در یک نگاه ـ اعتصاب کارگران میدان نفتی یادآوران در خرمشهر ـ ۲۹دی۱۴۰۰
بحران سیل در کشور
وضعیت جنوب و شرق کرمان بهعلت جریان سیل، بحرانی است. سیلاب ۵هزار خانه را فراگرفته؛ فرماندار رژیم در ریگان درخواست کمک کرده و اعلام نموده دسترسی به ۷۵روستا همچنان میسر نیست. راه ۱۳۰۰ روستای کرمان بسته شده و ۱۰۶ روستای دیگر هم در معرض خطر قرار دارند.
استاندار رژیم در کرمان نسبت به عدم رسیدگی به سیلزدگان گفت: «امکانات استان برای سیلزدگان جوابگو نیست حدود ۲۵ هزار نفر گرفتار سیل هستند.
بارش سنگین باران، باعث جاری شدن سیل و قطع راههای روستاهای منوجان شده است
گزارشات مردمی همچنین حکایت از تخریب برخی منازل در این روستاها و منازل حوزه شهری دارند.
حجم باران از بامداد چهارشنبه بهشدت افزایش یافته و احتمال تشدید خسارتها را بالا برده است.
در ادامه گسترش سیل در رودبار جنوب، یک روستا در این منطقه زیر آب رفت.
فرماندار رژیم در رودبار جنوب اعلام کرد راه بیش از ۲۹۰ روستای شهرستان رودبار مسدود بوده و به ۸۰ روستای کوهستانی هیچ راه دسترسی نداریم.
تجمعات اقشار مختلف در اعتراض به سیاستهای ضدمردمی رژیم آخوندی
از صبح امروز اقشار مختلف مردم در اعتراض به سیاستهای ضدمردمی رژیم آخوندی دست به تجمع اعتراضی در شهرهای کشور زدند. در این رابطه:
کارگران میدان نفتی یادآوران در خرمشهر در اعتراض به اجرا نشدن طرح طبقهبندی مشاغل و پرداخت نشدن حقوق معوقه به مدت چندین ماه و مشکلات معیشتی، فعالیتهای کاری را متوقف کرده و دست به اعتصاب زدند
کارگران شرکت مخابرات، زیر مجموعهٔ شستکام استان گیلان، بهخاطر پرداخت نشدن دستمزدهایشان توسط کارگزاران رژیم، همچنین کم کردن مبلغ بیمه از فیش حقوق ۹ماه گذشته، در سراسر استان گیلان دست به اعتصاب زدند.
در یک اقدام دیگر رانندگان در برابر شهرداری رژیم در اردکان تجمع اعتراضی برپا کردند. اعتراض رانندگان به رسیدگی نکردن کارگزاران رژیم به مشکلاتشان، بهویژه عدم اعطای مجوز معاینهٔ فنی خودروی سنگین است.
همچنین آتشنشانان امروز در برابر شهرداری غارتگر رژیم در تهران بهخاطر سیاستهای غارتگرانهٔ رژیم دست به اعتراض زدند. آتشنشانان خواهان استعفای کارگزاران دزد رژیم هستند.
پرسنل آب و فاضلاب استان تهران نیز بهخاطر سیاستهای غارتگرانهٔ رژیم و عدم پیگیری حقوق و مطالباتشان اقدام به تجمع اعتراضی کردند.
امروز همچنین غارتشدگان کریپتولند در اعتراض به عدم رسیدگی به خواستهشان در برابر دادسرای قضاییهٔ جلادان در تهران دست به اعتراض زدند.
هشدار روزنامه حکومتی نسبت به «لبریز شدن صبر ملت»
تشدید مستمر «فشارهای اقتصادی» منجر به هشدارهای مکرر کارشناسان و روزنامههای حکومتی شده است.
روزنامه حکومتی فرهیختگان با هشدار نسبت به «خشم و نارضایتیهای عمومی» نوشت:
«افزایش فشارهای اقتصادی و لبریزشدن کاسه صبر ملت در برابر این فشارهای روزافزون،
تنگتر شدن مدام گستره معیشت و کوچکشدن هر روزه سفره ملت،
بهعلاوه تمام آسیبهایی که کرونا طی دو سال گذشته به زندگی مردم تحمیل کرده
و دیگر مشکلات، همه و همه عواملی است که بهمراتب پتانسیل بیشتری در برانگیختن خشم و نارضایتی عمومی نسبت به «عدم اطلاعرسانی بهنگام» در خصوص این قبیل سیاستها دارد.
این روزنامه با اشاره به ابعاد نارضایتیها افزود: » در سال اخیر (نارضایتیها) ابعاد گسترهتری یافته و بعضاً به آشوبهای خیابانی نیز بدل شده و زمینه سوءاستفاده گروههای معاند و برانداز را فراهم آورده است
گرانی و خط فقر
۱۰ میلیون خانوار زیر خط فقر!
فرشاد مؤمنی، اقتصاددان حکومتی در یک نشست با عنوان «چشمانداز اقتصاد ایران» در اهواز، اعتراف کرد از سال۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ تعداد خانوارهایی که بهزیر خط فقر رفتهاند از ۳میلیون و ۷۰۰هزار، به ۱۰میلیون رسیده و اکنون از این رقم هم فراتر رفته است.
یادآوری میشود تعداد هر خانوار بهطور متوسط ۳ و ۳ دهم نفر محاسبه شده، که بر این اساس و بهگفتهٔ این کارشناس رژیم، بیش از ۳۳میلیون ایرانی زیر خط فقر هستند.
این وضعیت در حالیست که دولت رئیسی جلاد در حال حذف ارز ۴۲۰۰تومانی است که بهگفتهٔ اعضای مجلس ارتجاع و کارشناسان رژیم، میلیونها خانوار دیگر را هم زیر خط فقر مطلق قرار خواهد داد.
سفیر پیشین رژیم در انگلستان: امید زیادی به توافق هستهیی در کوتاه مدت نیست
جلال ساداتیان سفیر پیشین رژیم در انگلستان گفت امید زیادی به توافق هستهیی نیست.
ساداتیان گفت: «از اظهارات نماینده فرانسه در مذاکرات چنین برمیآید که مذاکرات، شرایط سختی را طی میکند البته این سخنان از سوی فرانسه بهعنوان پلیس بد در مذاکرات مشخص است که اهدافی را دنبال میکند. در مقطع کنونی فقط نماینده روسیه است که اظهار امیدواری برای حصول نتیجه میکند که البته او هم میگوید مذاکرات خیلی سخت پیش میرود. با توجه به مجموع نظرات میتوان گفت امید زیادی به رسیدن به نتیجه واحد در تمام ابعاد وجود ندارد».
کرونا باعث تغییر میلیونها شغل شده است
طبق گزارش سازمان بینالمللی کار (ILO)، افراد بیشماری در سراسر جهان، در پی همهگیری کرونا، اولویتهای شغلی خود را تغییر داده و مشاغل خود را ترک کردهاند.
مدیرکل این سازمان در ژنو گفت، وضعیت در بعضی حوزهها دائما بدتر شده و هر چه میگذرد پر کردن جای خالی برخی از موقعیتهای شغلی دشوارتر میشود، مانند حوزههایی در زمینه غذا و رستوران داری و همچنین پرستاری و مراقبت از بیماران.
دبیرکل سازمان بهداشت جهانی هشدار داد پاندمی کرونا بههیچوجه به پایان خود نزدیک نشده و احتمالاً بعد از سویه اومیکرون، شاهد سویههای جدید کرونا هم باشیم.
مطالب مرتبط
اعتراض کارکنان مخابرات گیلان به خاطر پرداخت نشدن دستمزدهایشان ـ در یک نگاه