مورد تحریم قرار دهد. طرح قانونی 4744 از دولت آمریکا می‌خواهد در مورد مقامهای رژیم ایران که مرتکب برخی اقدامات خاص علیه شهروندان آمریکا یا اشخاص ایرانی می شوند تحریم هایی اعمال کند.

اقدامات و افراد مشمول تحریم که در این طرح به آنها اشاره شده عبارتند از:

- افرادی که در ایران بنا به انگیزه های سیاسی دستور ارعاب, آزار, اخاذی, بازداشت یا محاکمه شهروندان آمریکا یا ساکنان دائمی این کشور را صادر کنند, سفارش به این کار کنند, بر این فرایندها نظارت کنند و یا در این موارد مباشرت داشته باشند؛

برای نفراتی که مرتکب اقدامات فوق الذکر تشخیص داده شوند تحریم هایی مانند منع صدور روادید برای سفر به آمریکا و مصادره اموال و دارایی ها اعمال خواهد شد.

 

س): در جریان بحث و بررسی در مورد این لایحه، چند تن از نمایندگان صحبت کردند، می‌خواستم دربارة اظهارات اونها و نکاتی که روش تأکید کردند، برای بینندگانمان توضیح بدهید.


 

ج):‌تعدادی از نمایندگان در سخنرانیهای خودشون جنبه‌های مختلف سیاستها و اقدامات جنایتکارانة رژیم رو مورد بحث قرار دادند و مهمترین نکته این بود که به قتل‌عام هزاران زندانی سیاسی در سال67 اشاره کردند. یکی از نمایندگان گفت: « همانطور که این لایحه بتفصیل شرح میدهد امروز این رژیم به تعهداتی که برای احترام به حقوق بنیادین مردم ایران داده است به طور وقیحانه ای بی اعتنایی میکند. بسیاری از ما اعدامهای دسته جمعی که طی یک مدت زمان چهار ماهه در سال 1988 اجرا شد را به یاد می آوریم. هزاران زندانی سیاسی بخاطر امتناع از انکار وابستگیهای سیاسی شان به دار آویخته شدند یا تیر باران شدند».

در این سخنرانیها همچنین تاکید شد که امروز هم رژیم به جنایتهایش ادامه می‌دهد و « هنوز گروههای اقلیت قومی و مذهبی مانند بهاییان، مسیحیان، صوفیها، مسلمانان سنی و شیعه مخالف را مورد اذیت و آزار قرار میدهد. و ما همه روشی که رژیم مخالفت سیاسی مسالمت آمیز را وحشیانه سرکوب کرد را به یاد می آوریم. در آن زمان دولت قبلی آمریکا بصورت شرم آوری ساکت ماند. این یک فرصت واقعی بود که ایالات متحده آن را از دست داد».

 

س): این طرح نسبت به طرحها و لوایح قبلی کنگرة آمریکا علیه رژیم از چه ویژگیهایی برخوردار است؟

 

ج):‌مهمترین ویژگی همزمانی آن با شرایط اجتماعی سیاسی کنونی ایران است. این که قیام دی ماه، واقعیت مسأله ایران را به همة دنیا نشان داد. اینکه این رژیم هیچ جایی در ایران و در میان مردم ایران ندارد و عموم مردم خواستار سرنگونی آن هستند. و رژیم بر اثر ضربه‌یی که در جریان این قیام خورد همچنان در حال لرزیدن است و همه می‌دانند که ایران یک آتشفشان فعال است که هر لحظه و با هر جرقه‌یی ممکن است منفجر شود و شروع به آتشفشانی هولناکی کند.

دیگر این که همزمان با وضعیت انفجاری جامعة ایران شرایط منطقه‌یی و بین‌المللی هم هر حلقة طناب داری است که مستمرا بر گردن رژیم تنگتر می‌شود. در حالی که تنها دوهفته به پایان مهلت ضرب‌‌الاجل آمریکا مانده، شاهد شتاب گرفتن تحولات سیاسی علیه رژیم هستیم. و این محکومیتها و تحریمهای حقوق بشری در تأثیر متقابل با تحریمهای مربوط به برجام و موشکی و دخالتهای منطقه‌یی حلقة محاصره بر گرد رژیم را هر چه تنگتر می‌کند.

 

س): تصویب این لایحه چه تأثیری بر وضعیت رژیم و بر تحولات کنونی دارد؟


 

ج):‌مشخص است که این ضربه در شرایطی که رژیم در نهایت ضعف و درماندگی و تزلزل است به رژیم وارد می‌شود. در مورد وضعیت رژیم تنها کافی است به حرف دو روز پیش خامنه‌ای اشاره کنم که گفت اگر به قرآن چنگ بزنیم می‌توانیم از سقوط نجات پیدا کنیم. از دجالگری رایج رژیم و ولی فقیه ارتجاع که بگذریم، این اعتراف صریحی از جانب شخص اول این رژیم است که نظام در معرض سقوط است. یا جوادی آملی یکی از آخوندهای دانه درشت رژیم نسبت به قیام گرسنگان هشدار داده بود و گفته بود این بار اگر سیل بیاید همه مان را می‌برد و ما هم جایی نداریم که فرار کنیم.

وضعیت بین‌المللی هم به همین اندازه برای رژیم خطرناک است. در چنین شرایطی این اقدام کنگرة امریکا که البته تماما تحت تأثیر قیام مردم ایران و ادامة آن که هر روز شعله‌های آن را در جای جای میهن از خوزستان و اصفهان و کازرون و تهران و... می‌بینیم و ناشی از روشنگری سالیان کاردها و فعالان این مقاومت است... به مثابه پتکی است که بر رژیم فرود می‌آید و از انجا که موضوع آن حقوق بشر و جنبش دادخواهی است، بیش از پیش موجب بالا رفتن روحیه مردم می‌شود و به تحولات شتاب بیشتری می‌دهد.

 

 

 

 

 

 
لطفا به اشتراک بگذارید: