قیام سراسری در رسانه‌های بین‌المللی

رویترز ۲مهر ۱۴۰۱: خیزش و تظاهرات در ۳۱استان ایران. زنان نقش برجسته‌یی در اعتراضات دارند. جمعیت خشمگین خواهان سقوط خامنه‌ای هستند.

این بزرگترین تظاهراتی است که ایران را از زمان تظاهرات بر سر قیمت سوخت در سال۹۸ فراگرفته است. در سرکوب معترضان در سال۹۸ که خونین‌ترین رویارویی در تاریخ این حکومت بود بیش از ۱۵۰۰نفر کشته شدند.

نیویورک تایمز ۳مهر ۱۴۰۱: اعتراضات کنونی ایران مهمترین موج خشم علیه حکومت از سال ۱۳۸۸ است. مردم با شعار مرگ بر دیکتاتور شخص خامنه‌ای را به تمسخر می گیرند.

کشته شدن مهسا امینی، جرقه اعتراض ایرانیان خشمگین را علیه بدرفتاری حکومت مذهبی حاکم با زنان زد. اما ین اعتراضات فراتر رفته و بیانگر نارضایتی آنان از مسائل دیگر، از جمله اقتصاد فلج شده و فساد و سرکوب گسترده است.

واشینگتن پست۳مهر: اعتراضات در ایران به‌رغم تهدید رئیسی برای دهمین روز متوالی ادامه یافت.

همه فیلمها نشان‌دهنده تظاهراتهای بزرگ، به‌رغم تشدید محدودیت های اینترنتی و سرکوب گسترده توسط نیروهای امنیتی است. ویدئوهای منتشر شده اعتراضات را در چندین نقطه تهران و هم‌چنین در شیراز و فردیس در غرب پایتخت نشان می‌دهند. شهرهای کرمانشاه، کامیاران، سنندج، سقز، دیواندره و اشنویه تحت کنترل شدید امنیتی قرار گرفته‌اند. در یک منطقه روستایی به‌نام بالو، در نزدیکی مرز ایران و ترکیه، مردم معترض پایگاه نیروهای بسیج را به آتش کشیدند.

وال استریت ژورنال- ۴مهر۱۴۰۱: تظاهرات ضدحکومتی به بسیاری شهرهای ایران گسترش یافته و قدرت بیشتری پیدا کرده است. این تظاهرات یکی از بزرگترین چالشهایی است که حاکمان ایران در سالهای اخیر با آن مواجه شده‌اند.

در محله‌های تهران، فریادهای «مرگ بر دیکتاتور» که علی خامنه‌ای را هدف قرار می‌دهند، حتی از ساکنانی که به‌طور فعال در تظاهرات نیستند به گوش می رسد.

 

مطالب مرتبط

پنجم مهر ۱۳۶۰ و تشابه آن با قیام سراسری مردم ایران ـ ایران بپا می‌خیزد

فرانکفورتر آلگماینه تسایتونگ: رژیم ایران در سرازیری سقوط قرار گرفته است

 

لطفا به اشتراک بگذارید: