وب‌سایت هلندی گلوب ندرلند: خشم شدید ایرانیان و مخالفت گسترده نمایندگان با دعوت رضا پهلوی به پارلمان هلند

وب‌سایت هلندی گلوب ندرلند: خشم شدید ایرانیان و مخالفت گسترده نمایندگان با دعوت رضا پهلوی به پارلمان هلند

خشم شدید ایرانیان و مخالفت نمایندگان پارلمان هلند با دعوت از رضا پهلوی پسر شاه مخلوع

 کمیسیون خارجی پارلمان هلند دعوت از پسر شاه مخلوع را به‌دلیل نظرات منفی نمایندگان رد کرد؛ افشای تلاش‌های توطئه‌گرانه در زمان تعطیلی پارلمان

وب‌سایت خبری هلندی گلوب ندرلند گزارش داد که در بحبوحه بحران ادامه‌یافته راجع به ایران و تلاش‌های اروپایی در این رابطه، تلاش‌های دو نماینده پارلمان هلند برای دعوت و دادن پلتفرم به رضا پهلوی، پسر شاه مخلوع ایران، در روز ۶ ژوئیه تعداد قابل توجهی از نمایندگان این پارلمان و هم‌چنین جامعه ایرانی را عصبانی کرده است. پهلوی که قریب به نیم قرن است در خارج ایران زندگی می‌کند، یک چهره کاملاً جنجالی است.

به گزارش گلوب ندرلند، در ماه‌های اخیر رسانه‌های معتبر بین‌المللی مطالب متعددی در مورد نقش و کارکرد پهلوی در زمینه‌های مختلف، مشخصاً در دامن‌زدن و تشویق به جنگی که اکنون قریب به چهار ماه است تمام منطقه را با بحران روبه‌رو کرده است، منتشر کرده‌اند.

بنا بر گزارشات مندرج در سایت‌های مرتبط با پارلمان هلند، روز ۲۳ ژوئن اعضای حاضر در جلسه کمیسیون خارجی مجلس دوم هلند به بحث حول تقاضای دعوت دو تن از نمایندگان حزب ف ف د این کشور برای دعوت از پهلوی پرداختند. با توجه به عمده نظرات منفی که در آن جلسه وجود داشت، کمیسیون خارجی تصمیم گرفت که این دعوت صورت نگیرد. اساس اعتراض نمایندگان این بود که نباید به پهلوی به‌عنوان یک فرد تریبون ویژه داده شود و برجسته‌سازی صورت نگیرد، زیرا تعیین رهبری سیاسی برای آینده ایران برعهده مردم ایران است.

افشای رویکرد غیردمکراتیک و توطئه‌گرانه برای اعطای تریبون تبلیغاتی به پسر شاه مخلوع در زمان تعطیلی پارلمان

زمان‌بندی این دعوت هم بر سؤالات افزوده است. در حالی که پارلمان رسماً از ۳ژوئیه تعطیل می‌شود، این دعوت برای روز ۶ ژوئیه یعنی در هنگام تعطیلی رسمی پارلمان صورت گرفته است. این رویکرد این ظن را تقویت کرد که هدف اصلی، تعامل با نمایندگان مردم هلند و تبادل نظرات با آنها نیست، بلکه اصل بر برگزاری یک جلسه به هر قیمت در پارلمان با اهداف تبلیغاتی است.

به گفته یکی از نمایندگان که نخواست اسمش ذکر شود، این رویکرد در هر زمان غیردمکراتیک است. اما در شرایط کنونی که پارلمان هلند یک‌بار دعوت پهلوی را رد کرده، توسل به این تاکتیک‌ها و ضرب‌الاجل‌ها، اقدامی توطئه‌گرانه است و با انگیزه‌های سؤال‌برانگیز انجام می‌شوند. وی افزود این اقدام ناموجه‌تر می‌شود وقتی که نقش مخرب پهلوی در اپوزیسیون ایران به‌طور گسترده در رسانه‌های معتبر اروپا، انگلستان و آمریکا برجسته شده است.

یک فعال ایرانی در زمینه حقوق‌بشر که سال‌ها در زندانهای رژیم ایران بوده و در سال ۲۰۱۵ آزاد شده است گفت: «مردم ایران انتظار دارند که پارلمانهای اروپایی نقش فعالی علیه اعدام‌های سیاسی که اکنون تقریباً به‌طور روزانه در ایران انجام می‌شوند ایفا کند. اما دعوت از پسر شاه تنها باعث مخدوش شدن این نگرانی‌ها با بازیهای سیاسی، ایجاد تفرقه و سوءاستفاده ملاها می‌شود».

او به رأی دادگاهی در پاریس در روز ۲۰ ژوئن اشاره کرد که اعلام کرد مأموران حکومت ملایان و حامیان پهلوی هر دو درصدد اقدامات تروریستی علیه یک تظاهرات قانونی ۱۰۰ هزار نفره علیه موج اعدام‌های سیاسی، در این شهر هستند.

گلوب ندرلند: سابقه دیکتاتوری شاه و اذعان پهلوی به ارتباط با پاسداران و وزارت اطلاعات رژیم ایران

رسانه هلندی گلوب ندرلند در ادامه می‌افزاید: آخرین شاه ایران با حکومت تک‌حزبی و سرکوب مخالفان توسط ساواک، پلیس مخفی مخوف و فساد گسترده و سیستماتیک شناخته می‌شد. او به واسطه یک انقلاب میلیونی در فوریه ۱۹۷۹ سرنگون شد.

پهلوی که علناً و سیستماتیک از جنگ خارجی و از سرگیری حملات نظامی به ایران حمایت می‌کند، در ۱۲ آوریل ۲۰۲۶ وقتی در مورد نقض وحشیانه حقوق‌بشر در حکومت پدرش مورد سؤال قرار گرفت به تلویزیون SVt سوئد گفت: «من به میراثم افتخار می‌کنم، تاریخچه خانواده‌ام و همه کارهایی که انجام داده‌اند». او سال‌ها به داشتن ارتباط با سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات، دو ارگان اصلی سرکوب و ترور ایرانیان، مباهات کرده است.

چندین ایرانی در اروپا که در رابطه با این مقاله با آنها صحبت شد، تأکید داشتند که پهلوی یک عامل تفرقه در اپوزیسیون است و اعطای تریبون به پهلوی، یک توهین آشکار به مردم ایران است که هم از دیکتاتوری مذهبی به ستوه آمده‌اند و به هیچ‌وجه نمی‌خواهند به دیکتاتوری سلطنتی برگردند.

جوزف، یک فعال ایرانی‌تبار امور سیاست اروپا در رابطه با ایران تأکید کرد: «هیچ‌کس جز ملایان از این بازی‌ها سود نمی‌برد. پهلوی از ابتدا هیچ جایی در بین ایرانیان نداشت. حالا پوشالی بودن تبلیغاتی هم که حول او شکل گرفته فاش شده است. هیچ‌کدام از قربانیان موج اخیر اعدامها در ایران کمترین رابطه‌ای با او نداشته‌اند. معلوم نیست کمیسیون خارجه پارلمان هلند چرا می‌خواهد روی یک اسب بازنده شرط‌بندی کند؟ این هیچ سنخیتی با واقعیت روی زمین در ایران ندارد.

بیشتربدانیم:

روزنامه ان آر سی هلند: اعتراض گروه‌های ایرانی به سفر پهلوی؛ «نام پهلوی یادآور حکومت اقتدارگراست» | سیمای آزادی

گاردین: ستایش راست افراطی از پلیس مخفی شاه رضا پهلوی را لکه دار می‌کند | سیمای آزادی

 

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط