نامه ۱۰۰قهرمان ورزشی به دبیرکل و شورای امنیت ملل‌متحد به‌منظور محاکمه عاملان قتل‌عام۶۷

نامه ۱۰۰قهرمان ورزشی به دبیرکل و شورای امنیت ملل‌متحد،  رهبران اتحادیه اروپا، رئیس‌جمهور، معاون رئیس‌جمهور و وزیرخارجه آمریکا ـ ۹آ‌ذر۱۴۰۰ 

به سکوت و بی عملی در مورد قتل‌عام زندانیان سیاسی در ایران در سال۱۳۶۷پایان دهید.

ملل متحد در اسرع وقت تحقیقات را به‌منظور محاکمه آمران و عاملان قتل‌عام شروع کند.

۸۸تن از امضا کنندگان قهرمانان نامدار ورزشی و ملی‌پوشان میهن‌مان و ۱۲تن از کشورهای اروپایی و آمریکا هستند.

در میان قربانیان قتل‌عام شماری از ورزشکاران و اعضای تیمهای ملی وجود داشتند.

کشتار بیش از ۱۵۰۰تن از مردم معترض در قیام آبان۹۸ به‌دستور همان کسانی انجام شد که قتل‌عام سال۱۳۶۷ را به اجرا درآوردند.

فراخوان ۱۰۰قهرمان ورزشی به محاکمه آمران و عاملان قتل‌عام ۶۷

آقای آنتونیو گوترز، دبیرکل سازمان ملل متحد؛

سی و سه سال پیش، در تابستان ۱۳۶۷ سی هزار زندانی سیاسی پس از بازجویی‌های کوتاه و چند دقیقه‌ای توسط هیأت ۳-۴ نفره موسوم به هیأت مرگ در عرض چند هفته در سراسر ایران اعدام شدند. این اعدامها در پی صدور یک فتوا توسط روح‌الله خمینی بنیانگذار فاشیسم مذهبی حاکم بر ایران که انقلاب مردم ایران علیه نظام سلطنتی و برای رسیدن به دمکراسی و آزادی را ربوده بود، صورت گرفت.

عده زیادی از این زندانیان مدت محکومیتشان را گذرانده بودند و یا حتی سال‌ها از پایان محکومیتشان گذشته بود، اما خمینی با قساوتی بی نظیر در این فتوایش نوشت: همه زندانیان سرموضع وفادار به سازمان مجاهدین خلق ایران، صرف‌نظر از این‌که در چه مرحله ای از زندانشان هستند، باید اعدام شوند. بیش از ۹۰درصد قربانیان قتل‌عام ۱۳۶۷ اعضا یا هواداران مجاهدین خلق بودند.

در میان قربانیان قتل‌عام شماری ورزشکاران و اعضای تیم های ملی وجود داشتند. فروزان عبدی یک عضو تیم ملی والیبال زنان ایران یکی از این قربانیان بود که ۷سال پس از اسارتش اعدام شد.

در میان ۱۲۰هزار قربانیان اعدام‌های سیاسی در ۴۰سال گذشته شماری از قهرمانان ورزشی به چشم می‌خورند از جمله حبیب خبیری کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران که در ۱۹۸۴ اعدام شد و نوید افکاری که در سال۲۰۲۰ اعدام شده است.

پس از گذشت سی و سه سال از جنایت علیه بشریت که حقوقدانان آن را از مصادیق نسل‌کشی ارزیابی می‌کنند، بیشتر آمران و مجریان این جنایت بزرگ هم‌چنان از مجازات مصونیت دارند و بالاترین مقامهای حکومتی را به عهده دارند و هم‌چنان به اعدام ادامه می‌دهند. کشتار بیش از ۱۵۰۰تن از مردم معترض در قیام آبان ۹۸ به‌دستور همان کسانی انجام شد که قتل‌عام سال ۱۳۶۷ را به اجرا درآوردند. ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور جدید این رژیم، یکی از اعضای کلیدی هیأت مرگ در تهران بود که قبل و پس از این قتل‌عام نیز پرونده سیاهی از صدور احکام اعدام و سرکوب را دارد.

یکی از دژخیمان که در قتل‌عام ۱۳۶۷ شرکت داشته است در سوئد در اوت ۲۰۱۹ دستگیر شد و محاکمه او از اوت ۲۰۲۱ در استکهلم شروع شده است.

نهادهای مختلف حقوق‌بشری، شامل عفو بین‌الملل، کمیساریای عالی حقوق‌بشر ملل‌متحد و کارشناسان برجسته بین‌المللی حقوق‌بشر بر ضرورت حسابرسی از ابراهیم رئیسی به‌خاطر قتل‌عام ۶۷ تأکید کرده‌اند. دبیرکل عفو بین‌الملل گفت: «این که ابراهیم رئیسی به مقام ریاست‌جمهوری دست پیدا کرده است به جای آن که به خاطر ارتکاب جنایت علیه بشریت، از جمله به‌خاطر قتل، ناپدیدسازی قهری و شکنجه، تحت تحقیقات کیفری قرار بگیرد؛ نمودی فجیع از سلطه‌ٔ مطلق مصونیت در ایران است».

سکوت و بی عملی در برابر نسل کشی و جنایت علیه بشریت در پایان قرن بیستم، تشویق به ادامه و تشدید جنایت است. زمان آن فرارسیده است که شورای امنیت ملل‌متحد و شورای حقوق‌بشر و دیگر ارگانهای ذیربط ملل‌متحد دست به اقدام بزنند. ما ملل‌متحد را فرامیخوانیم که در اسرع وقت تحقیقات درباره این قتل‌عام سال ۶۷ که بدون شک بزرگترین قتل‌عام سیاسی بعد از جنگ دوم جهانی است را شروع کند و این پرونده را به شورای امنیت ملل‌متحد به‌منظور حسابرسی و محاکمه آمران و عاملان این قتل‌عام به‌ویژه رئیسی و علی خامنه‌ای ارجاع دهد.

نسخه ای از کتاب جنایت علیه بشریت که حاوی اسامی ۵۰۱۵ تن از اعدام شدگان سال ۶۷ است به ضمیمه این نامه ارسال می‌شود

رو نوشت:

کشورهای عضو شورای امنیت ملل متحد

رهبران اتحادیه اروپا

رئیس جمهور، معاون رئیس‌جمهور و وزیر خارجه ایالات متحده

مطالب مرتبط

ورزشکاران و قهرمانان ملی ایران کشتار مردم ستمدیده سیستان و بلوچستان توسط دیکتاتوری دینی آخوندها را محکوم می کنند

نامه ۱۰۰قهرمان ورزشی به مجامع بین‌المللی، فراخوان برای پایان دادن به سکوت و بی‌عملی در مورد قتل‌عام زندانیان سیاسی در ایران

 

 

لطفا به اشتراک بگذارید: