اصلاح اصلاحات٫ ولوله جدید در باند به اصطلاح اصلاح‌طلب

اصلاح اصلاحات٫ ولوله جدید در باند به اصطلاح اصلاح‌طلب


گفتگو با علیرضا معدنچی – ۲۷ خرداد ۱۳۹۷


 

 

به نظر می‌رسه یک ولوله‌یی بین اون جناحی از رژیم که به اصلاح طلب معروف هستند افتاده، که مضمونش که خودشون می‌گن «اصلاح اصلاحات» هستش. ما گفتگوی امروز خودمون با علیرضا معدنچی رو به این موضوع اختصاص دادیم.

 

س : در صحبتها و مطالب باصطلاح اصلاح طلبان این حرف یا این اعتراف مطرح می‌شه که مردم از اصلاح طلبان عبور کردند یعنی رو برگردوندند یا مثلا مطرح می‌شه که اونایی که به روحانی رأی دادند، الان پشیمان هستند. منظورشون از این حرفها چیه؟

ج : ببینید در این حرف یک مغلطه‌یی هست این که گویا اصلاح طلبها واقعاً پایگاه اجتماعی داشتند یا این که گویا روحانی در انتخابات بیست و چند میلیون رأی آورده و حالا اونها یا بخشثی از اونها رو برگرداندند و از رأی خودشان پشیمان شدند در حالی که همچین خبرهایی نبوده و نمایش انتخاباتی رژیم تماما کلک و فریب بوده و اعداد همیشه در یک ضریبی مثلاً 5 ضرب می‌شده و اعلام می‌شده. واقعیت جامعّة ایران همان است که قالیباف در مناظره‌های انتخاباتی گفت:‌ یک اکثریت 96درصدی محروم ضد نظام و یک اقلیت 4درصدی ثروتمند و برخوردار وابسته به نظام! از این که بگذریم، بله عمدة همان عدة محدودی که بر اثر اجبارات مختلف و عمدتاً بغضا للخامنه‌ای آمدند و به روحانی رأی دادند، حالا همانها هم پشیمان شده‌اند. یا طیفی از قشر متوسط که واقعاً دیگر موجودیتی ندارد باز هم در ضدیت با ولایت فقیه به آن باند رژیم نظری داشتند و متوهم بودند که شاید بتوانند کاری صورت بدهند، اما بعد از قیام دی ماه برای همانها هم اثبات شد که اصلاح طلب و اصولگرا سر و ته یک کرباسند.

ولی مهم این است که خود اصلاح طلبان هم امروز به آن اذعان می‌کنند و می‌گویند:‌ « اصلاح‌طلبان نیز با فرورفتن تدریجی در گفتمانی محافظه‌کارانه، ضریب نفوذ خود در میان قشر متوسط را که بزرگ‌ترین و تعیین‌کننده‌ترین طبقه‌ی اجتماعی ایران است، از دست داده‌اند» (سایت فرارو 26/3).

و حتی خود روحانی هم ناچار است به زبان بیاورند که عده‌یی می‌گویند که آنها که رأی داده‌اند از آمدن پای صندوق پشیمان شده‌اند ...

یا می‌‌گویند:‌ «اعتراضات دیماه بیش از آنچه که علیه حکومت باشد شعارها, علیه نظام باشد, علیه اصولگرایان باشد, علیه آقای روحانی باشد, بتدریج حالا تو اون یک هفته‌ای که بود بتدریج شعارها خیلی تندتر, خیلی دشمنانه‌تر شد علیه اصلاح‌طلبان. آن شعار معروف اصلاح‌طلب, اصولگرا, دیگه تمومه ماجرا از آنجا بیرون آمد. دلیلش هم واضح هستش, از حکومت که خیلی اعتراض‌کنندگان انتظاری نداشتند, از اصولگراها هم همینطور, از آقای روحانی هم همینطور ولی انتظارشان از اصلاح‌طلبها بود که ازشان حمایت بکنند که نکردند». (صادق زیباکلام 26خرداد)

به این ترتیب دارند اعتراف می‌کنند که در همان نیروهای محدود طرفدارشان هم ریزش اساسی صورت گرفته و همان طور که تاجزاده گفته، تغییرات اساسی در جامعه صورت گرفته و ما باید خودمان را با آن منطبق و به روز کنیم.

 

س: خب این حرفها که نفی خودشان است، چرا این حرفها را می‌زنند؟ هدفشان چیست؟

ج : روشن است که هدف نجات رژیم است، البته نجات رژیم از طریق خودشان و حفظ خودشان. چون حفظ خودشان هم در گرو حفظ و نجات رژیم است، چون می‌دانند که بدون رژیم، اینها هم هیچ شانسی برای بقا ندارند. آنها به این نتیجه رسیده‌اند که وضعیت فعلی امکان ندارد و باید یک تغییر اساسی ( در چارچوب خودشان و در چارچوب رژیم) صورت داد. و ناگزیر اذعان می‌کنند که آنچه اصلاحات می‌گفته دیگر امکان پذیر نیست و مردم نمی‌پذیرند و باید یک فکر جدی کرد.

 

س: آیا اصلاح طلبان واقعاً حرف جدی و راه حل جدی دارند؟‌

ج: آنها رو به مردم یک حرف دارند و آن ترساندن از آینده است. تاجزاده از سوریه شدن می‌ترساند و زیباکلام هم عیناً مثل او می‌گوید:‌ « اگر نظام جمهوری اسلامی ایران که من هزار و یک ایراد و انتقاد به آن وارد میکنم. این نظام اگر سقوط بکند ما به جلو نخواهیم رفت, ما به عقب خواهیم رفت. ما پس میرویم. اینکه من همه‌اش متنفر باشم, همه‌اش بخواهم از بین ببرم, همه‌اش بخواهم سرنگون بکنم, این ما را به جایی نمیرساند و می‌رساندمان به سوریه».

و رو به رژیم و ولی فقیه هم از یک طرف حرفشان این است که باید رفت با آمریکا مذاکره کرد (مثل کرة شمالی)

روزنامة شرق 24خرداد به صراحت و به عنوان یکی از 3تابلو مفروض پیش روی رژیم می‌نویسد: « به پیروی از روش رهبر کره‌شمالی، بساط گفت‌وگو و مذاکره را با دولت رادیکال ترامپ پهن کنند». و در خر مقاله هم نتیجه گیری می‌کند: «دیوار بن‌بست جز با تغییر پارادایم سیاست خارجی و داخلی ایران گشوده نمی‌شود».

حرف دیگرشان به ولی فقیه این است که اصولگرایان که اینکاره نیستند. ما را در قدرت شریک کن و فرمان را به دست ما بده تا ما آن را از طریق آمریکا حل کنیم

 

س: خب اصلاح طلبان که دنبال نجات رژیم هستند. باند خامنه‌ای و باصطلاح اصولگرایان هم که همین را می‌خواهند،‌ چرا نمی‌توانند بر سر این هدف واحد به وحدت و توافق برسند؟

ج : بحث جنگ قدر است.

کنعانی مقدم ادامه داد: « اما اگر قرار باشد بگوییم که تاریخ مصرف اصولگرایان تمام شده یا تاریخ مصرف اصلاح طلبان، به نظر می‌رسد که اول تاریخ مصرف اصلاح طلب ها تمام شد. زیرا بعد از مجلس ششم عملا نتوانستند در صحنه سیاسی کشور حضور داشته باشد و این اصولگرایان بودند که روی کار آمدند. از آنجایی که مردم دیدند مجموعه اصولگریان نتوانستند به حرف های خود عمل کنند، عملا در دور بعد انتخابات به میانه ها یعنی آقای روحانی که اعتدال گرا است رای دادند.»

وی افزود: « به نظر میرسد که الان دوره عبور از اعتدال‌گرایان رسیده و این ها نیز اگر نتوانند که در باقی مانده دولت روحانی کارآمدی خود را نشان دهند و به وعده های خود عمل کنند. مردم از این ها نیز عبور می‌کنند. مردم با هیچ کس عقد اخوت نبسته اند که تا آخر پای او بمانند

 

 

 

 
لطفا به اشتراک بگذارید: