نامه ۴۰۰تن از دانشمندان و پژوهشگران ایرانی مقیم آمریکا ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم

روی خط ایران ـ نامه ۴۰۰تن از دانشمندان و پژوهشگران ایرانی مقیم آمریکا به رئیس جمهور این کشور ـ قسمت اول ـ ۲۴شهریور۱۴۰۰

گفتگو با مهندس سیما یزدانی و حمید عظیمی

بیش از چهارصد تن از دانشمندان، اساتید دانشگاهی، پزشکان و متخصصان ایرانی- آمریکایی تحت عنوان «کمیته موقت متخصصان ایرانی در زمینه سیاست ایران» ۱۴سپتامبر ۲۰۲۱برابر با ۲۳ شهریورماه ۱۴۰۰ در نامه‌یی به جو بایدن رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا خواستار رسمیت ندادن به ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران از سوی وی شدند.

در این نامه ضمن ابراز نگرانی «شدید» نسبت به احتمال سخنرانی ابراهیم رئیسی در هفتاد و ششمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل امضا کنندگان خواستار اقدامات «قوی و فوری» دولت بایدن شدند تا بیانگر این باشد که «رئیسی نماینده مردم ایران نیست».

امضاکنندگان این نامه سرگشاده خواسته‌اند تا بایدن نظرات احزاب بزرگ آمریکا، کارشناسان سازمان ملل و عفو بین‌الملل مبنی بر این‌که رئیسی باید در دادگاههای بین‌المللی به اتهام «جنایت علیه بشریت محکوم شود» را به‌دلیل «نقش کلیدی او در کشتار هزاران زندانی سیاسی در سال۱۹۸۸ در ایران» برجسته و پُررنگ کند.

این اساتید دانشگاهی و متخصصان ایرانی- آمریکایی هم‌چنین بر خواست خود از دولت بایدن مبنی بر تدوین و اجرای سیاستها و نقشه‌های قاطع برای دستیابی ایرانیان به یک جمهوری آزاد، سکولار و دموکراتیک و هم‌چنین بر اتخاد سیاستهایی برای پایان دادن به گسترش سیاستهای بدخواهانه و خطرناک تروریستی رژیم ایران در سطح جهان و رفتارهای بی‌ثبات‌کننده‌ٔ آن در منطقه تأکید کردند.

امضاکنندگان هم‌چنین نوشتند که بایدن در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل بر مخالفت مردم ایران با رژیم که در «تحریم بی‌سابقه انتخابات جعلی ایران و اعتراضات سراسری و مستمر مردم ایران» خود را نشان داده و این‌که آنان خواهان «یک جمهوری دموکراتیک، سکولار و غیرهسته‌ای» هستند، توجه داشته باشد.

در این نامه امضاکنندگان به گزارش سازمان عفو بین‌الملل در ۱۹ ژوئن ۲۰۲۱ در ارتباط با نقش ابراهیم رئیسی در جنایت علیه بشریت، ناپدیدکردن‌های قهری و شکنجه اشاره کردند که پس از اعلام نتیجه‌ی «انتخابات» ریاست‌ جمهوری اسلامی منتشر شد.

در نامه چهارصد ایرانی- آمریکایی به بایدن همچنین آمده است: «ما انتظار داریم دولت شما در سازمان ملل متحد رهبری انجام تحقیقات بین‌المللی را به عهده بگیرد تا رئیسی در قبال جنایت علیه بشریت مورد محاکمه قرار بگیرد. این یک گام مهم برای ایالات متحده است تا حقوق بشر و دموکراسی را به عنصر اصلی سیاست خود در مورد ایران تبدیل کند.»

روی خط ایران ـ چه سرنوشتی در انتظار سال تحصیلی ۱۴۰۰ـ۱۴۰۱ است؟  ـ قسمت دوم

گفتگو با محمدعلی محرابی

مطالب مرتبط

فراخوان بیش از ۴۰۰تن از شخصیتهای برجسته ایرانی مقیم آمریکا به رئیس جمهور آمریکا به محکومیت رئیسی جلاد

فراخوان بیش از ۴۰۰تن از شخصیتهای برجسته ایرانی مقیم آمریکا به رئیس جمهور آمریکا به محکومیت رئیسی جلاد

لطفا به اشتراک بگذارید: