افزایش تورم نسبت به ماه قبل، تورم نقطه به نقطه در مرز ۲۰ درصد

افزایش تورم نسبت به ماه قبل، تورم نقطه به نقطه در مرز ۲۰ درصد


بنا بر اعلام مرکز آمار ایران در روز جمعه، دوم شهریورماه، نرخ تورم نقطه به نقطه با پنج و نیم درصد افزایش به ۱۹ و سه دهم درصد افزایش یافته است.

گفتنی است که در این ماه قیمت همه اجناس و خدمات از جمله مواد غذایی در کشور افزایش یافته است.

بنابه گفته این مرکز در این ماه تورم در زمینه خوراکی های و آشامیدنی ها و دخانیات ۱۲ و یک دهم درصد و تورم کالاهای غیر خوراکی و خدمات، هشت و هشت دهم درصد بوده است.

بانک مرکزی رژیم هنوز تورم مردادماه را اعلام نکرده است، اما تورم تیرماه در آمار این بانک دو رقمی شده و به ده و دو دهم درصد رسیده بود.

حمید زمان‌زاده، معاون پژوهشکده بانک مرکزی، پیش‌بینی کرده که به دلیل افزایش قیمت ارز، امسال تورم به ۲۵ درصد و در سال آینده به ۲۰ درصد خواهد رسید.

در همین حال بر اساس گزارش اخیر مرکز پژوهش‌های مجلس آخوندی، در ازای هر ده درصد افزایش قیمت ارز، تورم دو درصد افزایش خواهد یافت.

استیو هانکه، اقتصاددان آمریکایی دانشگاه جان هاپکینز، نرخ فعلی تورم در اقتصاد ایران را تا ۱۱۷ درصد تخمین زده بود که ده تا ۱۲ برابر بیشتر از نرخ اعلام شده رسمی است.

 

بیشتر بخوانید:


کاهش ۱۲۰درصدی ارزش ریال ایران، افزایش ۲۰تا ۵۰درصدی تورم


در شش ماه اخیر ارزش پول ملی ۱۲۰درصد کاهش پیدا کرده است.


وحید شقاقی، کارشناس اقتصادی رژیم که رسانه‌های حکومتی از وی با عنوان استاد اقتصاد در دانشگاه خوارزمی نام بردند ضمن اعلا این آمار می‌گوید:‌ تورم تا پایان سال ۹۷ در سناریوی خوشبینانه تا ۲۰٪ و در بدبینانه‌ترین حالت تا ۵۰٪ افزایش خواهد یافت.

وی در مورد ایده حذف صفر گفت: حذف صفر از پول هیچ تأثیری بر متغیرهای کلان اقتصادی هم‌چون تورم ندارد. اگر هنگامی که یک اقتصاد هنوز درگیر بحران است طرح حذف صفر از پول انجام شود نه تنها ذهنیت مثبتی در جامعه ایجاد نمی‌شود بلکه این تصور در میان مردم به وجود می‌آید که اوضاع آشفته است و تأثیر منفی خواهد گذاشت. بنابراین یکی از مهمترین نکات در طرح حذف صفر از پول ملی این است که در زمان آرامش این کار انجام شود نه این‌که در میانه بحران چند صفر از پول حذف شود.

نقش مافیای دولتی


این یک واقعیت است که تحولات سیاسی اخیر و به‌خصوص خروج آمریکا از برجام، خروج شرکتهای خارجی، تاثیرات خاص خود را بر افزایش نرخ ارز گذاشته است، اما یک عامل مهم دیگر، عامل داخلی است که تاثیر آن از عوامل خارجی بسیار بیشتر است که آن‌هم نقش دولت ضدمردمی و مافیای وابسته به آن در بازار ارز است.


یکی از منابع درآمدزا برای دولت ضدمردمی بالا رفتن نرخ ارز است، یحیی آل اسحاق، وزیر اسبق بازرگانی رژیم اعتراف می‌کند: «افزایش قیمت دلار برای دولت درآمدزا است. دولت این را نمی‌خواهد قبول کند، اما به‌هرحال بخشی از درآمد‌های دولت دلار است و عرضه درآمد‌های دلاری با قیمت آزاد به‌هرحال برای دولت درآمدزا است».


افزایش نرخ ارز به‌دلیل اقتصاد سراسر رانتی حاکمیت پلید آخوندی و دست‌داشتن مافیای دولتی در بازار ارز است و عملاً مردم ایران تاوان این خیانت را می‌دهند.


خبرگزاری حکومتی فارس ۲۴آذر ۹۵ در این باره نوشت: «همه چیز دست خود دولت است و وقتی خود بانک مرکزی به‌عنوان فروشنده دلار، امروز قیمت را ۳۹۱۸تومان اعلام کرده است در بازار آزاد چه توقعی دارید؟ صبح که کرکره‌ها را بالا می‌دهیم دلار یک قیمت است و تا بانکها شروع به کار می‌کنند و قیمت بانک مرکزی اعلام می‌شود، دلار یک قیمت دیگر است. بیایند امتحان کنند و خودشان قیمت را پایین بکشند ببینیم چه کسی جرأت دارد دلار را با این قیمت بفروشد. اکنون در کشور ما هر نوع ارزی برای خودش مافیایی دارد که هر وقت اراده کنند ارز را در بازار جمع‌آوری کرده و با کمبود انتزاعی قیمت را بالا می‌برند و هر وقت بخواهند به‌وفور ارز در بازار عرضه می‌کنند تا قیمتها پایین بیاید».


 

تنگنای معیشتی مردم


واقعیت این است که با توجه به افزایش قیمت ارز و پایین آمدن ارزش پول داخلی، پایین بودن سطح دستمزد و عدم افزایش آن نسبت به نرخ تورم و افزایش قیمتها از یک طرف و از طرف دیگر با توجه به بالارفتن نرخ اقلام مورد نیاز خانواده‌ و... قدرت خرید خانواده‌ها هم کاهش پیدا می‌کند.

بنابراین تاثیر سوء قیمت ارز در معیشت زندگی مردم و افت قیمت خرید آنها بسیار واقعی است. زیرا وقتی ارزش پول داخلی ۵۰درصد افت می‌کند، به‌معنای این است که کارمند یا کارگری که تا چند وقت پیش یک میلیون تومان حقوق می‌گرفت، الآن ارزش پول او به ۵۰۰هزار تومان رسیده و قدرت خرید آن هم پایین آمده است.

بنابراین در شرایطی که سود برنده اصلی بالارفتن نرخ ارز مافیای دولتی دست‌اندر کار در بازار ارز و عوامل دولت در این بازار هستند، این مردم ایران هستند که باید بیش‌‌ از‌ پیش در تنگنای معیشت قرار بگیرند، در حالی که در حال حاضر بیش از ۸۰درصد مردم زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

 

 
لطفا به اشتراک بگذارید: