بحران اقتصادی، ادعاها و واقعیت‌ها

بحران اقتصادی



رئیس‌جمهور آمریکا از بازگشت همه تحریمها و اعمال سخت‌ترین و بدترین تحریمها علیه رژیم ایران سخن گفت. به‌گفته رسانه‌ها و تحلیلگران با شروع فسخ قراردادها از سوی شرکتهایی که با رژیم قرارداد داشتند، روند تحریمها عملاً شروع شده است.


اما مقامهای دولت روحانی تلاش می‌کنند با سیلی صورت نظام را سرخ نگهدارند و وانمود کنند که تحریمها هیچ تأثیری نداشته و نخواهد داشت.


یکی از این موارد، مصاحبه زنگنه وزیر نفت دولت روحانی است: «من معتقدم با خروج آمریکا از برجام اتفاق قابل‌ذکری برای ما در صادرات نفت و گاز و میعانات گازی کشور نمی‌افتد و درآمدهای ارزی ما همونی که در بودجه هست تأمین خواهد شد».(تلویزیون رژیم ۲۰اردیبهشت ۹۷)


این ادعای زنگنه در حالی است که ناظران و تحلیلگران اقتصادی پیش‌بینی می‌کنند که تحریمها این بار نسبت به تحریمهای دور قبل شدیدتر و فراگیرتر خواهد بود. در همین رابطه هفته‌نامه ویکلی استاندارد گزارش داد بر اساس یک توصیه‌نامه که در کنگره آمریکا در حال دست‌به‌دست شدن است واشینگتن در حال تدوین گامهای لازم برای اعمال فشار به اروپا برای همراهی کردن با تحریمها علیه رژیم ایران است.


ویکلی استاندارد درباره خروج آمریکا از توافق هسته‌یی و آینده تحریمها نوشت تندروهای کنگره آمریکا در حال آماده شدن برای مذاکرات یک‌به‌یک با کشورهای اروپایی هستند که می‌خواهند به تجارت با ایران بعد از تصمیم واشینگتن به خروج از برجام و بازگرداندن تحریمهای هسته‌یی ادامه دهند.


خبرگزاری سپاه پاسداران که گزارش ویکلی استاندارد را بازتاب داده می‌افزاید: «جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز سه‌شنبه گفت که تحریمهای جدید علیه ایران خیلی فوری اجرایی خواهد شد. نهادهایی که از الآن به‌دنبال تجارت جدید با ایران حتی در حوزه‌های مجاز هستند با تحریم مواجه خواهند شد اما شرکتهایی که هم‌اکنون در حال تجارت با ایران هستند و از پیش قرارداد داشته‌اند ۹۰ یا ۱۸۰روز فرصت دارند سطح فعالیتهای خود را کاهش دهند».(خبرگزاری فارس ۲۱اردیبهشت ۹۷)


بر اساس قانون تحریمهای آمریکا، طرفهای قرارداد با حکومت آخوندی موظفند هر ۶ماه به میزان ۲۰درصد واردات نفت خود از ایران را کاهش دهند و در این صورت از معافیتهای مالیاتی آمریکا برخوردار خواهند شد، اما در غیراین صورت مشمول تنبیهات سختی قرار می‌گیرند.


ویکلی استاندارد در ادامه گزارش خود می‌افراید، پشت درهای بسته دیپلوماتهای اروپایی در حال پذیرفتن این مسأله هستند که با تحریمهای آمریکا همراهی خواهند کرد. (آنها می‌گویند) ما هم نیاز داریم که برای قطع ارتباط بانکهای رژیم ایران با سوئیفت فشار بیاوریم و روی آن تمرکز کنیم.


در توصیه‌نامه مورد بحث به نمایندگان کنگره آمریکا توصیه شده باید به هر عضو سوئیفت یادآوری کنیم که در صورت عدم قطع دسترسی بانکهای ایرانی، به‌ویژه بانک مرکزی، با این شبکه تراکنشی، آنها مورد تحریم و جریمه ایالات متحده قرار خواهند گرفت.


ملاحظه می‌شود که به این ترتیب حتی اگر رژیم بتواند نفت خود را صادر کند، به‌دلیل تحریمهای بانکی و به‌ویژه تحریم بانک مرکزی قادر نخواهد بود پول آنها را وصول کند.


واضح است که تحریمهای جدید و به‌ویژه این‌که حاکمیت آخوندها نتواند به‌دلیل تحریمهای بانکی پول فروش نفت را وصول کند، بحران اقتصادی رژیم را شدیدتر می‌کند.




لطفا به اشتراک بگذارید: