با ارسال نامهیی به دبیرکل سازمان ملل ـ ۲۵تن از برندگان جایزه نوبل خواهان تحقیقات حول قتلعام سال ۱۳۶۷ در ایران شدند
نامهٔ مشترک برندگان جایزه نوبل خطاب بهدبیرکل سازمان ملل
۷سپتامبر ۲۰۲۱
آقای آنتونیو گوترز، دبیرکل سازمان ملل متحد؛
ما برندگان نوبل که این نامه را امضا کردیم، در سی و سومین سالگرد قتلعام زندانیان سیاسی در ایران، همبستگی و همدردی خود را با بستگان و یاران اعدامشدگان و همچنین مردم ایران ابراز میکنیم. ما بر ضرورت تشکیل کمیسیون بینالمللی تحقیق توسط سازمان ملل متحد برای بررسی این جنایت عظیم تأکید میکنیم. سی و سه سال پیش، خمینی بنیانگذار دیکتاتوری مذهبی در ایران، فتوایی بهخط خود صادر کرد که میگفت: همهٔ زندانیان سرموضع و وفادار به مجاهدین خلق محارب محسوب میشوند و صرفنظر از مرحله زندان، باید اعدام شوند.
بر اساس این فتوا، ۳۰هزار زندانی سیاسی پس از بازجویی دو یا سه دقیقهیی توسط هیأت موسوم بهمرگ اعدام شدند. کسانی که حاضر نشدند مجاهدین خلق را محکوم کنند. بلافاصله بهسالن اعدام فرستاده شدند. بیش از ۹۰درصد اعدامشدگان عضو و هوادار مجاهدین خلق بودند. اعضای آن هیأتها که عاملان اصلی کشتار بودند بهدلیل «مصونیت» از مجازات، برخی از بالاترین مقامات را در رژیم ایران برعهده داشتهاند.
برندگان جایزه نوبل در نامه خود به دبیرکل ملل متحد میافزایند: آنچه تشکیل کمیسیون بینالمللی تحقیق را ضروریتر میسازد، این واقعیت است که ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور جدید (رژیم) ایران، یکی از عاملان اصلی این قتلعام بوده است…..
مطالب مرتبط
رافائل گروسی با رئیس سازمان انرژی اتمی رئیسی دیدار کرد ـ سلام کردن هم بلد نیستند