همبستگی با مردم ایران، حمایت از آلترناتیو دموکراتیک برای یک ایران آزاد

از ایتالیا و بریتانیا تا سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری؛ پیام‌های صریح در حمایت از خیزش مردم ایران و محکومیت سرکوب رژیم

در ادامه خیزش سراسری مردم ایران و تشدید سرکوب رژیم، شخصیت‌ها، نهادهای پارلمانی و سازمان‌های بین‌المللی با صدور بیانیه‌ها و مواضع رسمی، همبستگی خود را با مردم ایران اعلام کرده و بر حق آزادی، دموکراسی و حمایت از آلترناتیو دموکراتیک تأکید کردند.

بیانیه کمیته ایتالیایی بین‌پارلمانی برای ایران آزاد

همبستگی با مردم ایران 

حمایت از آلترناتیو دموکراتیک برای یک ایران آزاد و دموکراتیک

کمیته ایتالیایی بین‌پارلمانی برای ایران آزاد همبستگی خود را با مردم ایران اعلام می‌کند؛ مردمی که از اواخر دسامبر فصل تازه‌ای از اعتراضات را آغاز کرده‌اند؛ اعتراضاتی که در سراسر کشور گسترش یافته و هر روز ابعاد بزرگ‌تری به خود می‌گیرد. این تظاهرات گسترده، همراه با مقاومت مردم ایران در برابر سرکوب، امید به پایان دادن به دیکتاتوری مذهبی و آغاز یک تغییر بنیادین در سال جدید را تقویت می‌کند.

حمایت از خواست مردم ایران برای استقرار یک حکومت مبتنی بر جدایی دین و دولت و دموکراتیک، وظیفه‌ای است برای هر فرد و نهادی که به ارزش‌های دموکراتیک در اروپا پایبند است. در این چارچوب، آلترناتیو دموکراتیک شورای ملی مقاومت ایران (NCRI) اهمیت ویژه‌ای دارد؛ آلترناتیوی که برای تحقق یک ایران آزاد، مبتنی بر جدایی دین و دولت مبارزه می‌کند.

رژیم ایران در برابر این اعتراضات با خشونتی بی‌سابقه واکنش نشان داده است: در سال ۲۰۲۵ موجی از اعدام‌ها به‌عنوان ابزار سرکوب مخالفان سیاسی به ثبت رسید. بنا بر گزارش «مرکز حقوق بشر» شورای ملی مقاومت ایران، دست‌کم ۲۲۰۱زندانی در این سال اعدام شده‌اند؛ بالاترین رقم در طول ۳۷سال رهبری خامنه‌ای. تنها در ماه دسامبر ۲۰۲۵، ۳۷۶مورد اعدام ثبت شده است. همچنین صدور احکام اعدام برای زندانیان سیاسی به اتهام ارتباط با اپوزیسیون دموکراتیک افزایش یافته است.

خانم مریم رجوی، رئیس‌جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران، با اشاره به انگیزه‌های شکل‌دهنده این اعتراضات گفت: «سقوط شتابان ارزش پول ملی، تورم فزاینده، رکود بی‌سابقه، تبعیض و فساد سیستماتیک حکومتی، اکثریت قریب به اتفاق مردم ایران را به ستوه آورده است». وی افزود که معترضان در شعارهای خود «ریشه مشکل یعنی نظام ولایت فقیه» را نشان داده‌اند.

کمیته ایتالیایی بین‌پارلمانی برای ایران آزاد با نگرانی عمیق تحولات جاری در سراسر ایران را دنبال می‌کند و همبستگی و حمایت خود را از مردم ایران که برای حقوق خود، آزادی بیان و کرامت انسانی مبارزه می‌کنند، اعلام می‌کند. سرکوب خشونت‌آمیز شهروندان معترض، مستلزم واکنش مسئولانه نهادهای پارلمانی و بین‌المللی است.

کمیته ایتالیایی بین‌پارلمانی برای ایران آزاد
رئیس کمیته: سناتور جولیو ماریا ترتزی
رئیس مشترک: سناتور مارکو اسکوریا

اعضای امضاکننده:
نایکه گروپیونی، عضو کمیسیون خارجی پارلمان ایتالیا
آندرآ دی جوزپه، عضو کمیسیون خارجی پارلمان ایتالیا
امانوئله پوتزولو، نماینده پارلمان ایتالیا

لرد آلتون:

مردم ایران همه اشکال استبداد را رد می کنند

 و خواهان جمهوری دموکراتیک هستند

لرد دیوید آلتون، عضو مجلس اعیان انگلستان، نوشت: «بیانیه کمیته فراحزبی بریتانیا برای آزادی ایران از قیام سراسری مردم ایران حمایت می‌کند و در کنار معترضان شجاعی می‌ایستد که خواستار آزادی و آینده‌ای بهتر هستند.

قیام اخیر که با اعتراض به نارضایتی‌های اقتصادی آغاز شد، نشان می‌دهد که مردم ایران از فساد دولتی به ستوه آمده‌اند، همه اشکال استبداد را رد می‌کنند و خواهان ایجاد یک جمهوری دموکراتیک هستند».

دیوید آلتون 

ماتئو رنتزی – نخست‌وزیر پیشین ایتالیا

ماتئو رنتزی، نخست‌وزیر پیشین ایتالیا، اعلام کرد:« رژیم ایران در حال کشتار معترضان جوان است، همان‌طور که نیم قرن است این کار را انجام می‌دهد. در سال ۱۹۷۹، اروپا و آمریکا در مورد به‌قدرت رسیدن خمینی قضاوت نادرستی داشتند. جهان نمی‌تواند در سمت اشتباه باقی بماند. باشد که سال ۲۰۲۶ سال آزادی تهران باشد».

ماتئو رنتزی 

مای ساتو – گزارشگر ویژه سازمان ملل

مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای امور حقوق بشر ایران، اعلام کرد:« روز ششم تظاهرات در سراسر ایران است. من وضعیت را از نزدیک زیر نظر دارم. گزارش‌ها حاکی از افزایش درگیری بین معترضان و نیروهای امنیتی است؛ الگویی که در سراسر کشور در حال گسترش است. گزارش‌های نگران‌کننده‌ای دریافت کرده‌ام مبنی بر کشته شدن ۸ معترض در جریان این تظاهرات.

مردم باید بتوانند بدون ترس از تلافی، مخالفت خود را ابراز کنند و در اعتراضات شرکت نمایند».

عفو بین‌الملل

عفو بین‌الملل روز ۱۲دی اعلام کرد:« از گزارش‌های مربوط به کشته شدن معترضان در ایران ابراز نگرانی می‌کند. مقام‌های رژیم ایران باید به حق آزادی بیان و تجمع احترام بگذارند و از استفاده از زور غیرقانونی خودداری کنند. عفو بین‌الملل در حال تحقیق در مورد این موضوع است و از درخواست‌ها برای حقیقت، عدالت و جبران خسارت حمایت می‌کند».

عفو بین الملل 

ماکسیم پریوت – معاون نخست‌وزیر و وزیر خارجه بلژیک

ماکسیم پریوت، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه بلژیک، روز ۱۲ دی اعلام کرد:« ایرانیان باید حق بیان و تجمع آزادانه را داشته باشند. استفاده از قوه قهریه در مقابل درخواست‌های مشروع دموکراسی و حقوق بشر، نباید تحمل شود».

پتر آلتمایر – رئیس دفتر صدر اعظم سابق آلمان

پتر آلتمایر، رئیس دفتر آنگلا مرکل، صدر اعظم سابق آلمان، اعلام کرد: «سکوت در برابر سرکوب رژیم ملاها جایز نیست. از دهه‌ها پیش، رژیم ملاها در ایران آزادی شهروندان را سرکوب کرده است. هزاران نفر تنها به دلیل خواست آزادی و حق تعیین سرنوشت اعدام شده‌اند. اکنون دوباره افراد بی‌گناه جان خود را از دست می‌دهند. ما نباید در برابر این سکوت کنیم».

پتر التمایر 

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط