تحقیقات جدید پژوهشگران در زمینه کرونا اگر در ایران واکسیناسیون به‌سرعت صورت می گرفت از مرگ ۷۵هزار و ۳۰۰نفر جلوگیری می شد

 

سایت پزشکی مدرکسیو  در گزارشی در رابطه کرونا و واکسیناسیون در ایران نوشت: «در پیروی از مدل مونته نگرو یا بولیوی، عرضه سریعتر واکسن در ایران می‌توانست منجر به جلوگیری از مرگ و میر بیشتر در گروه‌های سنی بالاتر، به‌ویژه طی موج آلفا و دلتا، به‌رغم پوشش کلی کمتر آنها شود. هم‌چنین، با پیروی از مدل بحرین به‌عنوان معیار سطح بالا، رژیم ایران می‌توانست از ۷۵۳۰۰ مرگ و میر در سراسر زمان این همه‌گیری، عمدتاً در گروه‌های سنی بالای ۵۰، جلوگیری کند.

این مطالعه با مقایسه عملکرد نسبی کشورهای مختلف از نظر زمان، سرعت و پوشش واکسیناسیون در پیشگیری از مرگ و میر ناشی از کرونا، بینش‌هایی را درباره تصمیم‌گیریهای آینده در مورد مدیریت همه‌گیری بیماریهای عفونی از طریق استراتژی‌های واکسیناسیون ارائه می‌کند».

 

سایت حکومتی تجارت نیوز با اشاره به این تحقیقات پژوهشگران نوشت: دو موج آلفا و دلتا، مرگ‌بارترین امواج ویروس کرونا در ایران بودند. مطالعات نشان داده است که اگر توزیع واکسن در این بازه زمانی سریعتر انجام می‌گرفت، از مرگ دهها هزار نفر پیشگیری می‌شد.

در مقاله‌یی که در Medrxiv منتشر شده نتیجه‌گیری شده است... . اگر ایران از نرخ سرانه توزیع واکسن ترکیه پیروی می‌کرد، می‌توانست از مرگ ۵۰هزار نفر جلوگیری کند. از سوی دیگر اگر از الگوی بنگلادش پیروی می‌کرد، ۵۲هزار و ۸۰۰مورد مرگ بیشتری داشت... در مقایسه با بحرین به‌عنوان یک کشور پردرآمد، ایران می‌توانست در مجموع از مرگ ۷۵هزار و ۳۰۰نفر جلوگیری کند.

لطفا به اشتراک بگذارید: