پوشش زنده - مذاکرات ایران و آمریکا، تنگه هرمز و تنش‌های منطقه‌ای

پوشش زنده - مذاکرات ایران و آمریکا، تنگه هرمز و تنش‌های منطقه‌ای

جمع‌بندی تحولات امروز: اختلاف آشکار روایت‌ها درباره توافق ایران و آمریکا و تنگه هرمز

۱۴۰۵/۳/۶

چهارشنبه چه گذشت؟

جمع‌بندی تحولات امروز: اختلاف آشکار روایت‌ها درباره توافق ایران و آمریکا و تنگه هرمز

در حالی که ترامپ هرگونه کاهش تحریم را رد کرده و کنترل تنگه هرمز را منتفی می‌داند، رسانه‌های رژیم ایران از پیش‌نویس تفاهم سخن می‌گویند؛ کنگره آمریکا نیز از پایان صبر واشنگتن خبر می‌دهد.
تحولات روز چهارشنبه ۲۷ مه ۲۰۲۶ نشان داد که شکاف میان روایت‌های واشنگتن و تهران درباره مذاکرات، تنگه هرمز و موضوع اورانیوم بیش از پیش عمیق شده است؛ در حالی که کاخ سفید گزارش‌های رسانه‌های تحت کنترل رژیم ایران را «کاملاً جعلی» می‌خواند، ترامپ و مقامات دولت او بارها تأکید کردند که نه کاهش تحریمی در کار است و نه واگذاری کنترل تنگه هرمز.

 

در طول روز چهارشنبه، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در چند موضع‌گیری رسمی از جمله جلسه کابینه، پرسش و پاسخ با خبرنگاران و گفت‌وگوی تلفنی با شبکه PBS، اعلام کرد که آمریکا هنوز از هیچ توافقی با رژیم ایران راضی نیست و تأکید کرد که در ازای تحویل اورانیوم غنی‌شده، هیچ کاهش تحریمی به تهران داده نخواهد شد.
ترامپ همچنین تصریح کرد که تنگه هرمز یک آبراه بین‌المللی است و «تحت کنترل هیچ کشوری» نخواهد بود. او گفت آمریکا «مراقب» ترددها خواهد بود، اما نه ایران، نه عمان و نه هیچ کشور دیگری حق کنترل این گذرگاه را نخواهد داشت.
در همین حال، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، اعلام کرد که «برخی پیشرفت‌ها و تمایلات» در مذاکرات مشاهده می‌شود، اما نتیجه نهایی طی «ساعات و روزهای آینده» مشخص خواهد شد. او تأکید کرد که دیپلماسی اولویت دولت ترامپ است، اما گزینه‌های دیگر نیز همچنان روی میز باقی مانده‌اند.
در نقطه مقابل، تلویزیون دولتی رژیم ایران مدعی شد که تهران به یک پیش‌نویس غیررسمی تفاهم‌نامه با ایالات متحده دست یافته است؛ تفاهمی که به ادعای این رسانه شامل بازگشایی کشتیرانی در تنگه هرمز، لغو محاصره دریایی و حتی تأیید نهایی در شورای امنیت سازمان ملل می‌شود.
کاخ سفید این ادعاها را به‌طور کامل رد کرد و آن‌ها را «غیرواقعی» و «کاملاً ساختگی» خواند.
در کنگره آمریکا نیز واکنش‌ها شدت گرفت. تروی داونینگ، نماینده جمهوری‌خواه، گفت رژیم ایران در «تلاطم مرگ» قرار دارد و دچار فروپاشی تدریجی در رهبری است. دریک ون اوردن، نماینده جمهوری‌خواه دیگر، هشدار داد که رژیم ایران هنوز با «حسن نیت» مذاکره نکرده و «زمان در حال اتمام است».
در بعد نظامی، گزارش آسوشیتدپرس هشدار داد که ایالات متحده برای بازسازی ذخایر موشک‌های تاماهاک، پاتریوت و تاد که در جنگ ایران مصرف شده‌اند، حداقل به سه سال زمان نیاز دارد؛ موضوعی که نگرانی‌هایی درباره آمادگی آمریکا در سناریوهای آینده، به‌ویژه در قبال چین، ایجاد کرده است.
در داخل ایران نیز شکاف‌ها علنی‌تر شد. نمایندگان مجلس ارتجاع از جمله ابوالفضل ابوترابی مذاکرات را «خسرانی بدتر از برجام» خواندند و علاءالدین بروجردی از امکان گسترش جنگ و حتی حملات فرامنطقه‌ای سخن گفت. هم‌زمان، پس از حدود ۸۸ روز، دسترسی به اینترنت بین‌المللی در ایران دوباره برقرار شد.
 

«پوشش زنده» | پنجشنبه

آخرین مواضع واشنگتن، واکنش‌های رژیم ایران، تحولات تنگه هرمز و بازتاب‌های بین‌المللی به‌صورت لحظه‌به‌لحظه.
پوشش زنده تحولات روز پنجشنبه با تمرکز بر مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، اختلاف روایت‌ها درباره تنگه هرمز، مواضع کاخ سفید، واکنش‌های مجلس ارتجاع و پیامدهای امنیتی و اقتصادی منطقه.

 

 

سی‌بی‌اس: کاخ سفید توافق موقت ۶۰روزه با رژیم ایران را تأیید کرد

این توافق که شامل تمدید آتش‌بس و آغاز مذاکرات هسته‌ای است، هنوز در انتظار تأیید و امضای ترامپ قرار دارد.

شبکه سی‌بی‌اس نیوز در حساب رسمی خود در ایکس گزارش داد که کاخ سفید دستیابی به یک توافق موقت ۶۰روزه میان مذاکره‌کنندگان آمریکا و رژیم ایران را تأیید کرده است؛ توافقی که به گفته این شبکه، در انتظار امضای دونالد ترامپ قرار دارد.
 
در گزارش پخش‌شده در سی‌بی‌اس آمده است که این توافق شامل تمدید آتش‌بس، آغاز چارچوب مذاکرات هسته‌ای و روند بازگشایی تنگه هرمز است. به گفته تحلیلگر امنیت ملی این شبکه، متن این تفاهم‌نامه (MOU) میان مذاکره‌کنندگان دو طرف مورد توافق قرار گرفته، اما هنوز به سطح یک توافق نهایی نرسیده است.
 
سی‌بی‌اس همچنین گزارش داد که در جریان مذاکرات، اختلاف و تناقض در روایت‌ها همچنان وجود دارد. به گفته منابع نزدیک به کاخ سفید، این متن خواسته‌های اصلی آمریکا را تأمین می‌کند، در حالی که رسانه‌های دولتی رژیم ایران همچنان از حفظ حاکمیت بر تنگه هرمز سخن می‌گویند؛ موضعی که به گفته این شبکه، از سوی ترامپ به‌طور صریح رد شده است.
 
در این گزارش تأکید شده که طی هفته‌های گذشته بارها از «نزدیکی به توافق» سخن گفته شده، اما با توجه به اختلافات موجود، نتیجه نهایی مذاکرات همچنان نامشخص است و باید منتظر انتشار متن نهایی توافق ماند.

 

 
 

 

نیویورک‌تایمز: ترامپ عمان را بر سر تنگه هرمز تهدید کرد

رئیس‌جمهور آمریکا هشدار داد که هیچ توافقی میان عمان و رژیم ایران برای سهیم شدن در کنترل تنگه هرمز را نخواهد پذیرفت.

روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی به قلم لوک برادواتر نوشت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز چهارشنبه به کشور عمان، متحد آمریکا در خلیج فارس، هشدار داده است که وارد هیچ توافقی با رژیم ایران برای سهیم شدن در کنترل تنگه هرمز نشود.
 
به نوشته نیویورک‌تایمز، ترامپ در جریان جلسه کابینه و در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره تنگه هرمز گفت:
«عمان هم مثل بقیه رفتار خواهد کرد، وگرنه مجبوریم آن‌ها را منفجر کنیم.»
او بلافاصله پس از این اظهارات افزود که فکر نمی‌کند ایالات متحده ناچار به انجام چنین اقدامی شود.
ترامپ همچنین تأکید کرد که اگر عمان و رژیم ایران به چنین توافقی دست یابند، عواقب جدی در پی خواهد داشت. او گفت:
«تنگه هرمز برای همه باز خواهد بود. هیچ‌کس قرار نیست آن را کنترل کند. ما قرار است مراقب آن باشیم.»
 
نیویورک‌تایمز می‌نویسد که با وجود گزارش‌هایی درباره یک توافق احتمالی برای بازگشایی سریع تنگه هرمز، پس از تشدید خصومت‌ها میان ایالات متحده و رژیم ایران در روزهای اخیر، احتمال دستیابی به یک پیشرفت سریع دیپلماتیک در روز چهارشنبه اندک به نظر می‌رسید.

 

 

سپاه پاسداران: توان موشکی و پهپادی رژیم ایران بر اساس «احصای تهدیدها» طراحی شده است

معاون روابط عمومی نیروی هوافضای سپاه می‌گوید تنوع سامانه‌های موشکی و پهپادی بر مبنای مقابله با تهدیدهای مختلف، از دریا تا خشکی، شکل گرفته است.

آخوند علی نادری، معاون روابط عمومی نیروی هوافضای سپاه پاسداران، در برنامه‌ای تلویزیونی گفت که به گفته او، توسعه توان موشکی رژیم ایران از سال‌های گذشته با هدایت مستقیم خامنه ای انجام شده است.
 
نادری با اشاره به دوره پس از انتخاب خامنه ای گفت که به ادعای او، «فرماندهی مستقیم» بر بخش موشکی وجود داشته و موضوعاتی مانند تولید انبوه، نقطه‌زنی و تنوع سامانه‌ها از مطالبات اصلی بوده است. او افزود که تنوع «سبد محصولات موشکی و پهپادی» نیروی هوافضا بر اساس شناسایی تهدیدهای مختلف طراحی شده است.
به گفته نادری، برای هر نوع تهدید، اعم از تهدید دریایی، تهدید زمینی، اهداف متحرک یا اهداف دوربرد، سامانه و سلاح مشخصی طراحی و پیش‌بینی شده است.  این توانمندی‌ها در جریان جنگ، به‌صورت آشکار مشاهده شده است.
 
نادری همچنین مدعی شد که دولت ترامپ و متحدانش دچار «خطاهای محاسباتی» درباره توان موشکی رژیم ایران شده‌اند و این خطاها، به گفته او، ناشی از برآورد نادرست قدرت نظامی ایران بوده است.
در بخش دیگری از این گفت‌وگو، نادری درباره موضوع مهندسی معکوس تسلیحات گفت که به ادعای او، رژیم ایران «از مرحله مهندسی معکوس عبور کرده» و برخی از سامانه‌های تولید داخل، به گفته او، مورد توجه و تقاضای دیگر کشورها قرار گرفته‌اند. او همچنین گفت که بخش قابل توجهی از تسلیحات تولیدشده، به ادعای او، «دست‌نخورده باقی مانده‌اند».

 

 

آسوشیتدپرس: آمریکا نهاد ایرانیِ مدیریت کشتیرانی در تنگه هرمز را تحریم کرد

دولت ترامپ یک آژانس تازه‌تأسیس رژیم ایران را که برای کنترل عبور کشتی‌ها در تنگه هرمز ایجاد شده بود، هدف تحریم قرار داد.

 

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که دولت دونالد ترامپ روز چهارشنبه، در ادامه کارزار فشار اقتصادی در جریان جنگ، تحریم‌های جدیدی علیه رژیم ایران اعمال کرده و این‌بار آژانسی تازه‌تأسیس را که به گفته واشنگتن برای کنترل کشتیرانی در تنگه هرمز ایجاد شده بود، هدف قرار داده است.
به گفته مقام‌های آمریکایی که به شرط ناشناس ماندن صحبت کرده‌اند، این تحریم‌ها اواخر روز چهارشنبه و پس از آن اعلام شد که نیروهای آمریکایی، پس از سرنگونی پهپادهای تهاجمی ایران، به یک تأسیسات نظامی ایران حمله کردند.
بر اساس این گزارش، این اقدام که نخستین‌بار توسط آسوشیتدپرس منتشر شد، تازه‌ترین تلاش ایالات متحده برای استفاده از اهرم اقتصادی در کنار اقدام نظامی با هدف وادار کردن رهبری رژیم ایران به توافقی برای پایان جنگ و بازگشایی تنگه هرمز است؛ آبراهی که معمولاً حدود یک‌پنجم نفت و گاز طبیعی جهان از آن عبور می‌کند.
اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در بیانیه‌ای گفت:
«آخرین تلاش ارتش ایران برای اخاذی از تجارت دریایی جهانی نشان می‌دهد فشار اقتصادی، رژیم را به‌شدت تشنه پول نقد کرده است.»
 
طبق این گزارش، تحریم‌ها «اداره تنگه خلیج فارس» رژیم ایران و هر شخص یا نهادی را که با آن همکاری کند، شامل می‌شود. این نهاد که اوایل ماه جاری اعلام موجودیت کرده، عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز را تأیید می‌کند و به گفته مقام‌های آمریکایی، عوارضی تا سقف دو میلیون دلار برای هر کشتی دریافت می‌کند.
آسوشیتدپرس می‌نویسد سپاه پاسداران از این سازوکار دفاع کرده و مدعی شده تنها مسیر امن عبور از این آبراه، کریدوری است که این نیرو تعیین کرده است. به گفته سپاه، هر کشتی که از این مسیر منحرف شود، با «خطرات و حملات» روبه‌رو خواهد شد.
 
در مقابل، ایالات متحده بیش از یک ماه است که بنادر ایران را مسدود کرده و ترامپ گفته این محاصره «تا زمان دستیابی، تأیید و امضای توافق» ادامه خواهد داشت.
این تحریم‌ها در حالی اعمال می‌شود که به گزارش آسوشیتدپرس، مذاکرات میان واشنگتن و تهران برای پایان دادن به جنگ همچنان ادامه دارد، اما تشدید درگیری‌های نظامی اخیر می‌تواند دستیابی به توافق را پیچیده‌تر کند.

 

 

هلند از بررسی استقرار دفاعی در پی تنش‌های تنگه هرمز خبر داد

وزیر دادگستری و امنیت هلند می‌گوید جلوگیری از محاصره تنگه هرمز برای مهار افزایش هزینه‌ها ضروری است و آمستردام با متحدان خود گزینه‌های دفاعی را بررسی می‌کند.

وزارت دفاع هلند در حساب رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که این کشور در پی تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز، در حال بررسی یک استقرار دفاعی احتمالی است.
 
هم‌زمان، دیلان یشیل‌گؤز-زگریوس، وزیر دادگستری و امنیت هلند، روز ۲۷ مه ۲۰۲۶ نوشت:
«مهم است که محاصره تنگه هرمز متوقف شود. در غیر این صورت، هزینه‌ها در هلند همچنان افزایش خواهد یافت. ما همراه با متحدان در حال بررسی یک استقرار دفاعی احتمالی هستیم. برای اینکه بتوانیم پس از آن سریعاً وارد عمل شویم، از هم‌اکنون یک مین‌روب را به دریای مدیترانه اعزام می‌کنیم.»
 
در ویدیوی ضمیمه این پیام، وزیر امنیت هلند توضیح داد که هرگونه عملیات احتمالی در تنگه هرمز «کاملاً دفاعی» خواهد بود و تمرکز آن بر امنیت عبور کشتی‌ها برای تضمین تأمین انرژی است. او گفت هلند این موضوع را در چارچوب یک ابتکار چندملیتی دنبال می‌کند که به گفته او، کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و بریتانیا و همچنین کشورهایی مانند استرالیا، بحرین و قطر در آن مشارکت دارند.
 
یشیل‌گؤز-زگریوس افزود که اعزام زودهنگام تجهیزاتی مانند مین‌روب با هدف آن است که در صورت فراهم شدن شرایط، نیازی به هفته‌ها زمان برای انتقال نیرو و تجهیزات نباشد.
او در پاسخ به پرسشی درباره آتش‌بس موجود گفت که مسئله اصلی این است که آیا شرایط به مرحله‌ای رسیده که پایدار و قابل اتکا باشد. به گفته او، اگر وضعیت کاملاً امن بود، نیازی به اعزام نیروهای نظامی وجود نداشت، اما تصمیم‌گیری درباره استقرار دفاعی مستلزم ارزیابی دقیق پیش‌شرط‌های امنیتی و میزان خطر برای نیروها است.

وزیر امور خارجه هلند 

 
 

 

باراک راوید: سپاه پاسداران از حمله به پایگاه آمریکا در کویت خبر داد

 

نیویورک‌تایمز: رسانه‌های دولتی ایران از چارچوب «غیررسمی» توافق با آمریکا سخن می‌گویند

تلویزیون دولتی رژیم ایران مدعی است چارچوبی اولیه برای بازگشایی تنگه هرمز وجود دارد؛ کاخ سفید این گزارش را «کاملاً ساختگی» خوانده است.

روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی به قلم اریکا سولومون، صنم ماحوزی و لئو سندز نوشت که تلویزیون دولتی رژیم ایران (IRIB) روز چهارشنبه جزئیاتی از آنچه «یک سند اولیه غیررسمی» درباره چارچوب توافق میان ایران و ایالات متحده خوانده، منتشر کرده است.
 
بر اساس این گزارش، تلویزیون دولتی ایران مدعی شده که طبق این چارچوب، تنگه هرمز به روی ترافیک کشتیرانی بازگشایی خواهد شد. به گفته این رسانه، ایران اجازه ازسرگیری کشتیرانی از تنگه را در ازای پایان محاصره دریایی بنادر ایران توسط ایالات متحده خواهد داد.
 
نیویورک‌تایمز می‌نویسد که طبق ادعای تلویزیون ایران، ترافیک دریایی تجاری ظرف یک ماه پس از اجرایی شدن این چارچوب، به سطح پیش از جنگ بازخواهد گشت. همچنین در این گزارش آمده است که مدیریت تنگه هرمز با همکاری ایران و عمان، کشور همسایه در خلیج فارس و متحد آمریکا، انجام خواهد شد.
تلویزیون دولتی ایران همچنین ادعا کرده است که این چارچوب شامل تعهد ایالات متحده به خارج کردن نیروهای نظامی خود از مناطق اطراف ایران می‌شود، هرچند به نوشته نیویورک‌تایمز، محدوده جغرافیایی این خروج مشخص نشده است.
 
به گزارش نیویورک‌تایمز، تلویزیون ایران افزوده که در صورت دستیابی به توافق نهایی ظرف ۶۰ روز، این توافق می‌تواند از طریق قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد تأیید شود.
در مقابل، کاخ سفید بلافاصله این گزارش را رد کرد و آن را «کاملاً ساختگی» خواند. نیویورک‌تایمز می‌نویسد که در پی این تکذیب، مشخص نیست که آیا رژیم ایران و آمریکا واقعاً به توافق نزدیک‌تر شده‌اند یا خیر؛ به‌ویژه در شرایطی که خصومت‌ها میان دو طرف در روزهای اخیر تشدید شده است.

تنگه و کشتیها 

 
 

 

نیویورک‌تایمز: ترامپ عمان را درباره تنگه هرمز تهدید کرد

رئیس‌جمهور آمریکا هشدار داد که هیچ کشوری، از جمله عمان، نباید در کنترل تنگه هرمز با رژیم ایران شریک شود.

روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی به قلم لوک برادواتر نوشت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز چهارشنبه به کشور عمان، متحد آمریکا در خلیج فارس، هشدار داده است که وارد هیچ توافقی با رژیم ایران برای سهیم شدن در کنترل تنگه هرمز نشود.
 
به نوشته نیویورک‌تایمز، ترامپ در جریان جلسه کابینه دولت در پاسخ به پرسش یک خبرنگار درباره تنگه هرمز گفت:
«عمان هم مثل بقیه رفتار خواهد کرد، وگرنه مجبوریم آن‌ها را منفجر کنیم.»
او بلافاصله پس از این اظهارات افزود که فکر نمی‌کند ایالات متحده ناچار به انجام چنین اقدامی شود.
ترامپ همچنین تأکید کرد که اگر عمان و رژیم ایران بر سر چنین توافقی به تفاهم برسند، عواقب جدی در پی خواهد داشت. او گفت:
«تنگه هرمز برای همه باز خواهد بود. هیچ‌کس قرار نیست آن را کنترل کند. ما قرار است مراقب آن باشیم.»
 
نیویورک‌تایمز می‌نویسد که با وجود گمانه‌زنی‌ها درباره توافق احتمالی برای بازگشایی سریع تنگه هرمز، پس از تشدید خصومت‌ها میان ایالات متحده و رژیم ایران در روزهای اخیر، احتمال دستیابی به یک پیشرفت سریع دیپلماتیک در روز چهارشنبه کم‌رنگ به نظر می‌رسید.

کابینه ترامپ- کنفرانس مطبوعاتی 

 

 

درگیری‌های مستقیم ایران و آمریکا در تنگه هرمز؛ شدیدترین تنش از زمان آتش‌بس آوریل

ارتش آمریکا از سرنگونی پهپادها و حمله به اهدافی در بندرعباس خبر داد؛ سپاه پاسداران نیز اعلام کرد یک پایگاه آمریکایی را هدف قرار داده است.

در حالی که تلاش‌های دیپلماتیک برای دستیابی به توافقی میان ایالات متحده و رژیم ایران ادامه دارد، درگیری‌های نظامی تازه‌ای شامگاه چهارشنبه تا بامداد پنج‌شنبه در تنگه هرمز و اطراف بندرعباس رخ داد؛ رویدادهایی که به گفته منابع خبری، خطرناک‌ترین مواجهه مستقیم از زمان اجرای آتش‌بس در ۸ آوریل به شمار می‌رود.
 
بر اساس اعلام فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) در شبکه «ایکس»، ایران ساعت ۱۰:۱۷ شامگاه ۲۷ مه به وقت شرق آمریکا یک موشک بالستیک به‌سوی کویت شلیک کرد که به گفته این فرماندهی، توسط نیروهای کویتی رهگیری شده است. سنتکام این اقدام را «نقض آشکار آتش‌بس» خواند و اعلام کرد که این رویداد چند ساعت پس از شلیک پنج پهپاد تهاجمی یک‌طرفه از سوی نیروهای ایرانی رخ داده که تهدیدی در تنگه هرمز و اطراف آن ایجاد کرده بود.
 
سنتکام افزود که نیروهای آمریکایی تمامی پهپادها را رهگیری کرده‌اند و همچنین از پرتاب یک پهپاد ششم از یک ایستگاه کنترل زمینی در بندرعباس جلوگیری کرده‌اند. در بیانیه این فرماندهی آمده است که این اقدامات «سنجیده، کاملاً دفاعی و با هدف حفظ آتش‌بس» انجام شده است.
 
پیش‌تر نیز یک مقام آمریکایی ناشناس اعلام کرده بود که چهار پهپاد تهاجمی ایرانی که تهدیدی در اطراف تنگه هرمز محسوب می‌شدند، سرنگون شده‌اند و نیروهای آمریکایی یک ایستگاه کنترل زمینی ایرانی در بندرعباس را که در آستانه پرتاب پهپاد پنجم بوده، هدف قرار داده‌اند.
در مقابل، رسانه‌های رسمی رژیم ایران از شنیده شدن صدای انفجارهایی در بندرعباس خبر دادند. همچنین سپاه پاسداران روز پنج‌شنبه اعلام کرد که در پاسخ به حملات اخیر آمریکا، یک پایگاه آمریکایی را – بدون اعلام محل آن – هدف قرار داده است.
 
در تحولی مرتبط، ارتش کویت نیز اعلام کرد که سامانه‌های پدافند هوایی این کشور با حملات موشکی و پهپادهای متخاصم مقابله کرده‌اند.
هم‌زمان، سازمان صداوسیمای رژیم ایران گزارش داد که نیروهای ایرانی تیرهای هشدار به‌سوی چهار کشتی که قصد عبور از تنگه هرمز را داشتند شلیک کرده‌اند، بدون آنکه جزئیاتی درباره نوع یا هویت این کشتی‌ها ارائه شود.
 
این تشدید تنش‌ها، در شرایطی رخ داده که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری پاکستان همچنان با بن‌بست روبه‌روست و رژیم ایران تنگه هرمز را در سایه محاصره آمریکا بسته نگه داشته است؛ وضعیتی که به افزایش دوباره قیمت نفت و نگرانی در بازارهای جهانی انجامیده است.
در همین حال، دونالد ترامپ روز چهارشنبه بار دیگر هشدار داد که در صورت نرسیدن به توافق، جنگ می‌تواند از سر گرفته شود. او گفت ایرانی‌ها «به‌شدت خواهان توافق هستند»، اما واشنگتن از پیشنهادهای فعلی «راضی نیست» و افزود: «یا این اتفاق می‌افتد، یا ما ناچار خواهیم شد کار را یکسره کنیم.»

U-S--Iran-exchange-strikes-as-tensions-flare-near-Strait-of-Hormuz 

 

 

 

حمله متقابل آمریکا و رژیم ایران در خلیج‌فارس؛ انفجار در بندرعباس و آماده‌باش در کویت

حمله متقابل آمریکا و ایران 

در پی تشدید تنشهای نظامی در خلیج‌فارس، بامداد پنجشنبه ۷ خرداد گزارشهایی از وقوع چند انفجار در شرق بندرعباس منتشر شد. همزمان آمریکا اعلام کرد چهار پهپاد رژیم ایران را سرنگون کرده و یک سایت پرتاب پهپاد در حوالی بندرعباس را هدف قرار داده است. سپاه پاسداران نیز مدعی شد «پایگاه مبدأ» حملات آمریکا را هدف قرار داده است.

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، گزارش داد حوالی ساعت ۱:۳۰ بامداد صدای دست‌کم سه انفجار از شرق بندرعباس شنیده شده است. این رسانه حکومتی نوشت منشأ دقیق انفجارها هنوز مشخص نشده است.

همزمان فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، سنتکام، در بیانیه‌یی اعلام کرد نیروهای آمریکایی چهار پهپاد انتحاری رژیم ایران را که در اطراف تنگه هرمز «تهدید ایجاد کرده بودند» منهدم کرده‌اند. سنتکام هم‌چنین از حمله به یک ایستگاه کنترل زمینی پهپاد در بندرعباس خبر داد و اعلام کرد این مرکز در آستانه پرتاب پنجمین پهپاد بوده است.

سنتکام تأکید کرد این عملیات «اقدامی دفاعی و سنجیده» برای مقابله با تهدیدها بوده است.

در مقابل، خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران به‌نقل از یک منبع نظامی مدعی شد یک نفتکش آمریکایی با خاموش کردن سیستم راداری خود قصد عبور از تنگه هرمز را داشته اما با اقدام نیروی دریایی سپاه و شلیک هشدار مجبور به عقب‌نشینی شده است.

تسنیم هم‌چنین مدعی شد حمله آمریکا به اطراف بندرعباس خسارت جانی یا مالی در پی نداشته است.

سپاه پاسداران نیز در اطلاعیه‌یی که توسط خبرگزاری حکومتی ایرنا منتشر شد، اعلام کرد در واکنش به حمله آمریکا به حاشیه فرودگاه بندرعباس، «پایگاه مبدأ تجاوز» را هدف قرار داده است.

در بیانیه سپاه آمده است: «تجاوز بدون پاسخ نخواهد ماند و در صورت تکرار، پاسخ ما قاطع‌تر خواهد بود».

همزمان رسانه‌های کویتی از به صدا درآمدن آژیر خطر و فعال شدن سامانه‌های پدافندی این کشور برای مقابله با تهدیدهای موشکی و پهپادی خبر دادند، هر چند هنوز ارتباط مستقیم این رویداد با ادعای حمله سپاه مشخص نشده است.

این تحولات در شرایطی رخ می‌دهد که مذاکرات میان تهران و 

پاشنه آشیل این نامعادله باب‌المندب است

باب المندب 

شریعتمداری، گرداننده روزنامه حکومتی کیهان، زیر عنوان «پاشنه آشیل این نامعادله باب‌المندب است!» نوشت:

آمریکا اعلام کرده است که از محاصره دریایی به‌عنوان یک اهرم فشار برای مقابله با بسته شدن تنگه هرمز استفاده می‌کند.

دست ایران برای شکست محاصره دریایی و دست کشیدن آمریکا از این دزدی دریایی بسته نیست.

پاشنه آشیل این نامعادله، بستن تنگه باب‌المندب به روی کشتی‌های تحت مالکیت کشورهای متخاصم و شناورهای حامل نفت یا کالای تجاری برای این کشورهاست.

باب‌المندب یکی از مهم‌ترین گذرگاه‌های دریایی جهان است و از نظر ژئوپولیتیکی و اقتصادی اهمیت بسیار بالایی دارد.

رویترز: آتش‌بس آمریکا و ایران در حال فروپاشی است

 

رویترز - آتش بس درحال فروپاشی است رویترز روز ۷ خرداد، با عنوان «آتش‌بس آمریکا و ایران در حال فروپاشی است» نوشت:

با از سرگیری حملات آمریکا و ایران به یکدیگر و به صدا درآمدن آژیرهای حمله هوایی در سراسر کویت، سهام در آسیا سقوط کرد، قیمت نفت افزایش یافت و دلار تقویت شد؛ زیرا پایان درگیری در خاورمیانه و از سرگیری حمل‌ونقل از طریق تنگه هرمز هنوز دور از دسترس است.

به گزارش رویترز، قیمت نفت روز پنجشنبه پس از اعلام سپاه پاسداران در مورد هدف قرار دادن یک پایگاه هوایی آمریکا، بیش از ۳ درصد افزایش یافت.

قیمت نفت خام برنت با ۳ دلار و ۵۱ سنت افزایش، به ۹۷ دلار و ۸۰ سنت در هر بشکه رسید.

اینترنت وصل شده اما هنوز بی‌رمق است

وضعیت اینترنت در ایران 

سایت حکومتی خبرآنلاین با عنوان «اینترنت وصل شده اما هنوز بی‌رمق است» نوشت: اینترنت برگشت اما چرا هنوز همه چیز درست کار نمی کند؟ اختلال، کندی و از دسترس خارج بودن برخی سرویس های مهم همچنان ادامه دارد. در همین حال، کیفیت اینترنت موبایل نیز در بسیاری از مناطق با افت محسوس همراه شده و حتی برخی سرویس های داخلی هم با کندی یا اختلال روبه رو هستند. چرا اینترنت را سریع قطع می کنند اما وصل شدنش این قدر طول می کشد؟

سوالی که این روزها بارها توسط کاربران مطرح می شود این است که اگر قطع کردن اینترنت در چند دقیقه انجام می شود، چرا بازگرداندن آن این همه زمان می برد؟

آمریکا «نهاد مدیریت آبراه خلیج‌فارس» وابسته به سپاه را تحریم کرد

تحریم آمریکا 

وزارت خزانه‌داری آمریکا «نهاد مدیریت آبراه خلیج‌فارس» را که پس از بحران تنگه هرمز توسط رژیم ایران ایجاد شده بود، در فهرست تحریم‌های خود قرار داد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌یی اعلام کرد این نهاد ابزاری برای سپاه پاسداران جهت «کسب درآمد از عبور شناورها از تنگه هرمز» بوده و تمامی افراد و شرکت‌های همکار با آن نیز مشمول تحریم خواهند شد.

این نهاد پس از تشدید تنشها در خلیج‌فارس، بسته شدن تنگه هرمز و محاصره بنادر رژیم ایران توسط آمریکا تشکیل شد و مأموریت آن نظارت و هماهنگی عبور شناورها از این مسیر راهبردی اعلام شده بود.

حساب رسمی «مدیریت آبراه خلیج‌فارس» در شبکه ایکس پیش‌تر با انتشار نقشه‌ای از «محدوده نظارتی» خود در تنگه هرمز اعلام کرده بود که عبور شناورها در این منطقه تنها با هماهنگی و دریافت مجوز از این نهاد امکان‌پذیر است.

بر اساس اعلام این نهاد، محدوده تحت کنترل آن از خط اتصال کوه مبارک در ایران تا جنوب فجیره در امارات در شرق تنگه هرمز و تا خط اتصال جزیره قشم به ام‌القوین در امارات در غرب تنگه تعریف شده بود.

در روزهای اخیر نیز گزارشهایی از متوقف شدن یا همراهی اجباری برخی شناورهای عبوری توسط نیروهای رژیم ایران منتشر شده بود؛ اقدامی که نگرانی‌ها درباره تلاش سپاه پاسداران برای اعمال کنترل بیشتر بر مسیرهای کشتیرانی بین‌المللی را افزایش داده است.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط