آمریکا: حمایت قاطع ار تجدید مأموریت کمیته حقیقتیاب در ایران

۱۴۰۲/۱۲/۲۹
بهدنبال جلسه روز دوشنبه شورای حقوقبشر سازمان ملل در آن گزارش هیأت حقیقتیاب سازمان ملل در مورد سرکوب وحشیانه و جنایتکارانه قیام مردم ایران در سال ۱۴۰۱، آمریکا خواهان حمایت قاطع از تجدید مأموریت کمیته حققیتیاب در ایران و مستندسازی از نقض فاحش حقوقبشر در ایران شد.
میشل تیلور سفیر سازمان ملل در شورای حقوقبشر سازمان ملل طی پیامهایی در شبکه ایکس خود اعلام کرد:
در پنجاه و پنجمین جلسه شورای حقوقبشر، ما حمایت قاطع خود را از تجدید مأموریت هیأت حقیقتیاب در مورد ایران ابراز کردیم، که برای مستندسازی سرکوب تظاهرات سال گذشته حیاتی است. بیش از ۵۰۰ زندگی از دست رفته و ۲۰۰۰۰ بازداشتی تمرکز تزلزل ناپذیر ما را میطلبد.
وی افزود: پاسخ رژیم ایران به تظاهر کنندگانی که خواهان حقوق اولیه بشر بودند، با اعدام و دستگیری هزاران نفر، از جمله کودکان، وحشیانه بود. جامعه بینالمللی باید از مأموریت حقیقتیاب برای اطمینان از پاسخگویی و عدالت حمایت کند.
سفیر آمریکا در شورای حقوقبشر سازمان ملل همچنین نوشت: ایالات متحده خواستار ادامه مستندسازی مستقل از نقض حقوقبشر در ایران است. با اعدامهای ناعادلانه اخیر و بیتوجهی آشکار به حقوق محاکمه عادلانه، فوریت برای تجدید مأموریت حقیقتیاب هرگز واضحتر از این نبوده است.
