تجمع مردم خشگمین مردم اصفهان آغاز شده است و جمعیت با نیروهای انتظامی درگیر شدهاند ـ دریک نگاه ـ ۵آذر۱۴۰۰
کشاورزان از مردم غیوراصفهان کمک خواستند.
کشاورزان خشمگین اصفهان در منطقهٴ «شهر زیار»، در واکنش به آتشزدن چادرهای تحصن معترضان در بستر خشک زایندهرود، با لودر، لولههای دزدی آب زایندهرود توسط مافیای سپاه پاسداران را تخریب کردند.
پاسدار وحیدی وزیر کشور رژیم: دستگاههای تبلیغاتی خارجی و معاندین تلاش میکنند از بحران آب، نمدی ببرند، آنها بین ما میدانداری یا فتنهانگیزی میکنند.
دو اعدام جنایتکارانه دیگر توسط دژخیمان خامنهای در کرمان.
بیانیهٔ اتحادیه اروپا: از بینتیجه ماندن مذاکرات رژیم ایران با مدیرکل آژانس نگران هستیم.
یک سخنگوی وزارتخارجه آمریکا گفت: عدم همکاری رژیم ایران نشانهٔ بدی از بهپایان رساندن مذاکرات وین است.
کمالوندی: ما در حال حاضر ۳۱ کیلو اورانیوم ۶۰درصد داریم. در مورد اورانیوم ۲۰درصد ظرف یکی دو روز آینده دو برابر آن چیزی که قانون ظرف یک سال از ما خواسته، داریم.
بیانیهٔ آمریکا در نشست شورای حکام: اگر عدم همکاری رژیم ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی فوراً رفع نشود، هیأت رئیسه، چارهیی جز تشکیل جلسه فوقالعاده برای بررسی این موضوع نخواهد داشت.
خبر جنایت گارد ویژهٔ خامنهای و حمله به کشاورزان محروم اصفهان و آتش زدن چادر آنها، موج جدیدی از خشم و نفرت اجتماعی برضد رژیم ایجاد کرد. از صبح پنجشنبه خبر این جنایت بهصورت گسترده در شبکههای اجتماعی منتشر شد و باعث نگرانی دستگاههای سرکوبگر رژیم گردید.
در واکنش، رسانههای حکومتی، یک گزارش تصویری سرهمبندی شده وزارت اطلاعات را بهصورت زنجیرهیی منتشر کردهاند که در آن تلاش شده وانمود کنند آتش زدن چادر کشاورزان، کار عدهیی ناشناس بوده است.
در این مورد، بابک رهنورد همراه ماست.
بابک، برداشتت از این مستند چیه؟
صحنههایی رو هم از دریچه دوربین مردم ببینیم.
روزنامهٔ حکومتی جهان صنعت، روز ۴آذر، در یادداشتی باعنوان «شلیک به امنیت»، به گسترش چشمگیر توزیع سلاح بین جوانان و مردم عاصی از فقر و سرکوب، اعتراف کرد. این روزنامهٔ حکومتی آنگاه نسبت به پیامدهای بسیار خطرناک مسلح شدن مردم برای دیکتاتوری، به سران حکومت هشدار داده است.
روزنامهٔ حکومتی جهان صنعت-۴ آذر۱۴۰۰
روزنامهٔ حکومتی جهان صنعت، با اعتراف به گسترش چشمگیر سلاح در دست مردم عاصی، به سران رژیم هشدار داد و نوشت:
تصاویر مربوط به سرقتهای مسلحانه در فضای مجازی دست به دست میشود. رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ اعلام کرد: «حجم سلاح در پایتخت زیاد شده است».
کشف تعداد زیادی از سلاح گرم در ایران زنگهای خطر را به صدا درآورده است. این فزونی خطرناک است. چرا که
ممکن است عدهیی (در) اعتراضات سیاسی مسلح شوند. سلاحهایی که کشف میشود همانند نوک کوه یخ است و تعداد انبوهی از آن هیچگاه یافت نمیشود.
اکنون نوع ابراز خشونت تغییر کرده؛ افرادی که از سلاح گرم استفاده میکنند، به مرحلهای از جنون رسیدهاند. اما چرا سلاح گرم بهراحتی در دسترس عموم مردم قرار دارد؟! (بهویژه وقتی) تبعات جبرانناپذیری بر امنیت (نظام) وارد میکند. یکی از تبعات آشکار آن (کشته شدن) مأموران نیروی انتظامی، حتی داخل شهری مثل تهران است! مأموران نیروی انتظامی در پایتخت هم امنیت جانی ندارند.
دلیل فزونی حمل و تهیه سلاح گرم کاملاً موضوعی اجتماعی است، چرا که امروزه شرایط اقتصادی وخیم است و طبقات ضعیف، توانایی تهیه نان شبشان را هم ندارند. همین امر منجر به کینه و عقده در بین افراد فرودست شده است. همیشه در پس شیوع فقر، تعدادی دست به اسلحه میشوند که این امر تبعات جبرانناپذیری برای (نظام) به همراه دارد.
«پاسدار ـ تروریست تحت تعقیب بینالمللی» احمد وحیدی، وزیر کشور رژیم، ضمن ابراز نگرانی از خشم رو به گسترش اجتماعی، از افشاگریهای دشمن برانداز نظام، سوزوگداز کرد.
در غالب استانها شاید۲۷-۲۸ استان در همین دو ماهه سه ماهه رفتیم در خدمت دوستانمان همه مشکل آب دارند! ندیدم یک جایی را که برویم و مشکل آب نداشته باشد!...
یعنی مسأله آب الآن تبدیل شده به یک مشکل بزرگ!...
نباید بیگانگان فکر کنند از این میتوانند نمدی ببرند اون بیگانگان و اون دشمنان ما که سر عناد دارند و آنها که میخواهند که جمهوری اسلامی نباشد ایران نباشد اساساً اصلاً با ایران دشمن هستند با مردم ما دشمن هستند خب شما میبینید از هر فرصتی برای ضربه زدن به مردم ما استفاده میکند یک روز پمپبنزین را بهش حمله میکنند...
یک روز این شرکت هواپیمایی را هک میکنند... ببینید چقدر دشمنان ما چقدر خبیث هستند...
چقدر خییث هستند آنها سعی میکنند روی این زخم مردم نمک بپاشند و از اینجا سوءاستفاده کنند اینها دلیل میشه که دشمنانمان را بهتر بشناسیم...
در ادامهٔ گرانیهای افسارگسیخته، قیمت میوه باز هم افزایش یافت.
بر اساس آخرین قیمتها، هر کیلو گوجه فرهنگی ۸هزار تومان، پیاز، ۸هزار تومان، خیار ۱۵هزار تومان، موز ۳۰هزار تومان، انار ۲۵هزار تومان، سیب ۲۰هزار تومان، پرتقال جنوب ۳۰هزار تومان فروخته میشود. این در حالیست که یارانهٔ هر ایرانی در ماه تنها ۴۵هزار تومان، یعنی معادل قیمت ۳ کیلو خیار است.
گزارش سقوط ساعت به ساعت ارزش ریال
سقوط ارزش ریال در روزهای اخیر، و نوسانات ارزی، تمامی معادلههای لازم برای کوچکترین کنشهای مالی را در عرصه فعالیتهای اقتصادی مختل کرده است.
گزارشی درباره وضعیت ارز در یک روز نمادین.
سقوط ساعت به ساعت ارزش ریال
ارزش پول ایران در سالهای اخیر، یک سقوط مستمر داشته اما آنچه که در هفتهها و بهویژه روزهای اخیر اتفاق افتاده تقریباً بیسابقه است. روز چهارشنبه سوم آذر ۱۴۰۰، ریال، ساعت به ساعت ارزشش را از دست میداد؛
در اولین ساعتهای صبح چهارشنبه، ارزش برابری ریال نسبت به یک دلار آمریکایی، ۲۸هزار و ۹۵۰تومان بود.
حدود ساعت ۹صبح، ارزش ریال باز هم سقوط کرد و ارزش برابری آن با دلار آمریکایی به ۲۹هزار و ۱۵۰تومان رسید.
این سقوط آسانسوری ارزش ریال همچنان ادامه یافت و بعدازظهر ارزش برابری ریال در برابر دلار آمریکایی به ۲۹هزار و ۳۰۰تومان رسید.
این در حالیاست که نرخ دلار روز گذشته یعنی سهشنبه در بازار بهنوشته روزنامه حکومتی همدلی تقریباً برابر با ۲۸هزار و ۵۰۰تومان بوده!
یعنی یک دلار آمریکایی در عرض ۲۴ساعت، حداقل ۸۰۰تومان به ارزشش افزوده شد و پول ایرانی به همان میزان ارزشش را از دست داد، روندی که در تمامی سال برقرار بوده،
در حالیکه در تمامی این مدت حتی یک ریال به دستمزد کارگران و دیگر دستمزدبگیران اضافه نشده، وضعیتی که میتواند چشماندازهای تیرهای در برابر دیکتاتوری قرار دهد.
مطالب مرتبط
نگاهی به اعتراضات کشاورزان زحتمکش اصفهان و دلیران شهر کرد ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم
تخریب لولههای انتقال آب زایندهرود توسط کشاورزان خشمگین اصفهان در جواب به سرکوب اعتراضات آنها