بنبست مذاکره با اروپا و دستگیری پاسدار عباسی – روزنامههای حکومتی
چکیده ای از روزنامه های حکومتی – بنبست مذاکره با اروپا و دستگیری پاسدار عباسی
گزیده ای از مطالب مندرج در روزنامه های نظام آخوندی
صفحات اول روزنامه های حکومتی بیست و چهارم مرداد، با حرفهای روحانی در مورد مذاکره و حرفهای پاسدار سلامی علیه مذاکره بحران رژیم را در بن بست برجام نشان می دهد. در کنارآن بن بست مذاکره با اروپا دیده می شود. خبرهای دستگیری پاسدار حسن عباسی و دستگیری پوری حسینی رییس سازمان خصوصی سازی که بلافاصله بعد از عزلش دستگیرشد صفحات اول روزنامه های هر دو باند را پر کرده است.
انزوای منطقهیی، بین المللی و داخلی رژیم مضمون برخی از مقالات است. کشمکش بر سر «همه پرسی» در روزنامههای باند روحانی بخشی از جنگ قدرت در آستانة نمایش انتخابات است.
روزنامه های باند ولی فقیه اظهارات روحانی و واعظی در مورد مذاکره، برجام و رابطه با اروپا را مورد حمله قرار دادهاند.
کیهان: واعظی در اظهارنظری تأملبرانگیز گفته است که مذاکرات با اروپا جدیتری شده است! این قبیل اظهارات، علاوه بر مصداق شوخی تلخ! هم توهین به شعور مردم است و هم ارسال پالس به طرف مقابل برای تشدید عهدشکنی و استمرار وقتکشی…روحانی در جلسه هیئت دولت در اظهارنظری قابل تأمل با بیان اینکه در جریان روند کاهش تعهدات، مذاکرات را ادامه میدهیم،
گفت: اگر در پایان ۶۰ روز دوم به نتیجه نرسیدیم، حتماً مرحله سوم را آغاز خواهیم کرد و بعد از آن باز هم ۶۰ روز فرصت خواهیم داد… این قبیل اظهارنظرها هیچ سنخیتی با ضربالاجل برجامی ندارد… آمریکا با همراهی اروپا در پی آن است تا از طریق سهگانه «اجرای برجام به هر قیمت توسط دولت روحانی»، «مذاکرات فرسایشی ایران و اروپا» و «بنبستنمایی و ناامیدکردن مردم از بهبود وضعیت اقتصادی»، این پالس غلط را به افکار عمومیارسال کند که راهحل رفع مشکلات تن دادن به برجامهای بعدی (موشکی، منطقهای و غیره…) است.
جوان: باید توجه داشت که محاسبات امروز اروپاییها دفعتا شکل نگرفته است و به مرور زمان با شناخت کامل از روحیات حاکم بر یک طیف سیاسی داخلی شکل گرفته است. طی ۱۵ ماهی که از زمان خروج ایالات متحده امریکا از برجام میگذرد اروپا…اینستکس را (به عنوان یک طرح امریکایی) روی میز قرار داده است،
گزینهای که کف منافع ایران را قطعا تأمین نمیکند و ابزاری است برای خرید زمان توسط اروپا و یک جناح داخلی تا دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ به سر آید…اینکه عباراتی نظیر در صورت ماندن در برجام میتوانیم از سال آینده وارد تجارت اسلحه شویم و اگر در پایان ۶۰ روز دوم اروپا تعهدات را اجرایی نکند باز هم ۶۰ روز فرصت خواهیم داد، عنوان میشود، اروپا را در محاسبات شکل گرفته خود پایدار کرده و دستیابی ایران به کف منافع خود را نیز محال میکند.
در روزنامه های همسو با باند روحانی هم اظهارات واعظی و روحانی به چالش کشیده شده :
جهان صنعت: مدت زمان زیادی به پایان اولتیماتوم ایران به اروپا باقی نمانده اما تاکنون اقدامی عملی از جانب این کشورها دیده نشده با این وجود همچنان دولتیها امیدوار به اجرای تعهد از جانب کشورهای اروپایی هستند.
آفتاب یزد: در پاسخ به اینکه چرا با توجه به اظهارات واعظی، فرانسه بیش از باقی کشورها دراین میان پادرمیانی میکند، باید گفت این موضوع به دلیل تقسیم کاری است که خود اروپاییها دراین زمینه کردهاند. از طرفی در تروئیکای اروپایی میبینیم که انگلیس مواضع خیلی نزدیکی به آمریکا دارد… بازی سیاست در خاورمیانه تقریبا دست اروپاییها نیست بلکه در اختیار آمریکاییهاست. مگر بعد از خروج ترامپ از برجام، اروپاییها تاکنون چه کار مثبتی را توانستهاند انجام دهند؟ …
اذعان به انزوای جهانی، منطقهیی و داخلی رژیم، موضوع برخی از روزنامه های حکومتی در روز پنجشنبه است:
جمهوری اسلامی: پایگاه خبری هیل در گزارشی تحریم وزیر امورخارجه را آخرین میخ بر تابوت مذاکره با ایران توصیف کرد. این پایگاه خبری در ادامه با تاکید بر اینکه رهبری جمهوری اسلامی ایران تصمیم نهایی را درباره امور این کشور اتخاذ میکند، افزود: ظریف برای خبرنگاران و اصحاب رسانه یک فرد در دسترس است اما ریاست دستگاه دیپلماسی ایران لزوما به معنی مذاکرهکننده اصلی و راس آن نیست.
آرمان: در همان تاريخي که آمريکا خروج از برجام را اعلام نمود تروئيکاي اروپايي بيانيهاي منتشر کردند که ايران توان دفاع موشکي اش و همچنين نفوذ منطقهاي اش را کنار بگذارد. اين مواضع اروپاييها نيز در همسويي با واشنگتن صورت گرفت. حتي چين که سالانه حدود ۶۰۰میلیارد دلار صادرات به آمريکا دارد ممکن است که در مواضع اعلامي (لفظي) موضع انتقادي گرفته اما در عمل حاضر نيستند ايران را به آمريکا ترجيح دهند.
آرمان: وقتي که در دي ماه ۹۶ و در جريان ناآراميهايي که عمدتا با مشارکت دهه هفتاديها ابتدا در مشهد، سپس در تهران و در بسياري از شهرهاي ديگر اتفاق افتاد؛ شعار اصلاحطلب، اصولگرا ديگه تمومه ماجرا براي نخستين بار شنيده شد بسياري تعجب کردند… شايد دلواپسان متوجه نيستند که شعار «تمامه ماجرا» در حقيقت اذعان اعتراف به آن چيزي است که در حقيقت براندازان عنوان ميکنند.
يک برانداز چه ميگويد؛ به بيان ساده براندازان ميگويند که نظام جمهوري اسلامي به بنبست رسيده و نشان داده که در آن هيچ تغيير و تحولي نميتواند بهوجود آيد و هرگونه اميد بستن به تغيير و تحول در اين نظام آب در هاون کوبيدن است.
جنگ قدرت در روزنامه های همسو با باند روحانی با علم کردن شعار «همه پرسی» ظهور و بروز یافته است ، برخی از هم باندی های روحانی هم او را به خاطر طرح شعارهای مبهم مورد حمله قرار داده اند:
ابتکار: یکی از مهمترین مواردی که برخی از نمایندگان از جمله محمد کاظمی بر آن تاکید دارد و معتقد است میتواند موضوع «رفراندوم» باشد، مسئله تعیین تکلیف لوایح چهارگانه است.
آرمان: محمود صادقی: رئيس جمهور هيچگاه مقصود خود را از مطرح ساختن اصل ۵۹ قانون اساسي به درستي بيان نکرده است. جنيدي ميگويد نميداند که منظور رئيسجمهور از آن موضوعي که نياز به رفراندوم دارد، چيست؟
آرمان: با توجه به اينکه هنوز به نظر ميرسد اولويتهاي مهم مملکت ما که ميبايستي به رفراندوم گذاشته شود، دقيقا مشخص نيست… به نظر ميرسد پرداختن به اين موضوع صرفا در حال حاضر در حد يک مانور سياسي و يا برداشتن سنگ بزرگي که شايد، تاکيد ميکنم «شايد» از توان دولت فعلي خارج باشد.
مطالب مرتبط
صحنه جنگ و دعوای باندی – روزنامههای حکومتی
مروری بر رسانههای حکومتی – پنجشنبه ۲۴مرداد۹۸