ژنو ـ کنفرانس بین‌المللی وضعیت حقوق‌بشر در ایران ـ پیام خانم مریم رجوی

همزمان با پنجاه و یکمین اجلاس شورای حقوق‌بشر ملل‌متحد در ژنو، به ابتکار بنیاد دانیل میتران، انجمن به قابیل دست نزنید و دیگر سازمانهای غیر دولتی بین‌المللی، کنفرانسی تحت عنوان «وضعیت حقوق‌بشر در ایران» در یکی از سالنهای مقر ملل‌متحد در ژنو برگزار شد. شماری از نمایندگان هیاتهای دیپلماتیک مقیم ژنو و اعضای سازمانهای غیردولتی دارای رتبه مشورتی در ملل‌متحد و هم‌چنین شخصیتهای سیاسی و حقوقدانان و وکلا در این کنفرانس حضور داشتند.

خانم مریم رجوی رئیسی جمهور برگزیده مقاومت در پیامی خطاب به شرکت‌کنندگان در این کنفرانس گفت:

دوستان عزیز مردم و مقاومت ایران!

به همهٔ شما درود می‌‌فرستم و از توجه‌تان به وضعیت ایران تشکر می‌کنم.

این کنفرانس در حالی برگزار می‌شود که در ایران یک رویارویی شدید میان مردم و استبداد حاکم در جریان است. مردم ایران به‌ویژه زنان و جوانان برای سرنگونی رژیم و به‌دست آوردن آزادی به‌پا خاسته‌اند.

آنها از اختناق وحشیانه، زن‌ستیزی، تبعیض دینی و فقر به ستوه آمده‌اند. مردم ما مصمم هستند حاکمیت رژیمی را به‌زیر بکشند که کشور را دچار عقب‌ماندگی کرده، دارایی ایران را صرف تروریسم، جنگ در منطقه، برنامه موشکی و اتمی و گسترش سپاه پاسداران و نهادهای امنیتی کرده، زنان را به‌زندگی در وحشت محکوم کرده، و جوانان را در فقر و گرسنگی نگه‌داشته از حقوق اولیه‌شان محروم کرده است.

قیام ایران سومین قیام مردمی در سال جاری است. اما بزرگترین قیام سال‌های اخیر است. این اعتراضها در تمام ۳۱استان کشور گسترده است. آتشزنه قیام کشتن مظلومانه دختر جوان مهسا امینی بود.

آخوندها در ایران پایگاهی ندارند. آنها فقط با سرکوب و با استفاده از مماشات دولتهای غرب قدرت خود را نگه‌داشته‌اند. آنها در برابر این تظاهرات، به‌روی تظاهر کنندگان بی‌سلاح آتش گشودند به کشتار و شکنجه متوسل شده‌اند. تمام مقام‌های رژیم علناً دستور سرکوب وحشیانه صادر کرده‌اند. پاسداران تا به‌حال صدها نفر از جوانان را در خیابان‌ها به‌قتل رسانده‌اند.

به گواهی فیلمها و اسناد نیروهای سرکوبگر به سوی تظاهر کنندگان شلیک میکنند. عفو بین‌الملل قتل کودکان را تأیید کرده است.

هم‌چنین دستگیریهای گسترده. در برخی شهر‌ها مأموران رژیم خانه به خانه مراجعه می‌کنند و جوانان را با خود می‌برند.

ضرب و جرح معترضان در خیابان‌ها، نابینا کردن چشم جوانان با تفنگ‌های ساچمه‌یی و قطع اینترنت برای جلوگیری از انتقال اخبار کشتار معترضان به بیرون ایران بخشی از عملیات روزانه سرکوب در ایران است.

متأسفانه واکنش‌های بین‌المللی در قبال این سرکوب وحشیانه و گسترده بسیار محدود است.

رژیم آخوندی در سال۶۷ سی هزار زندانی سیاسی را قتل‌عام کرده است. این رژیم در سال۹۸ بیش از ۱۵۰۰ جوان را در خلال اعتراضها به‌قتل رساند. در یکسال گذشته این رژیم حدود ۵۵۰ زندانی را اعدام کرده است که بیش از دو برابر سال قبل از آنست.

جامعه بین‌المللی نباید اجازه دهد که آخوندها مرتکب قتل‌عام دیگری شوند. در این لحظه حساس جهان نباید مردم ایران را تنها بگذارند.

تجربه‌های گذشته نشان می‌دهد که آخوندها سکوت و بی‌عملی جامعه جهانی را مجوزی برای تداوم سرکوب تلقی می‌کنند.

از جانب مقاومت مردم ایران از مردم جهان برای یاری رساندن به‌معترضان استمداد می‌کنم و بر این خواستها تأکید می‌کنم:

۱. به‌رسمیت شناختن حق ملت ایران برای دفاع متقابل و مبارزه برای سرنگونی دیکتاتوری دینی و استقرار دمکراسی و حقوق‌بشر

۲. اتخاذ تدابیر فوری برای جلوگیری از ادامه اعدام و کشتار معترضان و آزادی زندانیان سیاسی

۳. احاله پرونده کشتار قیام شهریور و مهر ۱۴۰۱ و پرونده چهار دهه نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت توسط این رژیم از جمله قتل‌عام‌های ۶۷ و ۹۸ به شورای امنیت ملل‌متحد و قرار دادن سردمداران آن به‌ویژه خامنه‌ای و رئیسی در برابر عدالت.

دوستان عزیز!

زمان آن است که جهان در کنار مبارزه مردم ایران علیه جنایات دیکتاتوری مذهبی، برای دست‌یابی به دمکراسی و حقوق‌بشر بایستند. این خواست مردم ایران و نیاز جهان و منطقه برای برقراری صلح و امنیت است.

از همه شما متشکرم.

در کنفرانس بین‌المللی ژنو که توسط آقای آنتونیو استانگو رئیس فدراسیون حقوق‌بشر ایتالیا مدیریت می‌شد سخنرانان عبارت بودند از:

ژیلبر میتران رئیس بنیاد دانیل میتران. فرانس لیبرته

دکتر آلخو ویدال کودراس رئیس کمیته بین‌المللی در جستجوی عدالت

رمی پاگانی عضو شورای شهر و شهردار سابق ژنو

دیوید متس حقوقدان برجسته حقوق‌بشر بین‌الملل از کانادا

نیلز دوداردل وکیل مقاومت ایران در پرونده ترور شهید بزرگ حقوق‌بشر دکتر کاظم رجوی

ژیلبر میتران رئیس فرانس لیبرته ـ بنیاد دانیل میتران در سخنان خود گفت: برای ایرانیانی که هرگز تن به رژیمی که خواسته‌های مشروع آنان را سرکوب می‌کند چاره‌ای جز قیام وجود ندارد این بدون شک مبنای قیام امروز است و جامعه بین‌المللی باید آن را مد نظر قرار دهد بنابراین با استناد به مقدمه اعلامیه حقوق‌بشر می‌توان قیام مردم ایران را مورد حمایت قرار داد. بر اساس معاهده رم که به حقوق بشردوستانه اولویت می‌دهد، می‌توان از شورای امنیت خواست که عاملان جنایات بزرگ را به دادگاه بین‌المللی موقت که قانون ماگنیتسکی را تصویب کرده است، معرفی کرد. بنابراین، ما می‌توانیم مقامات دولتی را به‌خاطر اعمالی مانند جنایات علیه بشریت و نسل کشی، از جمله مقامات رژیم ایران را هدف قرار دهیم.

دکتر آلخو ویدال کودراس رئیس کمیته بین‌المللی در جستجوی عدالت، ضمن بررسی زمینه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی و سیاسی که به چنین قیامی منجر شده گفت: شاید بتوان گفت ایران بیش از هر کشور دیگری در جهان بیشترین تعداد انقلابها را در تاریخ خود داشته است. در حال حاضر، این قیام به‌شدت سازماندهی شده است که در فعالیت‌های کانونهای شورشی مجاهدین خلق دیده می‌شود. این امر تداوم بالایی به قیام داده است.

ما از کمیسر حقوق‌بشر و شورای حقوق‌بشر سازمان ملل می‌خواهیم که فوراً تحقیقاتی را در مورد کشتار جمعی و دستگیری گسترده معترضان آغاز کنند. جامعه جهانی باید حقوق مردم ایران را برای شورش و دفاع از خود در برابر سرکوب و هجوم مرگبار رژیم با تمام ابزارهای ممکن به‌رسمیت بشناسد. ایرانیان برای دستیابی به آزادی، دموکراسی و عدالت بهای گزافی می‌پردازند و جایگزینی قدرتمند و سازمان‌یافته دارند که می‌تواند به یک ایران دمکراتیک و مبتنی بر جدایی دین و دولت و غیرهسته‌یی منجر شود. بنابراین زمان آن فرا رسیده است که سازمان ملل‌متحد صریحاً در کنار مردم ایران و اپوزیسیون دمکراتیک، بایستد.

رمی پاگانی عضو شورای شهر و شهردار سابق ژنو در سخنان خود گفت:  پس از کشتار ۳۰۰۰۰ زندانی سیاسی در سال۱۹۸۸ و کشته شدن ۱۵۰۰نفر در جریان قیام آبان سازمان ملل برای جلوگیری از ادامه کشتار مردم ایران باید دست به اقدامی بزند.

وقتی دیکتاتوری با چنین خشونتی سرکوب می‌کند، مردم حق دارند از خود دفاع کنند. این یک حق مشروع است که در مقدمه اعلامیه جهانی حقوق‌بشر ذکر شده است. در نهایت، جامعه جهانی باید حق مردم ایران را برای دفاع از خود و تعیین سرنوشت خود به‌رسمیت بشناسد... سوئیس باید خواستار آزادی دستگیر شدگان شود و روابط خود را با رژیم ایران قطع کند و سایر کشورها را به این اقدام فرا بخواند.

دیوید متس حقوق‌دان برجسته حقوق‌بشر بین‌المللی از کانادا و نیلز دو داردل وکیل شورای ملی مقاومت در پرونده در کاظم رجوی از دیگر سخنرانان این کنفرانس بودند که گوشه‌هایی از جنایتها و اعمال تروریستی رژیم آخوندی را بازگو کردند.

در این کنفرانس ندا امانی از انجمن بین‌المللی حقوق‌بشر و آذر کریمی عضو انجمن زنان ایرانی در ایتالیا و آیسان جدیری از انجمن جوانان لوگزامبورگ طی سخنانی ابعادی از قیام سراسری مردم ایران و نقش جوانان در این قیام را برشمردند.

 

مطالب مرتبط

اجلاس شورای حقوق‌بشر در ژنو ـ محکومیت سرکوب قیام توسط رژیم آخوندی

هشدار عفو بین‌الملل درباره «سرکوب بی‌رحمانه» در ایران

 

لطفا به اشتراک بگذارید: