وضعیت دانشگاهها در ایران تحت حاکمیت آخوندی ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم

روی خط ایران ـ تعداد زیاد دانشگاهها در ایران چه تاثیری بر زندگی مردم دارد ـ قسمت اول ـ ۱۳مهر۱۴۰۰

گفتگو با سیاوش رجبی استاد ارتباطات در دانشگاه لندن

تعداد زیاد دانشگاهها که رژیم از آن صحبت می‌کند را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

سیاوش رجبی: طبق آمار خود رژیم تعداد دانشگاهها در ایران ۲۶۴۰ عدد می‌باشد. اگر با کشور چین بخواهیم مقایسه بکنیم، تعداد دانشگاهها در آن کشور ۲۴۸۱ عدد می‌باشد. جمعیت چین تقریبا ۱۷.۵ برابر ایران است ولی تعداد دانشگاهها تقریبا یکی است.

در هند تعداد دانشگاهها ۱۶۲۰ عدد می‌باشد. در انگلستان ۱۶۴ دانشگاه بیشتر نیست. علت این تعداد زیاد دانشگاه در ایران این است که بودجه بسیار زیادی به دانشگاههای آزاد در ایران اختصاص داده شده است.

یعنی ۳۲درصد از کل دانشگاهها متعلق به دانشگاههای آزاد است که بودجه بسیار عظیمی را به خود اختصاص داده‌اند. طبق آمارهای خودشان ۵۰۰۰میلیارد تومان بودجه به این دانشگاهها اختصاص داده شده است.

همانطوریکه خودشان می‌گویند حاصل این روییدن دانشگاهها مثل قارچ از زمین چه می‌شود: ۵۰درصد بیکاران در بازار کار فارغ‌التحصیل این دانشگاهها هستند. البته نمی‌توان گفت که همه آنهایی که از دانشگاهها فارغ‌التحصیل می‌شوند متخصص نیستند.

بسیاری از افراد بر اساس تلاش خودشان و نخبگی خودشان توانستند تخصصهای بالای کسب کنند. ولی حاصل آن چیست؟ بازار کاری برای آنها در ایران وجود ندارد و آنها کشور را ترک کرده و به کشورهایی می‌روند که قدر کار آنها را می‌دانند.

بطور مثال در سال ۲۰۱۵ تعداد ۱۱۳۰۰ دانشجو نخبه از ایران مهاجرت کردند. نسبت به سال قبل طبق آمار خودشان ۱۶درصد رشد داشته است. شما می‌دانید که ساختن یک نخبه و متخصص چقدر خرج برمی‌دارد و اینها راحت دادند به کشورهای دیگر.

در ایران تخصص و به قول خودشان شایسته سالاری معنی ندارد. بیشتر پارتی‌بازی و مدیرسالاری حاکم است. این لافی که رژیم می‌زند بیشتر معضلی شده در ایران تحت حاکمیت ولایت فقیه.

روی خط ایران ـ دادگاه دژخیم حمید نوری در سوئد و فعالیت‌های اشرف‌نشانها ـ قسمت دوم

گفتگو با احمد ابراهیمی

مطالب مرتبط

ویران کردن خانه‌های مردم توسط رژیم جنایتکار آخوندی ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم

دانشگاه خاری در چشم استبداد

لطفا به اشتراک بگذارید: