مقایسه وضعیت کادر درمان در ایران با سایر کشورها ـ تیک تاک ـ قسمت اول و دوم

تیک تاک ـ مقایسه وضعیت کادر درمان در ایران با سایر کشورها ـ قسمت اول ـ ۱۳شهریور۱۴۰۰

گفتگو با دکتر علی زاهدی از استرالیا

دکتر علی زاهدی: خیلی خوشبختم  که بار دیگر در خدمت شما هستم. در برنامه پربار تیک تاک می‌بینم که همکارانم مستمر شرکت کرده و دانش خود را در اختیار مردم کرونا زده می‌گذارند.

قبل از شروع می‌خواستم پنجاه و هفتمین سال تاسیس سازمان مجاهدین را به رهبر انقلاب و خواهر مریم و سازمان مجاهدین و مردم ایران تبریک بگویم.

س: مقداری در رابطه با وضعیت کادر بهداشت در ایران کرونا زده صحبت کنید. در صورت امکان در رابطه با سایر کشورها هم مطالبی بگویید.

دکتر زاهدی: در رابطه با بیماری کرونا و مبتلایان به آن در خیلی از برنامه‌ها صحبت شده اما چیزی که به آن کمتر پرداخته شده است و من نیز از همکارانم می‌خواهم که اگر کمبودی در حرفهای من بود در برنامه‌های آینده آنرا تکمیل کنند، وضعیت کادر بهداشت است.

بنیاد یک سیستم بهداشت کارآ کادر تشکیل دهنده آن است. اگر این کادر کارآیی خودش را نداشته باشد این سیستم فرو می‌پاشد. کادر بهداشتی اساسا به دو قسمت تقسیم می‌شود. بخشی که با بیماران مستقیم در تماس هستند و نیز بخش اداری و بهداشت عمومی.

بخشی که با بیماران در تماس مستقیم با بیماران هستند در درجات مختلفی درگیر هستند از بخش آی سی یو گرفته تا بخش بستری و کادر آمبولانس‌ها و غیره. البته این بخش خودش به دو قسمت تقسیم می‌شود. بخشی که با بیماران کرونایی در تماس هستند و بخشی که با بیماران کرونایی در تماس نیستند.

یکی از تفاوتهای بزرگی که بین آنچه که در ایران می‌گذرد و جامعه جهانی هست، این دو بخش تقریبا یک فاصله قابل احساسی را دارند. ولی در ایران تمام کادر پزشکی با بیماران کرونایی در تماس هستند و درگیر هستند.

در حالیکه ما در استرالیا بخش اندکی از کادر پزشکی با بیماران کرونایی درگیر هستند ولی در ایران بخش عمده‌ای هستند. این می‌تواند تاثیر زیادی روی بخش درمان داشته باشد. این فشار وقتی به بیمارستان می‌رسد روی کادر بیشتر می‌شود.

برای اینکه ما بتوانیم از سوختن و بریدن و از کار افتادن کادر پزشکی جلوگیری بکنیم بهتر است که اینها را از هم جدا کنیم. من از نرسها و سایر کادر پزشکی درخواست دارم که نواقص حرفهای مرا تکمیل کنند تا شاید بتوانیم کتابی منتشر کنیم.

متغیرهایی که روی کادر پزشکی تاثیر می‌گذارد فشارهای روحی است. و همچین فشارهای جسمی است. بخصوص کادر آی سی یو که لباسهای مخصوص می‌پوشند. زمان کار آنها طولانی تر هست. لازم است شیفهای شبانه و شیفتهای چرخشی را انجام بدهند.

تیک تاک ـ گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد نقض حقوق بشر توسط رژیم آخوندی ـ قسمت دوم

گفتگو با رضا هفت برادران

مطالب مرتبط

مافیای دارو در ایران تحت حاکمیت ولایت فقیه ـ تیک تاک

توهین بی‌شرمانه نماینده مجلس رژیم به پزشکان و مردم ایران

لطفا به اشتراک بگذارید: