گزارشی از تازه‌ترین تحولات جنگ و حملات موشکی و پهپادی رژیم به کشورهای منطقه

۱۴۰۴/۱۲/۲۲

گزارش رسانه‌های بین‌المللی از تشدید درگیریها و رهگیری موشک رژیم به ترکیه توسط ناتو 

با ادامه درگیریها در خاورمیانه، رسانه‌های بین‌المللی از حملات موشکی، پهپادی و تحولات نظامی تازه خبر می‌دهند. گزارشها حاکی از گسترش دامنه درگیریها از ایران و اسراییل تا عراق، ترکیه، عربستان و خلیج‌فارس است. در همین حال سقوط یک هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی در عراق، حملات پهپادی در اربیل و تحولات مربوط به تنگه هرمز از مهم‌ترین خبرهای این بحران به‌شمار می‌روند.

تحولات جنگ

روابط عمومی سپاه پاسداران پنجشنبه ۲۱اسفند اعلام کرد: موج ۴۲ عملیات وعده صادق ۴ با شلیک موشکهای سهمگین عماد قدر خیبرشکن و فتاح و پهپادهای انهدامی به قلب تل آویو و پایگاههای ارتش آمریکا به اجرا درآمد.

ارتش رژیم جمعه ۲۲ اسفند در اطلاعیه شماره ۲۵خود اعلام کرد: از صبح امروز با پهپادهای انهدامی از نقاط مختلف کشور، ستاد نیروهای دفاعی اسراییل را مورد هجوم قرار داده است.

سخنگوی قرارگاه مرکزی سپاه پاسداران اعلام کرد: کوچک‌ترین حمله به زیرساخت‌های انرژی و بنادر جمهوری اسلامی، پاسخ کوبنده و ویران‌کنندهٔ ما را به‌دنبال خواهد داشت و در صورت چنین تجاوزی، همه زیرساخت‌های نفت‌ و گاز منطقه که آمریکا و هم‌پیمانان غربی در آن ذی‌نفع هستند، به آتش کشیده می‌شود و نابود می‌گردد.

سقوط هواپیمای سوخت‌رسان آمریکا در عراق

رویترز گزارش داد: یک هواپیمای سوخت‌رسانی ارتش آمریکا روز پنجشنبه در غرب عراق سقوط کرد. بنا به گزارش ارتش آمریکا در روز جمعه چهار نفر از شش خدمه هواپیمای سوخت‌رسان KC-۱۳۵ آمریکایی کشته شده‌اند و تلاش‌های امدادرسانی برای یافتن دو نفر دیگر ادامه دارد.

بنا به‌گفته سنتکام دو هواپیما در این حادثه درگیر بوده‌اند. یکی از هواپیماها در غرب عراق سقوط کرد و هواپیمای دوم به سلامت فرود آمد.

سنتکام اعلام کرد، این حادثه به‌دلیل آتش دشمن یا آتش خودی نبوده است.

رویترز نوشت: شبه‌نظامیان تحت حمایت رژیم ایران، مسئولیت سرنگونی هواپیمای سوخت‌رسانی ارتش آمریکا را برعهده گرفتند.

سخنگوی قرارگاه مرکزی سپاه پاسداران اعلام کرد: یک فروند هواپیمای سوخت‌رسان آمریکا در غرب عراق مورد اصابت سامانه‌های پدافندی قرار گرفت و سقوط کرد و همه خدمه آن کشته شدند.

حمله پهپادی به نیروهای فرانسوی در عراق

نیویورک تایمز گزارش داد: امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در ساعات اولیه روز جمعه در پستی در یک رسانه اجتماعی گفت: «یک افسر ارتش فرانسه در حمله‌یی در منطقه اربیل عراق کشته شد». او خاطرنشان کرد که چندین سرباز فرانسوی دیگر نیز زخمی شده‌اند.

ماکرون گفت: «جنگ در ایران نمی‌تواند چنین حملاتی را توجیه کند»...

سخنگوی ستاد دفاع فرانسه اعلام کرد: شش سرباز فرانسوی در حمله پهپادی در منطقه اربیل عراق زخمی شدند این سربازان در کنار شرکای عراقی خود در حال آموزش مبارزه با تروریسم بودند.

رویترز گزارش داد: استاندار اربیل می‌گوید روز پنجشنبه در حمله پهپادی به پایگاهی در مخمور عراق دست‌کم شش سرباز فرانسوی مجروح شدند. این حمله پهپادی به یک پایگاه مشترک نیروهای پیشمرگه و فرانسوی در مخمور صورت گرفته است.

کانال دو تلویزیون فرانسه گزارش داد: «این پایگاه نظامی کردی در عراق ساعت ۲۰:۴۰ پنجشنبه توسط حداقل یک پهپاد شاهد مورد اصابت قرار گرفت. ۷سرباز فرانسوی مورد اصابت قرار گرفتند، که یکی از آنها کشته شد استوار یکم آرنو فریون از گردان شکارچیان آلپ از ۲۴ژانویه در این پایگاه در مخمور عراق در چارچوب یک ائتلاف بین‌المللی (ضد داعش) مستقر شده بود. از چندین سال پیش، ارتشهای فرانسه و ایتالیا در حال آموزش اعضای نیروهای امنیتی کرد در آنجا هستند. بدون برعهده گرفتن مسئولیت حمله، یک گروه مسلح طرفدار ایران، به نام اصحاب الکهف، پنجشنبه‌شب ارتش فرانسه را تهدید کرد و نوشت که این به‌دنبال استقرار ناو هواپیمابر شارل دو گل در دریای مدیترانه است. ما از امشب اعلام می‌کنیم که تمامی منافع فرانسه در عراق و منطقه هدف قرار خواهند گرفت.

تحولات تنگه هرمز

نیویورک تایمز گزارش داد: مقامات آمریکایی گفتند، رژیم ایران مین‌گذاری در تنگه هرمز را آغاز کرده است.

ارتش آمریکا اعلام کرده که کشتی‌های بزرگتر نیروی دریایی رژیم را که می‌توانند برای مین‌گذاری سریع در تنگه استفاده شوند، منهدم کرده است ولی به‌گفته یک مقام آمریکایی رژیم ایران روز پنجشنبه استفاده از قایق‌های کوچک برای عملیات مین‌گذاری را آغاز کرده است.

نیویورک تایمز افزود: این اقدام می‌تواند تلاش‌های آمریکا برای از سرگیری کشتیرانی در تنگه هرمز، که ۲۰ درصد نفت جهان از آن عبور می‌کند را پیچیده‌تر کند.

رهگیری موشک رژیم بر فراز ترکیه

نیویورک تایمز گزارش داد: وزارت دفاع ترکیه در بیانیه‌یی اعلام کرد که پدافند هوایی ناتو روز جمعه موشکی را که از ایران شلیک شده و وارد حریم هوایی ترکیه شده بود، رهگیری کرد. این سومین رهگیری موشک رژیم ایران بر فراز ترکیه در ۱۰ روز گذشته است.

آلیسون هارت Allison Hart، سخنگوی ناتو، رهگیری یک موشک بالستیک «به سمت ترکیه» را تأیید کرد.

وزارت دفاع ترکیه مشخص نکرده است که این موشک کجا سرنگون شده است. اما ساکنان نزدیک به پایگاه هوایی اینجرلیک در جنوب ترکیه، که محل استقرار نیروهای ترکیه، آمریکا و سایر نیروهای ناتو است، گزارش دادند که آژیرهای حمله هوایی را شنیده‌اند و پس از آن حدود ساعت 3: 30 بامداد صدای انفجار مهیبی شنیده شده که شیشه‌ها را لرزانده است.

گسترش حملات در منطقه

کانال دو تلویزیون فرانسه در خبری دربارهٔ حملات به دبی، گفت: «صبح جمعه، یک ساختمان در مرکز شهر بار دیگر هدف قرار گرفت. ساکنان دبی بار دیگر با صدای انفجارها از خواب بیدار شدند. ابتدا اینجا در القوز، یک منطقه صنعتی، جایی که یک انبار در پی رهگیری یک پهپاد ایرانی آتش گرفت. یک‌ساعت بعد در ساعت ۷صبح، یک پهپاد دیگر اینجا در قلب منطقه تجاری رهگیری شد. آوارها به چندین ساختمان که شرکت‌های متخصص در امور مالی را در خود جای داده‌اند، آسیب رساندند.

به گزارش اسکای نیوز، روز جمعه، در چهاردهمین روز جنگ مجموعه‌یی از انفجارهای مهیب تهران را لرزاند. این انفجارها حدود ساعت ۱۰ صبح به وقت ایران رخ داد و دو ستون دود سیاه و غلیظ بر فراز مناطق شرقی و شمالی شهر به هوا برخاست.

ارتش اسراییل اعلام کرد که موج گسترده‌یی از حملات را با هدف قرار دادن زیرساخت‌های ایران در سراسر تهران آغاز کرده است.

پیش از این، خبرگزاریهای تسنیم و فارس گزارش دادند که صدای انفجارهایی در طول شب در چندین منطقه پایتخت ایران شنیده شده است. تسنیم گزارش داد که قدرتمندترین انفجارها در جنوب تهران رخ داده است.

خبرگزاری فارس نیز خاطرنشان کرد که «شدت انفجارها به حدی بود که ساکنان مناطقی (که صدای انفجارها در آنها شنیده شد) گزارش دادند که خانه‌هایشان لرزیده است. جزئیات بیشتری در مورد میزان خسارات یا تلفات احتمالی ارائه نشده است».

اسکای نیوز هم‌چنین گزارش داد: وزارت دفاع عربستان صبح جمعه اعلام کرد که پدافند هوایی این کشور ۳۸ پهپاد را که به سمت استان شرقی این کشور در حرکت بودند، رهگیری کرده است.

در بحبوحه درگیریهای جاری با ایران، چندین مکان در عربستان سعودی، از جمله سفارت آمریکا در ریاض، زیرساخت‌های نفتی و یک پایگاه نظامی میزبان نیروهای آمریکایی، هدف قرار گرفته‌اند.

کانال دو تلویزیون فرانسه روز پنجشنبه گزارش داد: «در ایران، دوباره بمباران گسترده‌یی شهر تهران را هدف قرار داد. ارتش اسراییل مسئولیت بیش از ۲۰۰حمله در ۲۴ساعت را برعهده گرفته است. این ارتش رسماً سیستم‌های دفاعی یا کارخانه‌های اسلحه‌سازی ایران را هدف قرار می‌دهد، اما ظاهراً ساختمانهای مسکونی را نیز که ویران شده‌اند، هدف قرار داده است.

روز قبل نیز ساختمانهای مسکونی در تهران تخریب شدند و بسیاری از ساکنان بی‌بضاعت و بی‌خانمان شدند.

رئیس جمعیت هلال‌احمر رژیم در گزارشی از ارزیابی خسارات وارده به مراکز غیرنظامی گفت: تاکنون ۲۴ هزار و ۵۳۱ واحد غیرنظامی در بخش‌های مختلف دچار آسیب شده‌اند.

رویترز به‌نقل از ارتش اسراییل اعلام کرد، به‌عنوان بخشی از تلاش برای تضعیف حاکمیت در ایران، پست‌های بازرسی در تهران که توسط بسیج اداره می‌شود را هدف قرار داده است.

رویترز : نیروهای بسیج تلاش‌های اصلی رژیم برای سرکوب اعتراضات داخلی را با استفاده از خشونت شدید، دستگیریهای گسترده و استفاده از زور علیه تظاهر کنندگان انجام داده‌اند.

خبرگزاری رسمی رژیم ـ ایرنا روز جمعه ۲۲ اسفند نوشت: «در چهاردهمین روز جنگ، آمادگیهای امنیتی و انتظامی در سطح شهرها، با طرح‌های جدید و ابتکاری، در حال گسترش است. این روند از دو روز گذشته تقویت شده و توسعه یافته است. علاوه بر ایستهای بازرسی گسترده در سطح شهرها و معابر، گشت‌زنی خیابانی به سه برابر افزایش یافته است».

گزارشها از اقدامات تازه سپاه پاسداران

سازمان اطلاعات سپاه پاسداران از عوامل رژیم در کشورهای عربی خواست اطلاعات ۱۱ هزار سرباز آمریکایی را که در سراسر خاورمیانه در هتل‌ها و اماکن خصوصی اسکان شده‌اند پیدا کرده و در اختیار قرار دهند.

به‌دنبال پیام مجتبی خامنه‌ای در مورد گشودن جبهه‌های جدید، سرکرده هوافضای سپاه پاسداران تحت عنوان لبیک به رهبر، اعلام کرد: میادین «لویاتان» و «کاریش» در دایره اهداف قرار گرفتند. این میادین بزرگترین میدانهای گازی در آب‌های مدیترانه و شاهرگ‌های حیاتی تأمین انرژی و صادرات اسراییل هستند.

پیامدهای اقتصادی جنگ

آسوشیتدپرس نوشت: در حالی که هیچ پایان روشنی در افق دیده نمی‌شود، جنگ با ایران قیمت نفت را در روز پنجشنبه بار دیگر به ۱۰۰ دلار در هر بشکه رساند و بازارهای سهام در سراسر جهان سقوط کردند.

رهبر جدید رژیم ایران روز پنجشنبه اولین بیانیه خود را پس از جانشینی پدر مقتولش منتشر کرد و گفت به حملات علیه همسایگان ادامه خواهد داد و از انسداد مؤثر تنگه هرمز به‌عنوان اهرم فشاری علیه آمریکا و اسراییل استفاده خواهد کرد.

آسوشیتدپرس : به‌طور معمول یک‌پنجم نفت جهان از تنگه هرمز عبور می‌کند و تولیدکنندگان نفت در منطقه در حال کاهش تولید هستند، زیرا نفت خام آنها جایی برای رفتن ندارد.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط