نیویورک تایمز: حمله پهپادی به یک میدان گازی در اقلیم کردستان عراق

نیویورک تایمز ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ نوشت: حمله هواپیمای بدون سرنشین به یک میدان گازی بزرگ در اقلیم سلیمانیه کردستان عراق ۴ کارگر را کشت. مشخص نیست که آیا این حملات بخشی از نبرد منطقه‌ای بزرگتر بین رژیم ایران و اسراییل است که در طول جنگ غزه تشدید شده است یا خیر.
رئیس اقلیم کردستان، این حمله را محکوم کرد و از دولت بغداد خواست در این باره تحقیق کند. نیچروان بارزانی با بیان این‌که این حملات صلح و ثبات کشور را به خطر می‌اندازد، افزود: نمایندگان دولت فدرال عراق باید وظیفه خود را برای جلوگیری از این حملات انجام دهند و عاملان آن را از هر طرف پیدا کنند و طبق قانون مجازات کنند. '

نیویورک تایمز افزود: در حال حاضر بین رژیم ایران و عراق بر سر هر گونه تلاش عراق برای توسعه تولید گاز داخلی تنش وجود دارد. رژیم ایران سالانه حدود 4 میلیارد دلار گاز به عراق می‌فرو شد زیرا عراق گاز کافی برای سوخت نیروگاههای برق خود را ندارد. کردستان و دولت عراق در مورد توسعه میدان کورمور بحث می‌کردند.

سایت کردستان ۲۴ نوشت هوشیار زیباری، عضو دفتر سیاسی حزب دموکرات کردستان عراق و وزیر اسبق امور خارجه‌ٔ عراق روز جمعه ٧ اردیبهشت گفت که حمله‌ٔ پهپادی به میدان گازی کورمور یک حمله‌ٔ سیستماتیک به اقتصاد اقلیم کردستان است و سیاست راضی‌کردن و آتش‌بس با گروه‌های شبه‌نظامی سودی ندارد.

هوشیار زیباری بر ضرورت وحدت و موضع‌گیری واحد تأکید کرد و گفت: بدون توجه به هم پیمانی و ناامیدی برخی از جریانها، تمام اقلیم کردستان مورد هدف قرار می‌گیرد.

کردستان ۲۴ افزود: روز جمعه ٧ اردیبهشت۱۴۰۳، پیشوا هورامی، سخنگوی اقلیم کردستان در بیانیه‌یی گفت: دستان شیطانی و خرابکاران بار دیگر در یک اقدام تروریستی میدان گازی کورمور را هدف قرار دادند که این آسیب به‌طور قابل ملاحظه بر کاهش برق تأثیر می‌گذارد. این حمله‌ٔ پهپادی۴ کشته و ٢ مجروح بر جای گذاشت.

وزارتخانه‌های برق و منابع طبیعی اقلیم کردستان نیز به مشترکان برق اعلام کردند: به‌دلیل حمله‌ٔ پهپادی به میدان کورمور، گازرسانی به نیروگاهها متوقف شده است.

میدان گازی کورمور سوخت نیروگاههای برق در استانهای سلیمانیه و اربیل را تأمین می‌کند.

این نیروگاهها تأمین۶۸ درصد از برق اقلیم کوردستان را برعهده دارند.

یادآوری می‌کنیم که پس از جنگ اشغال عراق توسط آمریکا، بیش از ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن از مردم عراق  و سپس ۳ میلیون تن از شیعیان این کشور در بیانیه‌های تاریخی خود خاطرنشان کردند که راه‌حل عراق «از خلع ید رژیم ایران در صحنه عراق و از به‌رسمیت شناختن موقعیت مجاهدین خلق می‌گذرد که وزنه تعادل در برابر دخالت‌های حکومت ایران هستند. کما این‌که خلع‌سلاح آنها موازنهٔ استراتژیکی در این منطقه حساس از جهان را به‌سود رژیم ایران برهم زد».

لطفا به اشتراک بگذارید: