ویژگی‌های قیام آبادان ـ تیک تاک

تیک تاک ـ ویژگی‌های قیام آبادان ـ ۹خرداد۱۴۰۱

گفتگو با میثم ناهید

در آبادان موضوع و علت خیزش مردم، فرو ریختن متروپل بود؛ اما بی‌درنگ شعارها تمامیت رژیم را هدف گرفت و مردم فریاد زدند «آخوند باید له بشه» و خطاب به ولی‌فقیه آشفته خروشیدند «حیا کن» و «مملکت رو رها کن».

در آبادان وقتی یک آخوند حکومتی تلاش کرد جهت مصادرهٔ اعتراض مردم پشت میکروفن، برای قربانیان متروپل اشک تمساح بریزد، با شعارهای یکپارچهٔ «بی‌شرف بی‌شرف» روبه‌رو شد.

در آبادان سرکردهٔ گارد ویژهٔ خامنه‌ای انبوه مردم را تهدید کرد که «با عواقب قانونی! این تجمع روبه‌رو می‌شوید»، اما فریادهای جمعیت انبوه به‌او پاسخ داد «بی‌شرف بی‌شرف» و دقایقی بعد خیزش تا درگیری و شلیک تعمیق یافت.

رژیم اینترنت را هم که قطع کرد، اما بازتاب زبانه‌های خشم از شکافها بارز شد و تصاویر حملهٔ جوانان شورشگر آبادان با سنگ و چوب به گارد ویژهٔ در حال فرار خامنه‌ای، همه جا منتشر شد.

این شمه‌ای از آن چیزی است که در جامعهٔ امروز ایران می‌گذرد. خشم و عصیانی که از سرکوب و ارعاب عبور کرده و مانند بخار جمع شده در دیگی جوشان، از هر منفذی با شدت بیرون می‌زند. وضعیت طوری است که حتی مراجع حکومتی هم در وحشت از پیامدهای سرکوب و رادیکالیزه‌تر شدن خیزش‌ها، هشدار می‌دهند که «با مردم نرم برخورد کنید»

این وضعیت ناشی از شرایط انقلابی است. شرایطی که پایینی‌ها هیأت حاکمه را نمی‌خواهند و هیأت حاکمه نیز نمی‌تواند پاسخگوی عبور از بحرانها باشد. لاجرم شدت تخاصم میان دو جبهه خلق و ضدخلق به‌بالاترین حد می‌رسد و هر رخدادی به‌عنوان آتشزنهٔ انفجار بشکهٔ باروت خشم اجتماعی، عمل می‌کند. این وضعیت برای حکومت دیکتاتوری نه با سرکوب علاج می‌شود نه با وعده و مانورهای مختلف. بلکه در شرایط انقلابی، سرکوب و مانور هم خود عامل شعله‌ورتر شدن خشم و عصیان می‌شود. سرنوشتی که شاه مستبد گرفتار آن شد و شیخ دیکتاتور نیز در حال گرفتار شدن به‌آن است.

مطالب مرتبط

یارانه؟ یا غارت مضاعف ـ تیک تاک

پیام فوران خشم و عصیان

 

لطفا به اشتراک بگذارید: