تشدید انزوای منطقه‌یی و بین‌المللی رژیم – ۲۶مرداد۱۳۹۷

تشدید انزوای منطقه‌یی و بین‌المللی رژیم – ۲۶مرداد۱۳۹۷


نگاهی به تحولات اخیر مربوط به ایران و رژیم آخوندی در حوزه سیاست خارجی


 

همزمان با تشدید شرایط انفجاری در داخل کشور، سقوط ارزش پول ملی به کمتر از نصف طی کمتر از 5ماه، و امواج پیاپی حرکتهای اعتراضی و قیام در سراسر کشور، حلقة انزوای منطقه‌یی و بین‌المللی بر گردن رژیم روز به روز تنگتر می‌شود. از یک سو آمریکا دامنة تحریمهای خود علیه رژیم برای دست برداشتن از دخالتهای منطقه‌یی آن را افزایش داده و از سوی دیگر از اروپا و بستة اروپایی و نه از روسیه که رژیم امید زیادی به آنها بسته بود، تا کنون هیچ آبی گرم نشده است. در گزارشی که اکنون می‌شنوید، نگاهی داریم به تحولات اخیر مربوط به ایران و رژیم آخوندی در حوزة سیاست خارجی.

وزارت خارجه آمریکا روز گذشته 2۵مرداد در یک کنفرانس مطبوعاتی که به ریاست پمپئو وزیر خارجه و شرکت برایان هوک مدیر بخش سیاست گذاری وزارت خارجه برگزار شد، تشکیل یک کارگروه ویژه تحت عنوان اقدام ایران اعلام گردید.

به گفتة مقامهای وزارت خارجة آمریکا این گروه ویژه برای هماهنگی و اجرای سیاست‌های دولت آمریکا در قبال ایران ایجاد شده و توسط «برایان هوک» هدایت می‌شود.

پمپئو در این کنفرانس خبری گفت: «رژیم ایران تهدیدی برای آمریکا و متحدان ما بواسطة دامن زدن به تروریسم، بی‌ثباتی و تکثیر تسلیحاتی در خاورمیانه، اروپا و فرای آن است در عین اینکه این رژیم جنایات وحشتناکی علیه مردم خودش مرتکب می‌شود».

برایان هوک نیز گفت: “حالا ما می‌توانیم سراغ درآمدهای رژیم ایران برویم و آنچه آنها برای حمایت از اسد، حوثی‌ها و شبه‌نظامیان و نیروهای نیابتی رژیم ایران نیاز دارند را از آنها دریغ کنیم».

اقدامات آمریکا علیه رژیم، همزمان است با تشدید محاصرة اقتصادی و سیاسی رژیم در منطقه؛ روز سه‌شنبة گذشته پمپئو با نائب نخست وزیر و وزیر امور خارجه کویت شیخ صباح الخالد تلفنی تماس گرفت و از کویت بخاطر کمک این کشور در رابطه با نیازهای فوری انرژی و بازسازی طولانی مدت عراق تشکر کرد.

لازم به یادآوری است که طی هفته‌های گذشته عراق دستخوش اعتراضات گستردة مردم به ویژه در جنوب این کشور بود. علت عمدة این اعتراضات قطع جریان برق بود که از جانب رژیم به عراق صادر می‌شد.

در این تظاهرات‌ها مردم عراق بخصوص در شهرهای نجف و بصره خشم و نفرت خود از رژیم ایران و دخالتهای جنایتکارانه‌اش در کشورشان را ابراز می‌کردند و همزمان با شعار رژیم ایران اخراج اخراج عکسهای خمینی و خامنه‌ای را آتش می‌زدند.

پس از آن دولت عراق تصمیم گرفت برق مورد نیاز خود را به جای ایران از عربستان و کوبت تأمین کند. حیدر العبادی نخست وزیر عراق نیز با شروع دور جدید تحریمهای آمریکا علیه رژیم اعلام کرد که دولت عراق نمی‌تواند این تحریمها را نادیده بگیرد و به مبادلات مالی و تجاری خود به رژیم مانند سابق ادامه دهد. موضعی که خشم شدید رژیم را در پی داشت.

در همین رابطه فلاحت‌پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارتجاع گفت:‌ «اجرای تحریم آمریکا علیه ایران موضع شخصی حیدر العبادی و نه دولت و نه مردم عراق است».

فلاحت پیشه سپس آشکارا عبادی را به ترور تهدید کرد و افزود: «در گذشته نیز برخی مقامات عراق مواضعی علیه ایران گرفتند که به دنبالش از صحنه عراق حذف شدند».

از سوی دیگر خبرگزاری رویتر بامداد امروز (جمعه) از قول یک منبع در دولت آمریکا گزارش داد، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری این کشور و همتای روس وی «ولادیمیر پوتین» بر سر لزوم خروج نیروهای رژیم ایران از سوریه توافق اولیه دارند.

همین گزارش می‌افزاید: یک مسئول در دولت آمریکا نیز اعلام کرد که «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی این کشور هفته آینده در شهر «ژنو» با همتای روس خود «نیکلای پاتروشف» دیدار می‌کند و در رابطه با تسلیحات و نقش رژیم ایران در سوریه با وی گفتگو خواهد کرد.

اما روسیه تنها روزنة امید رژیم برای مقابله با آمریکا نیست که دارد کور می‌شود؛ ظریف وزیر خارجة دولت روحانی شب گذشته در تلویزیون رژیم اعتراف کرد که از اروپا هم تا کنون هیچ‌ آبی برای رژیم گرم نشده است:

ظریف ـ تلویزیون رژیم 25مرداد

تایم کد 06.08: «ما معتقدیم که اروپاییها باید خیلی فراتر از این عمل کنند. یعنی چی؟ یعنی این که اروپایی ها باید از حرف فراتر برند و اروپا باید این رو بپذیره. بپذیره که اگر می خواد از منافع برجام استفاده بکنه باید برای حفظ برجام هزینه بکنه. خب الان اروپایی ها دارند ادعا می کنند که زمینه ها را دارند فراهم می کنند اما هنوز در مرحله عمل ما معتقدیم اروپایی ها حاضر نشده اند اون میزانی که باید هزینه بدن، اینها همه اش در حد اقدامات سیاسی هست. اون میزانی که باید هزینه بدن یعنی از شرکتهای خودشون حمایت کنند در برابر آمریکا ایستادگی عملیاتی بکنند با دادن هزینه های لازم، این اقدامات رو هنوز ما ندیدیم.

اظهار ناراحتی ظریف از حمایت نکردن اروپاییها از شرکتهایشان، اشاره به جریان خروج پر شتاب شرکتهای اروپایی از ایران است. به دنبال خروج دایملر بنز، خبرگزاری فرانسه گزارش داد، دویچه‌بان شرکت ملی راه‌آهن متعلق به دولت آلمان و دویچه تله‌کوم شرکت مخابرات آلمان فعالیت‌های خود را در ایران به‌خاطر تحریم‌های آمریکا، متوقف می‌کنند و به ترتیب در ماه اوت و سپتامبر ایران را ترک می‌کنند.

به نوشتة روزنامة هندلس بلات «آنها به این ترتیب فراخوان موگرینی برای افزایش تجارت با (رژیم) ایران در واکنش به تحریم‌های (آمریکا) را نادیده می‌گیرند».
لطفا به اشتراک بگذارید: