فاجعه فرو نشست زمین در اصفهان

یک کارشناس رژیم نسبت به فرونشست زمین در اصفهان هشدار داد و گفت: ما ۴۵ برابر نرخ جهانی در اصفهان فرونشست داریم . مهم‌ترین دلیل فرونشست در برداشت از آبخوان است و در صورت تداوم این وضعیت اصفهان بین سالهای ۱۴۰۹ تا ۱۴۱۵ به بیابان تبدیل می‌شود.

در همین رابطه سوم اردیبهشت ماه مدیرکل مدیریت بحران استانداری رژیم در اصفهان از نشست زمین در خیابان «میر» خبر داد و گفت که در یک ماه نخست سال جاری ۱۲حادثه در اصفهان ثبت شده است. این در حالی است که کل حادثه‌های ثبت شده برای فرو نشست در سال گذشته ۳۰مورد بوده است.

مرکز پژوهشی مجلس ارتجاع نیز در چهاردهم آذرماه سال ۱۴۰۲ اعلام کرد که «بیش از ۳۵درصد جمعیت کشور در معرض خطر فرو نشست زمین قرار دارند».

مهدی زارع، عضو هیأت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در ایران معتقد است که هفت استان و ۲۰۰شهر ایران در «وضعیت بحرانی» قرار دارند.

وضعیتی که علی بیت‌الهی، رئیس بخش خطر‌پذیری مرکز تحقیقات راه و شهرسازی رژیم، نیز به آن اشاره کرده و نرخ‌های فرو نشست در ایران را «سرسام‌آور» خوانده و گفته است که ایران بعد از هند بالاترین نرخ فرو نشست را دارد.

اشاره بیت‌اللهی به رتبه جهانی ایران در این زمینه در کنار اظهارات رئیس سازمان نقشه‌برداری ایران که متوسط نرخ فرو نشست کشور را ۱۵سانتی‌متر و «پنج برابر میانگین جهانی» عنوان کرد، نشان‌دهنده عمق فاجعه محیط‌زیستی در ایران است.

ساخت سد‌های متعدد توسط سپاه پاسداران بدون در نظر گرفتن تبعات محیط‌زیستی و برداشت بی‌رویه از منابع زیرزمینی آب از مهمترین عوامل فرو نشست در ایران اعلام شده است.

لطفا به اشتراک بگذارید: