داگنز نی هتر: پوچی دعوت از پهلوی به سوئد؛ پروژه‌یی استوار بر میراث استبدادی

داگنز نی هتر: پوچی دعوت از پهلوی به سوئد؛ پروژه‌یی استوار بر میراث استبدادی

نقد روزنامه داگنز نی هتر به حضور رضا پهلوی در سوئد

روزنامه سوئدی داگنز نی‌هتر: در حالی که جنبش مردم ایران ضداستبدادی است، دعوت از پهلوی مشروعیت دادن به شخصی است که ریشه در استبداد سابق دارد.

روزنامه داگنز نی‌هتر در مقاله‌یی به نقد دعوت از رضا پهلوی به سوئد پرداخت و نوشت در حالی که اعتراضات مردم ایران در جوهر خود ضداستبدادی است، تلاش برای مطرح کردن مهره‌های وابسته به دیکتاتوری سابق، تکرار تجربه‌های شکست‌خورده‌ای نظیر احمد چلبی در عراق است. این روزنامه تأکید کرد که انقلاب ۵۷ شورشی علیه حکومت مستبد شاه و سرویس امنیتی سرکوبگر آن بود.

داگنز نی هتر: پوچی دعوت از پهلوی به سوئد آشکار می‌شود

روزنامه داگنز نی‌هتر نوشت: «در حالی که جنبش مقاومت در ایران در جوهر خود ضداستبدادی است، با دعوت از رضا پهلوی به سوئد به شخصی مشروعیت داده می‌شود که پروژه سیاسی‌اش بر پایه میراث استبدادی استوار است. »
وقتی مردم ایران در ابتدای سال (۲۰۲۶) به خیابان‌ها آمدند، خواستار بازگشت به سلطنت نبودند. آنها خواستار آزادی، پایان سرکوب و امکان زندگی بدون کنترل رژیم بر زندگی روزمره بودند. اعتراضات در اصل ضدحکومت استبدادی بود.

ما قبلاً این الگو را دیده‌ایم که در خلاءهای سیاسی، شخصی مطرح می‌شود که واقعیت تکه‌تکه شده را قابل فهم کند. مانند وضعیت پس از حمله به عراق که احمد چلبی به‌عنوان چنین جایگزینی ظهور کرد – یک شخص تبعیدی که حضورش در واشنگتن مدتها به‌عنوان نمایندگی در بغداد تعبیر می‌شد. در افغانستان، حامد کرزای پس از سقوط رژیم طالبان نقش مشابهی را برعهده گرفت. در هر دو مورد، مشروعیت خارجی به‌معنای واقعی کلمه به تثبیت سیاسی تبدیل نشد.

رژیم شاه یک حکومت استبدادی با زندانیان سیاسی، سانسور و یک سرویس امنیتی بود که به‌طور سیستماتیک چهره‌های مخالف را آزار و اذیت می‌کرد. انقلاب ۱۹۷۹، صرف‌نظر از پیآمد آن، شورشی علیه این حکومت بود. بنابراین، تلاش برای بازگرداندن سلطنت به‌عنوان یک جایگزین احتمالی در سال ۲۰۲۶ نه تنها شامل یک موضع سیاسی، بلکه تغییر در نحوه درک تاریخ است. اینجاست که پوچی دعوت از پهلوی به سوئد آشکار می‌شود.

این روزنامه تأکید کرده است: در حالی که این جنبش در اصل ضداستبدادی است، به شخصیتی مشروعیت داده می‌شود که پروژه سیاسی‌اش بر میراث استبدادی استوار است.

 

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط