مای ساتو: نگرانیهای جدی درباره شکنجه و دادرسی ناعادلانه در پرونده میدان علیخانی

مای ساتو گزارشگر ویژه حقوقبشر ملل متحد برای ایران
۱۴۰۵/۷/۱۳
گزارشگر ویژه حقوقبشر ملل متحد برای ایران: حکم اعدام علیرضا سپاهی در حالی اجرا شد که وکیل او همچنان بهدنبال راهی برای رسیدگی مجدد به پرونده بود
مای ساتو، گزارشگر ویژه حقوقبشر ملل متحد برای ایران، اعلام کرد علیرضا سپاهی، از متهمان پرونده میدان علیخانی اصفهان، بامداد ۱۳ مهر اعدام شد.
به گفته ساتو، این پرونده با نگرانیهای جدی درباره نحوه رفتار با متهمان و رعایت دادرسی عادلانه همراه بوده است.
او همچنین اعدام در ملأعام را «مصداق رفتار ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز» دانست و تأکید کرد هیچکس نباید با چنین مجازاتی روبهرو شود.
مای ساتو: علیرضا سپاهی بامداد ۱۳ مهر اعدام شد
مای ساتو، گزارشگر ویژه حقوقبشر ملل متحد برای ایران، اعلام کرد: «امروز ۱۳ مهر علیرضا سپاهی اعدام شد. علیرضا سپاهی دی ۱۴۰۴ در خانهاش بازداشت شد، و یکی از دستکم ۱۲ متهمی است که در رابطه با پرونده مرگ چهار نیروی انتظامی در میدان علیخانی به اعدام محکوم شد. این پرونده با نگرانیهای جدی در مورد نحوه رفتار با متهمان و دادرسی عادلانه همراه بوده است. بنا بر گزارشها، مادر علیرضا سپاهی در مقابل او شکنجه شده است، و خود او و پسرعمویش در مقابل خانوادهشان مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفتهاند.»
مای ساتو افزود: «حکم اعدام علیرضا سپاهی در سحرگاه ۱۳ مهر در حالی اجرا شد که وکیل او همچنان بهدنبال راهی برای رسیدگی مجدد به این پرونده بود.»
گزارشهای منتشرشده از سوی منابع حقوقبشری نیز تأیید میکنند که علیرضا سپاهی بامداد دوشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۵ در زندان دستگرد اصفهان اعدام شد. بر اساس این گزارشها، او از بازداشتشدگان اعتراضات دی ۱۴۰۴ و از متهمان پرونده موسوم به «میدان علیخانی» اصفهان بود.
در گزارشهای مربوط به این پرونده همچنین آمده است که سپاهی پیشتر درخواست رسیدگی مجدد به پرونده خود را مطرح کرده بود. وکیل او نیز تا پیش از اجرای حکم در تلاش برای پیگیری این درخواست بود.
مای ساتو: اعدام در ملأعام مصداق رفتار ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز است
مای ساتو با اشاره به اعدام در ملأعام ۲ تن از زندانیان قیامی در پرونده میدان علیخانی نوشت:«اعدام در ملأعام مصداق رفتار ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز است. هیچکس نباید با چنین مجازاتی روبهرو شود و هیچ جامعهیی نباید مجبور به تماشای آن شود.»
بر اساس گزارشهای منتشرشده، علیرضا سپاهی و علیرضا رئیسی بامداد ۱۳ مهر در زندان دستگرد اصفهان اعدام شدند. قوه قضاییه رژیم اعلام کرده است که احکام اعدام این دو نفر پس از تأیید دیوان عالی اجرا شده است.
نظر و پیشنهاد شما
برای بهبود وبسایت سیمای آزادی، دیدگاه و پیشنهاد خود را با ما در میان بگذارید.
