فرآیند محکومیت رژیم آخوندی در مجمع عمومی سازمان ملل ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم

روی خط ایران ـ فرآیند محکومیت رژیم آخوندی در مجمع عمومی سازمان ملل ـ قسمت اول ـ ۲۲آبان۱۴۰۰

گفتگو با دکتر صوفی سعیدی استاد روابط بین‌الملل

در آستانه قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل هستیم. مقداری در رابطه با پروسه‌ای که صدور قطعنامه محکومیت رژیم در مجمع سازمان ملل به دلیل نقض حقوق‌بشر طی می‌کند کمی توضیح بدهید.

دکتر سعیدی: ما الان هفتاد و ششمین اجلاس مجمع عمومی را طی می‌کنم. پروسه‌ای است که از ماه گذشته شروع شده است. پروسه‌ای که شما سوال کردید به این صورت است که تمامی موضوعات مربوط به نقض‌حقوق بشر در ایران در یکی از شش کمیته مجمع عمومی سازمان ملل بررسی می‌شود. کمیته سوم به مسائل بشر دوستانه و فرهنگی اختصاص داده شده است که به آن مختصرا بعنوان کمیته سوم نام می‌برند.

در این کمیته سوم گزارشگر ویژه حقوق‌بشر مختص ایران که آقای جاوید رحمان هستند که ایشان هم ششمین گزارشگر ویژه‌ای است که برای امور حقوق‌بشر ایران انتخاب شده است.

مقام گزارشگر ویژه را سازمان ملل از دهه هشتاد میلادی تعیین کرد و وارد کار نمود. ایران در همان اولین سال دهه هشتاد یک گزارشگر ویژه در امور حقوق‌بشر برای ایران مشخص شد.

گزارشگر ویژه در طی سال مدارک و گزارشات را جمع‌آوری می‌کند و یک پروسه‌ای دارد که برای ایشان تعیین شده است. او گزارش خود را حوالی عید نوروز ما هر سال یعنی ماههای مارس ـ آوریل به شورای حقوق بشر در ژنو ارائه می‌دهد.

در آنجا رای‌گیری می شود که رژیم بخاطر نقض حقوق بشر امسال هم در آنجا محکوم شده است. بار دیگر گزارشات و مدارک نقض حقوق‌بشر در مجمع عمومی ارائه می‌دهد. امسال او در ۲۵اکتبر گزارش خودش را به سازمان ملل ارائه نمود.

از ۱۹۳ عضو رای دهنده عضو سازمان ملل فقط برای ۱۳ کشور گزارشگر ویژه مشخص شده است و این بیانگر جایگاه نقض فاحش حقوق‌بشر در ایران تحت حاکمیت رژیم آخوندی است.

گزارشگر مستقل سازمان ملل در امور حقوق‌بشر در ایران در گزارش خود گفت رژیم ایران بیش از ۲۵۰نفر از جمله حداقل ۴ کودک را در سال۲۰۲۰ اعدام کرده است و امسال تاکنون ۲۳۰نفر اعدام شده‌اند که شامل ۹زن و یک کودک بوده و مخفیانه اعدام شده‌اند. جاوید رحمان به کمیته حقوق‌بشر مجمع عمومی سازمان ملل گفت رژیم ایران به اجرای مجازات اعدام "با سرعت هشدار دهنده" ادامه می‌دهد

بر اساس گزارش عفو بین‌الملل، بیش از نیمی از ۴۹۳ اعدام در منطقه مربوط به ایران بوده که؛ بالاترین اعدامها را در خاورمیانه داشته است

جاوید رحمان گفت: فراتر از اعدام‌ها، وضعیت کلی حقوق‌بشر در ایران "وخیم" است.

او به "مصونیت مداوم برای نقض جدی قوانین حقوق بشر"، از جمله مواردی که توسط افرادی"در بالاترین سطح مناصب دولتی" انجام می‌شود، اشاره کرد.

روی خط ایران ـ قیام آبان ۹۸ و تحولات و پیامدهای آن در فضای سیاسی اجتماعی ایران ـ قسمت دوم

گفتگو با شهرام گلستانه

مطالب مرتبط

دادگاه محاکمه حمید نوری ـ دورس آلبانی - شهادت دادن مجید صاحب جمع ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم

نماینده آمریکا در کمیته سوم مجمع عمومی: ما نگران احکام اعدام پس از محاکمه‌های ناعادلانه و اعترافات اجباری از طریق شکنجه در ایران هستیم

لطفا به اشتراک بگذارید: