برایان هوک: برجام به سیاست رژیم ایران برای حمایت از تروریسم کمک کرد

 

برایان هوک: برجام به سیاست رژیم ایران برای حمایت از تروریسم کمک کرد


برایان هوک نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در پرونده ایران در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط گفت: برجام به ایران در خصوص گسترش امدادرسانی تروریسم کمک کرد تحریم های آمریکا علیه ایران در پی آزاررسانی به اقتصاد ایران نیست بلکه نظام را هدف گرفته است.

هوک می گوید: خطر ایران برای جهان فراتر از برنامه هسته ای آن است.. اما تحریم ها او را مجبور به بازگشت به میز مذاکره می کند.

وی در پاسخ به این سوال که بنا دارید قراردادی تازه با ایران به امضا برسانید که مانند قرارداد قبلی، توافق شخصی میان دو دولت نخواهد بود؛ بلکه به دنبال یک معاهده هستید. چرا به دنبال معاهده هستید؟ چه تفاوتی با برجام ۲۰۱۵ دارد؟ گفت: بسیاری از مردم سیستم حکومتی ایالات متحده را نمی شناسند.. معاهده ضامن بقاء و استمرار است و تحت تاثیر تغییر دولت ها در آمریکا قرار نمی گیرد، زیرا نیازمند موافقت کنگره است.

برجام جنبه حقوقی و قانونی نداشت


هوک افزود: توافق هسته ای که در ۲۰۱۵ توسط باراک اوباما رئیس جمهور وقت امضا شد، موافقت کنگره را ندارد. از آنجائی که رئیس جمهور توان همراه کردن همه اعضای کنگره را نداشت، این توافق را تبدیل به توافق شخصی کرد که با امضای او به تنهایی قابلیت اجرایی پیدا می کند. بدین معنا که این توافق قابل تعدیل یا لغو از سوی هر رئیس جمهوری که پس از او پای کار بیاید. با رفتن رئیس جمهوری که پای آن توافق را امضا کرده بود، این توافق جنبه حقوقی خود را از دست می دهند. بنابراین ما معتقدیم که هرگونه توافق با ایران درباره برنامه هسته ای باید در چارچوب توافق لازم الاجرا برای دوطرف باشد و همچنین قابلیت بقاء و استمرار با تغییر هر دولتی را داشته باشد.

باید تهدیدهای رژیم ایران در سطح جهانی را دید


نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در پرونده ایران اضافه می کند:

اشتباه برجام این است که فقط به مسئله هسته ای پرداخته است. اما هنگامی که تهدیدهای ایران را در سطح جهان می بینیم، نشان می دهد که فراتر از برنامه هسته ای است. این تهدیدها شامل جنگ افروزی ناوبری، حمله های سایبری، صدور انقلاب، ارهاب کشورهای دیگر، بی ثبات کردن کشورهای همسایه و دست زدن به عملیات ترور و انفجاری در کشورهای دیگر می شود. تهران در طول ۳۹ سال گذشته پرونده ای مملوء از خشونت را از خود برجای گذاشته و باید دست از صدور انقلاب خود بردارد.

وی اشاره به گفته وزیر خارجه آمریکا می کند که گفته اگر ایران مایل به گفتگو است ما سرپا گوش هستیم. درباره مواردی که در این معاهده خواهد آمد، ایالات متحده مسائلی که قرار است با ایران درباره آنها گفتگو کنیم را اعلام کرده است تا بتوان به یک توافقی برسیم که آغازی بر یک مرحله جدید در روابط دوجانبه برسیم. همه جوانبی که ما برای گفتگو درباره آنها تلاش می کنیم در پایان به سود شهروندان ایرانی خواهد بود، شهروندانی که خواستار اصلاح در حکومت خود شدند.

دولت آمریکا در کنار خواسته ای ملت ایران است


برایان هوک افزود: دولت فعلی آمریکا از روز اول به طور شفاف در کنار خواسته های ملت ایران بود. ما آینده روابط دوجانبه را در گرو تغییر رفتار نظام ایران و اجرای اصلاحات مورد نظر ملت مشخص کردیم. همچنین مزایایی که طرف ایرانی در چارچوب روابط دوجانبه با ایالات متحده سود خواهد کرد را مشخص کردیم. من یقین دارم که ایران مایل است یک سری مسائل را با ما در میان بگذارد. اما رهبران ایران تاکنون رغبتی از خود نشان ندادند. مشکلی در گفتگو نیست. این مسئله به آنها مربوط است.

خبرنگار الشرق الاوسط از هوک سوال می کند که چه چیزی ایران را مجبور به امضای این معاهده می کند در حالی که آنها تا همین لحظه از برجام بهره می برند و همچنان از درآمدها و کمک های اتحادیه اروپا در این چارچوب سود می برند؟

هوک می گوید شاید ایرانی ها اکنون رغبتی به حضور پای میز مذاکره از خود نشان ندهند، اما تاریخ ثابت خواهد کرد که تهران همزمان با افزایش فشارهای همه جانبه به مذاکره پناه خواهد برد. در ۲۰۰۶ تحریم های بین المللی علیه تهران به دلیل برنامه هسته ای آغاز شد و در ۲۰۱۳ سر فرود آورد و با مذاکره موافقت کرد.

رژیم ایران فکر کرد می تواند به رفتار شیطانی خود ادامه دهد


هیچ دلیلی مبنی بر عدم بازگشت شرایطی که ایران را در ۲۰۱۳ مجبور به مذاکره کرد، وجود ندارد. با بازگشت شرایط فشار و تحریم، نظام ایران به بازنگری در رفتار و تحلیل هزینه-فایده خواهد پرداخت. به دلیل مزایایی که نظام ایران از طریق برجام به دست آورد و همچنین کسب اموال زیادی که برای تروریسم و موشک های بالستیک در نظر گرفته، به این نتیجه رسیدند که می توانند به رفتار شیطانی دامن بزنند و فعالیت های دشمنانه را گسترش دهند.

ما اکنون برای قطع این امدادرسانی مالی که ایران آن را برای فعالیت های تروریستی و بی ثبات کردن کشورهای همسایه در نظر گرفته تلاش می کنیم. این مسئله با بسته ای از تحریم ها محقق خواهد شد. کانال های امدادرسانی به ایران برای این گونه مسائل را قطع خواهیم کرد. طبیعتا نمی توانیم همه این فعالیت ها و همه این کانال ها را خنثی کنیم اما بسیاری از آنها از کار خواهیم انداخت. سپس نظام ایران از خود خواهد پرسید تا چه زمان توان ادامه این فعالیت های شرم آور را خواهد داشت.

وی ادامه می دهد هنگامی که ایالات متحده تصمیم خروج از توافق هسته ای را گرفت، شروع به اجرای تحریم های برداشته شده پس از برجام کردیم. اکنون هم در آستانه آغاز بسته ای جدید از تحریم ها علیه ایران هستیم. پس از آن مشاهده خواهیم کرد که چه اتفاقی خواهد افتاد. اکنون به دلیل تشدید تحریم ها، علاوه بر تورم و فروپاشی واحد پول محلی، ما شاهد کاهش چشمگیر میزان سرمایه گذاری خارجی مستقیم در ایران به ویژه در کانال ها و حواله های بانکی هستیم. همچنین آنها با مشکلات اقتصادی فراوانی دست و پنجه نرم می کنند، چرا که به بدترین شکل اقتصاد را مدیریت و تصمیمات بدتری اتخاذ می کنند و پول های فراوانی را برای نشر خشونت در خاورمیانه خرج می کنند. در یک مرحله ای، نظام ایران باید در رفتار خود با مبنای هزینه-فایده بازنگری کند.

 

 

 

 

 

 

 

 
لطفا به اشتراک بگذارید: