بیانیه بیش از ۱۰۰ نماینده پارلمان اروپا ـ اتخاذ یک سیاست قاطع در برابر رژیم ایران

اتخاذ یک سیاست قاطع در برابر رژیم ایران ـ بیانیه بیش از ۱۰۰ نماینده پارلمان اروپا ـ دسامبر۲۰۲۱ـ ۱۶آذر۱۴۰۰

کمیته دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد: بیش از۱۰۰ تن از نمایندگان پارلمان اروپا در بیانیه‌یی خطاب به سران این اتحادیه از جمله جورف بورل، نماینده اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی، خواستار آن شدند که این اتحادیه و کشورهای عضو «قتل‌عام ۱۳۶۷ در ایران را به‌عنوان نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت به‌رسمیت بشناسند».

این نمایندگان از گروه‌های مختلف سیاسی شامل ۲ رئیس و ۶ معاون گروه پارلمانی، ۱ نخست‌وزیر و یک رئیس دولت، ۲ معاون نخست‌وزیر ۱۴ وزیر سابق اروپایی از جمله وزرای خارجه و وزرای دفاع و دادگستری لهستان، اسپانیا، جمهوری چک و لیتوانی و هم‌چنین ۲ رئیس و ۸ معاون کمیسیون و ۵ رئیس هیئتهای پارلمانی را شامل می‌شود.

این نمایندگان در بیانیه خود به ابتکار گروه «دوستان ایران آزاد» پارلمان اروپا خواستار آن شدند که اتحادیه اروپا و کشورهای عضو با اتخاذ یک سیاست قاطع به‌طور خاص در مذاکرات هسته‌ای، «احترام به حقوق‌بشر و لغو حکم اعدام را پیش‌شرط روابطشان با رژیم ایران کند».

این نمایندگان که ۱۸نفر آنها از اعضای کمیسیون خارجه پارلمان اروپا هستند خاطرنشان کردند جنایات و رفتار مخرب رژیم ایران محدود به مرزهای این کشور نبوده و «آن روی سکه سرکوب وحشیانه حقوق‌بشر در ایران تلاشهای آن برای به‌دست آوردن بمب اتمی و موشکهای برد بلند بالستیک و گسترش تروریسم و جنگ‌طلبی در منطقه است».

بیانیه بیش از ۱۰۰  نماینده پارلمان اروپا در مورد ایران ـ دسامبر ۲۰۲۱

همزمان با ۹ دسامبر، روز جهانی بزرگداشت و کرامت قربانیان جنایت نسل‌کشی و ۱۰دسامبر، روز جهانی حقوق‌بشر، توجه جامعه جهانی را به وضعیت اسفبار حقوق‌بشر در ایران جلب می‌کنیم.

ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور گزینشی رژیم، عضو «کمیسیون مرگ» در قتل‌عام ۳۰۰۰۰ زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷ بود، که اکثر آنها از اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق، اپوزیسیون دمکراتیک رژیم، بودند. در دوران تصدی او به‌عنوان رئیس قضاییه، در جریان قیام آبان ۱۳۹۸بیش از ۱۲۰۰۰نفر دستگیر و در زندانهای تحت نظارت او مورد شکنجه قرار گرفتند و بسیاری سر به نیست شدند. در چهار ماهی که از انتصاب او به‌ریاست جمهوری می‌گذرد ۱۵۰ زندانی اعدام شده‌اند تا با ایجاد جو رعب و وحشت از قیام دیگری، مانند نوامبر ۲۰۱۹، (آبان۹۸) جلوگیری کند.

اگنس کالامار، دبیرکل عفو بین‌الملل درتاریخ ۱۹ژوئن ۲۰۲۱، ۲۹ خرداد۱۴۰۰ در واکنش به اعلام انتصاب رئیسی به ریاست‌جمهوری گفت:

«این‌که ابراهیم رئیسی به جای تحقیق در مورد جنایات او علیه بشریت، قتل، ناپدید شدگان اجباری و شکنجه، به ریاست‌جمهوری رسیده است، یادآوری تلخ این واقعیت است که مصونیت از مجازات در ایران حاکم است» .

آنتونیو گوترز، دبیرکل ملل متحد، گزارشی انتقاد آمیز در مورد نقض شدید حقوق‌بشر در ایران منتشر کرده است که در آن نگرانی خود را از مصونیت از مجازات از نقض‌های گذشته مانند قتل‌عام ۱۳۶۷ ابراز می‌کند. دبیرکل سازمان ملل‌متحد رژیم ایران را به "از بین بردن شواهد مربوط به اعدام مخالفان سیاسی در سال ۶۷ و آزار و اذیت و تعقیب کیفری خانواده‌های قربانیان که خواستار حقیقت و پاسخگویی هستند»، متهم کرده است.

اخیراً بالاترین دادگاه فدرال سوئیس به دادستان فدرال دستور داد تا ترور دکتر کاظمرجوی در ژنو در سال۱۹۹۰ توسط رژیم آخوندها را در چارچوب جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی مورد تحقیق قرار دهد.

دکتر رجوی نماینده وقت شورای ملی مقاومت ایران در سوئیس و یک سفیر سابق بود.

زنان و اقلیتهای قومی و مذهبی هم‌چنان با تبعیض شدید و خشونت روبه‌رو هستند. زندانیان سیاسی زن با بازداشتهای غیرقانونی و خودسرانه، شکنجه، حبس ناعادلانه و سایر رفتارهای ظالمانه و غیرانسانی روبه‌رو هستند.

آن روی نقض وحشیانه حقوق‌بشر در ایران، تلاشهای حکومت ایران برای دست یابی به بمب اتمی و موشکهای بالستیک دوربرد و صدور تروریسم و جنگ‌افروزی در منطقه است.

ما اعضای پارلمان اروپا، اتحادیه اروپا و کشورهای عضو را به این موارد فرا می‌خوانیم:

 

لطفا به اشتراک بگذارید: