تکمیل موج جدید حملات تهاجمی آمریکا علیه مواضع نظامی ایران و واکنش موشکی و پهپادی سپاه پاسداران

۱۴۰۵/۴/۲۲

اخبار ایران و جهان در یک نگاه

در این بخش خبری، گزارشهایی از آغاز دور تازه حملات تهاجمی و گسترده ارتش آمریکا (سنتکام) با استفاده از جنگنده‌ها، کشتی‌ها و پهپادها علیه مواضع نظامی، پدافندی و موشکی رژیم ایران در مناطق مختلف کشور و پاسخ موشکی و پهپادی سپاه پاسداران به پایگاههای آمریکا و کشورهای منطقه ارائه می‌شود. هم‌زمان، ارتش اردن از رهگیری موشکهای شلیک‌شده از ایران خبر داده و سنتکام شایعه کشته شدن سربازان آمریکایی را تکذیب کرده است. در همین حال، سازمان همکاری اسلامی این حملات و اخلال در تجارت بین‌المللی توسط ایران را به‌شدت محکوم کرد و وزارت‌خارجه رژیم نیز ضمن محکومیت حملات آمریکا، اظهارات رئیس‌جمهور این کشور درباره مذاکرات مسقط را کذب خواند. در حوزه داخلی نیز تظاهرات غارت‌شدگان تبریزی در تهران و تجمع اعتراضی مردم و کسبه ساوه در پی قطع مستمر و بحران برق گزارش‌شده است.

۱. دور تازه حملات آمریکا علیه ایران و واکنش‌های نظامی طرفین

دور تازه حملات آمریکا علیه ایران از ساعت ۳۰ دقیقه بامداد به‌وقت ایران شروع شد. سنتکام اعلام کرد ارتش آمریکا موج جدیدی از حملات تهاجمی را علیه سیستم‌های دفاع هوایی، سایت‌های رادار ساحلی، قابلیت‌های موشکی و پهپادی و قایق‌های کوچک ایران در دهها هدف و چندین مکان با مهمات دقیق تکمیل کرده است. سنتکام افزود تنگه هرمز یک آبراه حیاتی است و ایران آن را کنترل نمی‌کند. به گزارش رسانه‌های حکومتی، مناطقی از جمله جزیره قشم، جاسک، بندرعباس، میناب، اهواز، خرمشهر، آبادان، شادگان، دزفول، بهبهان، آغاجاری، امیدیه، ماهشهر، اندیمشک، بوشهر، کرمانشاه، سیریک، چابهار، کنگان و خنداب مورد حمله قرار گرفتند. رویترز از شلیک سپاه به کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز خبر داد و رسانه‌های حکومتی عبور پهپادهای ایران از آسمان بصره به سمت اردن، کویت و بحرین را اعلام کردند. روابط عمومی سپاه مدعی شد چندین زاغه موشکی و مخازن سوخت پایگاه هوایی در اردن، مرکز فرماندهی آمریکا در پایگاه شیخ عیسی بحرین، مخازن سوخت و پدافند پاتریوت در پایگاه علی سالم کویت و یک رادار در پایگاه احمد الجابر منهدم شده‌اند. سنتکام ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه صبح پایان این عملیات را اعلام کرد.

۲. رهگیری و سرنگونی موشکهای ایرانی توسط ارتش اردن

خبرگزاری رسمی اردن (پترا) گزارش داد که ارتش اردن صبح دوشنبه اعلام کرد چهار موشک را که از خاک ایران وارد حریم هوایی این کشور شده بودند، رهگیری و سرنگون کرده است. ارتش اردن تأکید کرد با هر گونه تهدیدی که امنیت کشور یا حریم هوایی آن را هدف قرار دهد مقابله می‌کند.

۳. تکذیب ادعای کشته شدن سربازان آمریکایی از سوی سنتکام

سنتکام با انتشار بیانیه‌یی اعلام کرد تبلیغات رژیم ایران مبنی بر کشته شدن سه سرباز آمریکایی در کویت بر اثر حملات ایران کذب است. سنتکام تأکید کرد هیچ گزارشی در مورد مرگ یا زخمی شدن سربازان آمریکایی در منطقه وجود ندارد و تمامی پرسنل سرشماری شده‌اند.

۴. محکومیت شدید حملات رژیم ایران توسط سازمان همکاری اسلامی

سازمان همکاری اسلامی در بیانیه‌یی، حملات رژیم ایران به کشورهای اردن، قطر، عمان، کویت، امارات و بحرین را با شدیدترین لحن محکوم کرد و آن را نقض آشکار حاکمیت این کشورها و اصول حسن همجواری دانست. این سازمان هشدار داد که هدف قرار دادن کشتی‌های تجاری و ایجاد مانع در تجارت بین‌المللی توسط ایران، نقض قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل است و تلاش‌های ثبات‌بخش در منطقه را تضعیف می‌کند.

۵. بیانیه وزارت‌خارجه رژیم در محکومیت حملات آمریکا و تکذیب اظهارات ترامپ

وزارت‌خارجه رژیم، طی بیانیه‌یی حملات تجاوزکارانه ۲۴ ساعت گذشته آمریکا را به‌شدت محکوم کرد. این وزارتخانه ادعای رئیس‌جمهور آمریکا درباره نتیجه مذاکرات مسقط در روز شنبه را کذب محض و از سر استیصال خواند و اعلام کرد این مذاکرات اساساً متمرکز بر ترتیبات اداره تنگه هرمز و مسیرهای تردد بوده است. در این بیانیه هم‌چنین از رویکرد دبیرخانه سازمان ملل انتقاد و بر مسئولیت شورای امنیت رسیدگی به این وضعیت تأکید شده است.

۶. تظاهرات غارت‌شدگان تبریزی در تهران

جمعی از غارت‌شدگان تبریزی، اقدام به برگزاری تظاهرات و راهپیمایی اعتراضی در پایتخت کردند.

۷. اعتراض شدید مردم و کسبه ساوه به بحران و قطعی مستمر برق

قطع برق و خاموشیهای مستمر در ساوه مردم را به ستوه آورده است

ساوه – بحران قطعی برق ـ ۲۱ تیر ۱۴۰۵

گلایه داریم از برق سر چراغی دوبار سه بار برق ما رو قطع می‌کنند هم پولشو می‌گیرن میای اینجا آشناس بگیر میگه شورای امنیت ملی گفته ما پیگیر ماجرا هستیم تا کی من الآن کیک انداختم رفته برفک ریخته روش سر چراغی مشتری زن و بچه مغازه تاریک می‌شه می‌ذاره میره با این اقتصادمون با این درآمدمون خوندیم چیکار کنیم

یک فرد دیگر: اصلاً من دیروز مغازه نبودم بعدازظهر اومدم بعدازظهر اومدم. خاموش بوده بعدازظهر اومدم مغازه شروع به کار کردم سه بار برق منو بردن آقا یعنی مغازه نبودید بعد از خاموشی اعمال شده آقا من کارم با جون مردم رابطه داره من بچه هفت ساله زیر ۷ سال از من میان بستنی میخرن من کوچک‌ترین خدای نکرده اتفاقی تو اون شیر بیفته بچه مردم مسموم میشه یقه منو میان صبح می‌گیرن آقا

یک نفر دیگه: الآن یه مشکلی هم هست اینا برقو قطع می‌کنن یه ساعت ۴۰ دقیقه برق میره دمای یخچال افت می‌کنه بستنی آب میشه تا یخچال بیاد به این دما برسه پدر برقو در میاره اینو نمی‌دونم کی پیشنهاد داده این فکر کی بوده اگه حقوقاًی فله‌ای میدی ما هم بیایم پیشنهادهایی بدیم الآن مشکل شما چیه دقیقاً آقا همون پولو میدیم هم برقمونو قطع می‌کنه مصرف چطوری بوده اصلاً من به مصرف می‌گم آقا مصرف ۵۰۰۰ تا از ۲۰۰۰ تومن ۵۰۰۰ تومن من اصلاً مصرف کردم باز هیچی برق سر چراغ دو سه بار قطع می‌کنید مگه تجاری نیست صنعتی مگه نیست شما معتقدید که چون حالا مصرف شما به حدیه که همینجا نیم ساعت بیرون نمی‌تونی وایسی دو تا یخچال پیش هم کار کنن تو مغازه نمیشه یا باید کولر گازی روشن باشه یا باید کل یخچال بندازیم بیرون این صنعتو کلاً با بستنی فروشی اینا رو جمع

 

لینک های مرتبط:

اعتراض بازنشستگان علیه ستم و غارتگری حکومت آخوندی | سیمای آزادی

تبادل حملات سپاه پاسداران و ارتش آمریکا؛ ادامه تنش‌ها در خلیج فارس و هشدارهای متقابل | سیمای آزادی

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط