دهم رمضان وفات و ملکوت خدیجه کبری نخستین زن انقلابی کبیر گرونده به پیامبر رهایی

خدیجه (ع): خداوند خود تمامیت سلام است

خدیجه بِنْتِ خُوَیلِد از زنان بزرگ مکه در آستانهٔ ظهور اسلام به‌خاطر میراث پدر، در زمرهٴ تجار بزرگ این شهر درآمد و در جستجوی فردی امین برای ادارهٴ تجارتش بود که به‌محمد رسید. جوانی که در آن دوران جاهلیت، معروف به امانتداری و معروف به محمد امین بود. خدیجه آ‌ن‌قدر شیفتهٔ ارزشهای انسانی محمد شد که با کنار زدن رسم دوران خود به‌محمد پیشنهاد ازدواج داد. در این هنگام خدیجه ۴۰سال داشت و محمد امین ۲۵ساله بود.

در روز بعثت، در آن بلندترین فراز تاریخ بشر، هنگامی که محمد پس از بازگشت از غار حرا درباره نبوت خود تشویش و نگرانی داشت، این خدیجه بود که او را به «ثبات قدم» فراخواند و گفت: «قسم به خداوندی که جانم در دستان اوست، امید دارم که تو پیامبر این امت باشی».

با شروع رسالت پیامبر اسلام، خدیجه که اولین گرونده به اسلام بود، نقشی بی‌همتا در یاری رساندن به‌پیامبر و دین اسلام ایفا کرد و تا زمان درگذشتش بی‌وقفه در حمایت پیامبر در برابر تمامی فشارها و سرکوبگریهای ارتجاع قریش ایستادگی کرد. درهنگامه تبعید در شعب ابوطالب، خدیجه کبری (ع) ۳سال سخت و طاقت‌فرسا همراه با محاصره و گرسنگی و رنج را در این دره خشک و سوزان در کنار پیامبر وگروندگان اندک او گذراند و آنها را در عبور از این ابتلای سخت یاری کرد. در حالی‌که در همه حال شکرگزار خدا بود و در یکی از روزهای سخت بیماری که مرگ خود را نزدیک احساس می‌کرد، خطاب به دخترانش فاطمه و ام‌کلثوم که در کنارش نشسته و نگران بودند، چنین گفت: «نه تنها هیچ زنی از قریش نعمتی را که من در زندگی چشیدم، نچشیده، بلکه در همه دنیا هم هیچ زنی به‌کرامتی که من رسیدم، نرسیده است، از سرگذشتم در این دنیا مرا همین بس که همسر برگزیده و حبیب خدا هستم و از سرنوشتم در آخرت نیز همین بس که نخستین گرونده او و مادر گروندگان او هستم».

خدیجه کبری هنگام وفات حدود ۶۵سال سن داشت. جایگاه خدیجه در نزد خداوند بسیارستودنی است به‌طوری‌که او را در عداد بزرگ زنان جهان و بزرگ زنان بهشت لقب داده‌اند و نقل است که خداوند از طریق جبرئیل و پیامبر، به اوسلام و درود فرستاد و خدیجه نیز در کمال خردمندی پاسخ داد: «خداوندخود تمامیت سلام است، و سلام از اوست، و برجبرئیل سلام باد!»

 

 

لطفا به اشتراک بگذارید: