عربستان حمله رژیم ایران به نفتکش اماراتی را محکوم کرد

عربستان حمله رژیم ایران به نفتکش اماراتی را محکوم کرد

حمله رژیم ایران به نفتکش اماراتی در تنگه هرمز

۱۴۰۵/۵/۱۸

ریاض حمله به نفتکش اماراتی در تنگه هرمز را نقض قوانین بین‌المللی و تهدیدی علیه امنیت دریانوردی و انرژی جهان دانست و رژیم ایران را مسئول پیامدهای ادامه این حملات اعلام کرد

وزارت‌خارجه عربستان سعودی حمله رژیم ایران به یک نفتکش اماراتی هنگام عبور از تنگه هرمز را به‌شدت محکوم کرد و آن را تعرض به امنیت کشتیرانی و امنیت عرضه جهانی انرژی دانست.

وزارت‌خارجه عربستان در بیانیه‌یی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد پادشاهی سعودی «به شدیدترین وجه» هدف قرار گرفتن این نفتکش را محکوم می‌کند و چنین حملاتی را اقدامی علیه امنیت و ایمنی دریانوردی در یکی از مهم‌ترین آبراه‌های جهان می‌داند.

در این بیانیه آمده است که ادامه چنین حملاتی توسط رژیم ایران، نقض قوانین و عرف بین‌المللی، از جمله قطعنامه ۲۸۱۷ شورای امنیت سازمان ملل متحد است؛ قطعنامه‌یی که بر آزادی کشتیرانی و عبور امن از آبراه‌های دریایی تأکید دارد.

ریاض: رژیم ایران مسئول پیامدهای ادامه حملات است

وزارت‌خارجه عربستان هم‌چنین اعلام کرد که این کشور رژیم ایران را مسئول پیامدهای ادامه این حملات می‌داند و از جمهوری اسلامی خواست فوراً به «تجاوزات» خود پایان دهد تا امنیت، ثبات و تمامیت منطقه حفظ شود.

عربستان در ادامه بر «همبستگی کامل» خود با امارات متحده عربی تأکید کرد و گفت از اقداماتی که امارات برای حفاظت از حاکمیت و توانمندی‌های خود اتخاذ می‌کند حمایت خواهد کرد.

امارات: هدف قرار دادن نفتکش تجاری «دزدی دریایی» است

این موضع عربستان پس از آن اعلام شد که وزارت‌خارجه امارات متحده عربی حمله به نفتکش وابسته به «شرکت ملی نفت ابوظبی» یا «ادنوک» را محکوم کرد. امارات اعلام کرد این نفتکش هنگام عبور از تنگه هرمز هدف یک موشک ایرانی قرار گرفت اما در این حادثه کسی آسیب ندید.

وزارت‌خارجه امارات هدف قرار دادن کشتیرانی تجاری و استفاده از تنگه هرمز به‌عنوان ابزاری برای اعمال فشار یا اخاذی اقتصادی را «دزدی دریایی» توسط سپاه پاسداران توصیف کرد و گفت چنین اقداماتی تهدیدی مستقیم علیه ثبات منطقه، مردم آن، و امنیت انرژی در جهان به‌شمار می‌رود.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmail

خبرهای مرتبط