مریم رجوی
مریم رجوی
مریم رجوی، پیشتاز مبارزه برای تغییر دموکراتیک در ایران
مریم رجوی، در نوجوانی به سازمان مجاهدین خلق ایران پیوست. دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف در تهران بود که با انقلاب ضدسلطنتی مواجه شد.
فعالیتهایش در سالهای ۱۳۵۸تا ۱۳۶۰گسترده شد و از مسئولان بخشهای اجتماعی و دانش آموزی و دانشجویی سازمان مجاهدین در آن زمان بود.
در همین زمان به عنوان کاندیدای سازمان مجاهدین خلق برای انتخابات مجلس شورای ملی در تهران معرفی شد. و به رغم تقلبهای گسترده توسط رژیم حاکم، ۲۵۰هزار رای به دست آورد.
حضور بین المللی مریم رجوی از سال ۱۳۷۲ و پس از آن بود که توسط شورای ملی مقاومت ایران بهعنوان رئیس جمهور برگزیده مقاومت برای دوران انتقال حاکمیت به مردم ایران، انتخاب شد.
او راهی جدید و سخت برای بهکرسینشاندن حق مبارزه مردم ایران برای آزادی و سرنگونی رژیم آخوندی را پیش رو داشت. اما خستگیناپذیر و پرتوان، موانع مختلف پیش روی مقاومت ایران را کنار زد و اصالت این مقاومت را به همه نشان داد.
مریم رجوی، در موضع رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران، یک چالش سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ایدئولوژیک فوقالعاده در مقابل آخوندهای حاکم بر ایران است.
مریم رجوی، یک جنبش جهانی را پیش برده است که در برگیرنده مهمترین شخصیتهای سیاسی و اجتماعی، حقوق بشری، نظامی، وزرای کابینه پیشین آمریکا تا پارلمانترها و شخصیتهای سیاسی از آمریکا و کانادا و اروپا را شامل مي شود.
این جنبش در راستای پیشبرد مبارزه مردم و مقاومت ایران برای آزادی، موفقیتهای بزرگی کسب کرده و اعتبار و مشروعیت جهانی به دست آورده است.
جنبش دادخواهی قتل عامشدگان سال ۶۷
یکی از مهمترین پیشرویها و فعالیتهای وی، فراخوان به مردم ایران و اعلام جنبش دادخواهی خون شهیدان قتل عام ۱۳۶۷ است.
این جنبش به سرعت در داخل و خارج ایران گسترده شده و موضوع قتل عام زندانیان سیاسی را بعد از ۲۸سال به موضوع روز جامعه ایران در مقابل رژیم آخوندی تبدیل کرد. موضوعی که جناحهای درونی رژیم بهخصوص جناح بهاصطلاح اصلاح طلب از جمله بازجوها و اعضای سابق وزارت اطلاعات رژیم، تلاش میکردند آن را کتمان کنند یا فراموششده القا كنند. و همزمان، دیگر پاسداران رژيم با ایجاد رعب وحشت و دستگیری خانواده قتلعامشدگان یا کسانی که بر سر مزار آنها حاضر میشدند، اجازه افشاگری پیرامون این جنایت را نمیدادند.
با فراخوان جنبش دادخواهی توسط مریم رجوی، سران رژيم سه دهه سکوت را شکستند و مجبور به موضعگیری در دفاع از این جنایت عليه بشريت شدند.
امواج جنبش دادخواهی در داخل کشور، همراه با افشای ابعاد جدیدی از این جنایت و اعتراضات خانوادهها و زندانیان سیاسی، رژیم را در مخمصه قرار داد. استقبال خانوادههای شهیدان و تلاش آنها در انتشار اسامی شهیدان و اسناد و مدارک این جنایت موج گستردهیی در داخل ایران برانگیخت. در سطح بین المللی نیز، برگزاری جلسات متعدد از سوی مقاومت ایران و حقوقدانان، محکومیتهای بینالمللی توسط پارلمان کشورهای مختلف را به دنبال داشت. عفو بینالملل در بیانیه های متعدد این جنایت را محکوم کرد و گوترز، دبیرکل ملل متحد در گزارش سالانه خود از این قتل عام به عنوان جنایت علیه بشریت یاد کرد(۱).
مریم رجوی در سخنرانی خود در کنفرانس دادخواهی قتل عام در اشرف ۳ در تابستان 1398 بار دیگر خواستار آن شد که خامنهای و دیگر مرتکبان جنایت علیه بشریت به خاطر قتل عام ۶۷ باید در برابر عدالت قرار بگیرند.
مریم رجوی در توصیف خاطراتی از آن قهرمانان مقاومت ایران گفت:
قتلعام زندانیان سیاسی مجاهد و مبارز، تصادم خونین قرون وسطی و نسل فردا بود. نسل برپادارندة انقلاب بهمن که عزم یک جامعه آزاد و برابر را داشت، با هیولای استبداد دینی و هجوم سرکوب و غارت مواجه شد. قتلعام ۶۷ صحنه هولناک این رویارویی تاریخی بود؛ اما پایان آن نبود بلکه با همه دردناکیاش، آغاز تازهیی از کشاکشی بود که همچنان ادامه دارد و سرنوشت جامعه ایران را قرین آزادی میکند.
از این نظر واقعه قتلعام با آزادی و آینده ایران گره خورده است؛ با حقوق بشر سنگسار شده ایران؛ با مقاومت برای آزادی و برابری؛ با خیانت مماشاتگران خارجی؛ با ترس و خفت ننگآلود تسلیمطلبان داخلی و البته با سرنگونی رژیم. زیرا روزی که آخوندها براثر جنبش دادخواهی مردم ایران وادار شوند پرونده این جنایت بزرگ را باز کنند، روز پایان حکومت ولایت فقیه است.
در بسیاری ازگواهی شاهدان بارها شنیدهایم و خواندهایم که قهرمانان زندانی در برابر شکنجهگران و جلادان، ایستادگی میکردند و به مسعود رجوی درود میفرستادند. جملات سخنرانیهای او را که حفظ کرده بودند، با همبندانشان زمزمه میکردند و در ملاقاتها با ایما و اشاره از او خبر میگرفتند.
قتلعامشدگان، وجدان شورشی و شورشگر تاریخ ایراناند. گوهر صدق و فدا و وفا که جامعه ما در قلب خود محفوظ داشته و حیات حقیقیاش از آن میجوشد.
در گیرودار کشتارها، در یکی از بندهای زندان اهواز دو آخوند جلاد بهنامهای جزایری و عبداللهی فریاد میزدند: باید موضع بگیرید؛ یک طرف خمینی است و یک طرف مسعود رجوی، شما در کدام طرف میایستید؟
از انتهای بند دختری چنین خروشید: زنده باد مسعود، مرگ بر خمینی. او سکینه دلفی بود؛ قهرمان ۲۶ سالهیی از فرزندان مردم آبادان. با شنیدن خروش او، پاسداران بر سرش ریختند و بهشدت مجروحش کردند. فردا روز از این بند ۳۵۰نفری، ۳۴۹نفر، بهدار آویخته شدند.
گوهر صدق و فدا این چنین خلق و پرداخته شد و سرمایه آرمانی جامعه ایران برای آزادی و آینده گردید.
پس ما باز هم سروده محمود حسنی فرزند مردم شاهرود را تکرار میکنیم که وقتی همراه با ۶۰ مجاهد دیگر در حال عبور از دالان مرگ در زندان اوین بود، چنین زمزمه میکرد:
وقتی كه شبهنگام
شهاب روشنی را در آسمان دیدی
از یاد مبر شعلههای سركشی را
كه در شبهای سرد اوین خاموش گشتند
تا كه بامدادان سرزند ستارهیی.
1-UN Secretary General’s report
A report by Secretary General António Guterres to the Human Rights Council, (A/HRC/37/24), about the “Situation of human rights in the Islamic Republic of Iran”, dated 26 February 2018, stated:
کتابها و مقالات مریم رجوی
مریم رجوی سخنرانیهای متعددی در باره حقوق و آزادیهای زنان ایراد کرده و کتابهایی در این زمینه منتشر کرده از جمله «اسلام، زنان و برابری» «زنان علیه بنیادگرایی» «نه حجاب اجباری نه حکومت اجباری و نه دین اجباری»
برخی از سایر کتابهای منتشر شده توسط مریم رجوی به زبان فارسی که در وب سایت اصلی وی قابل دسترسی است، عبارتند از:
اسلام گوهر آزادی، ایران بدون اعدام، زنان نیروی تغییر و ایران فردا
برنامه ده ماده یی مریم رجوی
مریم رجوی درتیرماه سال ۱۳۹۲ در گردهمایی بزرگ ایرانیان در پاریس یک طرح ده مادهیی برای ایران فردا را به مردم ایران ارائه کرد.
این طرح که از مترقیترین طرحهای ارائه شده در این زمینه است، مورد توجه و ستایش بسیاری از شخصیتهای سیاسی بینالمللی و حامیان مقاومت ایران قرار گرفته است.