در بحبوحه گرانی و سهمیه بندی نان ـ مصاحبه تلویزیونی رئیسی جلاد

مصاحبه رئیسی جلاد با تلویزیون حکومتی و اعتراف به سیاستهای غارتگرانه  برای رفع کسری بودجه ـ ۲۰ اردیبهشت۱۴۰۱

در بحبوحه گرانی و سهمیه‌بندی نان، رئیسی جلاد در مصاحبه با تلویزیون حکومتی به سیاستهای غارتگرانه برای کسری بودجه و حذف ارز ترجیحی و این‌که نتیجه اینها افزایش قیمتهاست اعتراف کرد.

وی درعین‌حال با دروغ و دجالبازی مدعی شد قیمت نان سنتی و بنزین تغییر نخواهد کرد، ولی گفت: ما می‌خواهیم ابتدای سال یک تغییر قیمتی داشته باشیم نسبت به بعضی از کالاهای اساسی.

رئیسی جلاد ـ تلویزیون رژیم ـ ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱

بحمدالله علاوه بر واردات واکسن تولید واکسن داخلی که ما شرکتهایی داریم که فعال هستند و از افتخارات کشور این تولیدات واکسن داخلی که امروز کشور ما را قادر کرده به این‌که بتواند صادرات واکسن در دنیا داشته باشد

نسبت به مسائل پیش روی دولت که من در ابتدای امر دولت و آغاز به کار گفتم مسأله مهم ذخایر کشور و ذخایر کالاهای اساسی برای کشور هست خب اون اول نگران‌کننده ذخایر کالاهای اساسی برای کشور ولی من بعد از مدتی اعلام کردم که امروز نگرانی رفع شده مردم عزیز مان بدانند که دیگر ما نگران ذخایر کالاهای اساسی در کشور نیستیم

از مسائل و دغدغه‌هایی که پیش روی دولت بود مسأله کسری بودجه بود ما اعلام کردیم که یکی از معضلات جدی ۴۵۰ هزار میلیارد کسری بودجه‌ای هست که دولت با آن مواجه هست خوب این بدون این‌که استقراض از بانک مرکزی بشود یا خلق پول بشود تلاش شد با کسب درآمد‌هایی که دولت می‌توانست داشته باشد این کسری جبران شد

اما یکی از مسائل پیش روی جدی کشور هم مسأله ارز ترجیحی بود که همواره اقتصاددانها همواره صاحبنظران نسبت به این مسأله به ما هشدار می‌دادند که این هم یکی از مسائل جدی کشور است که باید نسبت به آن چاره کرد.

قبل از این‌که بنده بیایم دولت در دستگاه قضایی که پرونده‌های مختلفی را شاهد بودم نسبت به ارز ترجیحی گرفته بودند یا پول گرفته بودند واردات بی‌رویه کرده بودند یا قرار بود کالای اساسی بیاورند کالای دیگری آورده بودند یا پول را گرفته بودند رفته بودند در بازار آزاد تبدیل کرده بودند به ارز آزاد و رفته بودند باهاش مثل همان پرونده حاج قربانعلی که معروف هست در رابطه با ماشین‌سازی تبریز یکی از آن پرونده‌های قابل‌توجه است.

امروز همه به این‌که باید مسأله ارز ترجیحی به‌نحوی حل بشود و این دو نرخی یا چند نرخی بودن ارز را ما تمام کنیم متفق هستند اما آنچه اختلاف هست ممکن است در زمان آن اختلاف باشد ممکن است در روشهایش اختلاف باشد.

امروز ما به‌عنوان دولت چه اقدامی می خواهیم بکنیم اولاً اقدام مبتنی بر یک قانون هست دوم شرایط اقتصادی و جهانی منطقه و قیمت کالاهای اساسی اینها نکته مهمی است.

نکته‌یی که در اینجا مهم است آن است که این حمایت، در واقع من را عرض بکنم سریع که این یک کمک معیشتی خواهد بود یک ماه یا دو ماه تا زیرساخت‌های فنی برای کالابرگ الکترونیکی کاملاً آماده شود. این حمایت معیشتی از مردم یعنی آنچه پرداخت می‌شود عنوان حمایت معیشتی است، چرا؟ چون ما می‌خواهیم ابتدای سال یک تغییر قیمتی داشته باشیم نسبت به بعضی از کالاهای اساسی، این باید حمایت از مردم بشود، حمایت از مردم هم فعلاً برنامه‌ریزی شده که دو ماه یک حمایت این‌گونه بشود بعد تبدیل می‌شود به کالابرگ الکترونیک طبق برنامه‌یی که دولت دارد

مجری: آقای رئیس‌جمهور این اعدادی که جنابعالی اشاره کردید که واریز خواهد شد، کی مشخصاً واریز می‌شود و به حساب مردم می‌آید؟

ابراهیم رئیسی: واریز می‌شود دیگر! ما دولت صادق الوعدی هستیم آنچه گفتیم عمل می‌شود

مجری: یعنی پیش از این‌که آن اتفاق یارانه

رئیسی: حتماً قبل از این‌که افزایش‌ها را شما داشته باشید انشاالله این کمک معیشتی که من عنوان کمک معیشتی را به آن می‌دهم این کمک معیشتی انشاالله به مردم پرداخت خواهد شد و افزایش‌ها بعد از آن که این کمک معیشتی در حسابهای مردم حتماً قرار خواهد گرفت، منتها در نحوه برداشت آن طبیعتاً اگر دو ماه در حسابشان قرار بگیرد ماه اول امکان پرداخت آن هست، ماه دوم زمانی که برسد طبیعتاً امکان برداشت آن می‌رسد.

مجری: یک سؤال این هستش که راجع به نان و اون بحثی که مطرح فرمودید اون مجزا از این مبلغی ست که الآن واریز میشه یعنی بحث نان داخل این عدد واریزی نیست

رئیسی: بله اون چه که به‌عنوان کمک معیشتی یا یارانه نان هستش در این مبلغ دیده نشده اون جدا هستش که به مردم داده میشه

مجری: اون زمانش مشخص است؟

رئیسی: طبیعتاً با این مبلغی که گفته شد افزایش پیدا می‌کند دیگه

مجری: زمانش مشخص نیست الان؟

رئیسی: نه ما نان را دوستانمان مشغول هستند.

فلاحت‌پیشه رئیس کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع درباره ادعاهای رئیسی جلاد گفت:

مدام گفته می‌شود که مردم باید مقاومت کرده و سختی‌ها را تحمل کنند. امروز می‌بینیم که کسانی سخن از لزوم تحمل مردم به زبان می‌آوردند که خودشان و خانواده‌شان در وضعیت مناسب زندگی می‌کنند و سختی‌ها هیچ آسیبی به کیفیت زندگی آنها وارد نکرده است.

وی هم‌چنین گفت: ما در سوریه هزینه کردیم، اما هنوز نتوانسته‌ایم برداشت داشته باشیم. هنوز هم در حال هزینه کردن در سوریه هستیم. در موضوع برجام هم دولت رئیسی باید پایش را از آسمان بر زمین بگذارد. البته ضعف او در زمینه برجام واضح و مشهود است.

عسگری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس ارتجاع در مورد حذف ارز ۴۲۰۰تومانی هشدار داد و گفت:

برای حذف این ارز زیرساختها باید آماده می‌شد تا افراد کف خیابان در این مورد قانع و با تصمیم‌گیرنده همراه می‌شدند که چنین اتفاقی نیفتاد و این حرکت عجولانه بود.

مطالب مرتبط 

رئیسی زیر ضرب مجلس و دفاع خامنه ای از طرحهای اقتصادی رئیسی

نان و جان؛ سرکوب و قیام

لطفا به اشتراک بگذارید: