افشاگری رویترز: تلاش بچه شاه برای سرقت رهبری انقلاب

افشاگری رویترز: تلاش بچه شاه برای سرقت رهبری انقلاب

رویترز افشا کرد: تلاش بچه شاه برای سرقت رهبری انقلاب

۱۴۰۵/۵/۷

تحلیلی; گزیده‌یی از گزارش رویترز  دربارهٔ ناگفته‌هایی از تلاش نافرجام رضا پهلوی برای رهبری ایران

۲۸ ژوئیه ۲۰۲۶ (۶ مرداد ۱۴۰۵)

خبرگزاری رویترز در یک گزارش مبسوط در بیش از ۵ هزار و ۷۳۰ کلمه به انگلیسی به «درون تلاش لرزان» بچهٔ شاه برای کسب رهبری در ایران، پرداخته است.

قسمتهای گزیده و کوتاه شدهٔ این گزارش حاوی نمونه‌ها و فاکتهای ناگفته‌یی دربارهٔ این تلاش لرزان است.

رویترز از جمله می‌نویسد: با آغاز جنگ ایالات متحده و اسراییل علیه ایران در سال جاری، به نظر می‌رسید لحظه‌ای سرنوشت‌ساز برای رضا پهلوی، فرزند شاه مستبدی که در سال ۱۹۷۹ سرنگون شد، فرا رسیده است.

پهلوی با وجود این‌که نزدیک به نیم قرن است قدم به خاک ایران نگذاشته، به‌طور فعال در ایالات متحده و اروپا در حال کمپین و فعالیت بوده است

او اواخر فوریه (در اسفند ۱۴۰۴)، مدت کوتاهی پس از آغاز جنگ، در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: مردم ایران از من خواسته‌اند تا رهبری دوران گذار پس از رفتن رژیم را برعهده بگیرم. من این مسئولیت را پذیرفته‌ام دنگ آفساید

پهلوی در مارس امسال در تگزاس، در کنفرانس اقدام سیاسی محافظه‌کاران (CPAC) (سی پک) با استقبال و تشویق طرفداران و پشتیبانانش روبه‌رو شد اما متعاقباً در اثر تحولات جنگ این حضور پیروزمندانه که نقطه اوج صعود او به‌عنوان مطرح‌ترین نامزدی باشد که برای روی کار آمدن در صورت سقوط حکومت تندرو اسلامی رقابت می‌کند، با تزلزل مواجه شده است.

در اواسط ژانویه، ترامپ به رویترز گفت که پهلوی خیلی خوب به نظر می‌رسد، اما من نمی‌دانم که او در کشور خودش چگونه ایفای نقش خواهد کرد. دولت ترامپ در پشت صحنه این شاهزاده را به حاشیه راند. در همین رابطه، رویترز با استناد به دو منبع آگاه، یادآور می‌شود که یک مقام ارشد آمریکایی به یک فعال حقوق‌بشر ایرانی در نشست ۱۵ ژانویه شورای امنیت سازمان ملل درباره سرکوب خونین اعتراضات تهران در اوایل آن ماه، گفت نامی از پهلوی نبرد هر چند که این ایرانی خودش از پهلوی حمایت می‌کند.

 

در ماه ژوئن، پیمان‌شکننده آتش‌بسی که میان ایالات متحده و ایران امضا شد، هیچ اشاره‌یی به تغییر رژیم نداشت. در عوض، ایالات متحده موافقت کرد که به حاکمیت ملی ایران احترام بگذارد و از مداخله در امور داخلی آن خودداری کند. به این ترتیب آمریکا بار دیگر پهلوی را به‌طور علنی کنار زد.

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، پس از اعلام تفاهم‌نامه میان ایالات متحده و ایران توسط ترامپ در ۱۴ ژوئن، به مگین کلی، مجری پادکست، گفت: رئیس‌جمهور ایالات متحده هرگز نگفته است که هدفش روی کار آوردن رضا پهلوی به‌عنوان رهبر جدید ایران است در این میان، پهلوی و دستیاران ارشدش چاره‌ای جز انتقاد شدید از این توافق در شبکه‌های اجتماعی نداشتند.

در حالی که حامیان پهلوی او را عاملی برای اتحاد می‌دانند، چندین تلاش که او در آنها برای متحد کردن اپوزیسیون از دیرباز منشعب مشارکت داشت، با شکست مواجه شد. به‌گفته سه منبع آگاه، در یک مورد در سال ۲۰۲۳، همسر او به دیگر رهبران اپوزیسیون توهین کرد، ادعایی که او آن را رد می‌کند. دو فعال سیاسی نیز می‌گویند او در جریان کارزاری برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی – که قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادی گسترده‌یی در ایران دارد – بیشتر اهل حرف بود تا عمل.

رویترز برای تهیه این گزارش با بیش از ۵۰ نفر، از جمله هشت تن از همکاران فعلی و سابق پهلوی مصاحبه کرده، صدها صفحه از اسناد حقوقی را بررسی نموده و سوابق گسترده ویدئویی، تصویری و رسانه‌های اجتماعی پهلوی و حامیان او را که برخی از آنها خواهان احیای نظام پادشاهی پیش از انقلاب ایران هستند، واکاوی کرده است.

اعتبار و پیشینه اصلی پهلوی، فرزند آخرین شاه ایران بودن است. برخلاف بسیاری از انقلابیون موفق در گذشته نزدیک، مانند نلسون ماندلا در آفریقای جنوبی، لخ والسا در لهستان، یا اسلام‌گرایانی که پدرش را سرنگون کردند، به نظر نمی‌رسد پهلوی یک جنبش سازمان‌یافته توده‌یی در داخل کشور داشته باشد که آماده به دست گرفتن قدرت باشد. حکومت سرکوبگر ایران هم‌چنین رهبران جایگزین احتمالی در اپوزیسیون را که ممکن بود به سطح برجستگی پهلوی برسند، با زندانی کردن یا کشتن هزاران مخالف و تلاش‌های ادعایی برای ترور منتقدان در خارج از کشور، از میان برداشته است.

پهلوی به دور از این‌که مبارزه خود را رو به افول بداند، آن را یک بسیج قدرتمند برای غلبه بر این رژیم توصیف کرد دنگ آفساید

او به رویترز گفت این ادعا که او جنبش توده‌یی ایجاد نکرده نادرست است. او گفت تعداد زیادی از ایرانیان به فراخوان او برای تظاهرات خیابانی در روزهای ۸ و ۹ ژانویه پاسخ دادند و بسیاری از آنها با شلیک گلوله حکومت جان باختند. او افزود که با رهبران هسته‌های بیش از هزار گروه مختلف در زمینه‌های کارگری، دانشگاهی، مذهبی و قومی در ارتباط است تا آماده باشند در لحظه‌ای که این فرصت فراهم شد، مداخله کنند دنگ آفساید

رویترز نتوانست به‌طور مستقل تأیید کند که چه تعداد گروه در داخل ایران با او همکاری می‌کنند.

پهلوی گفت که قتل‌عام تظاهر کنندگان توسط تهران در ژانویه بود که نگاه او را به مداخله خارجی تغییر داد. در آن ماه، یک مقام ایرانی به رویترز گفت که شمار کشته‌شدگان در اعتراضات خیابانی حداقل به ۵، ۰۰۰ نفر رسیده است؛ پهلوی این رقم را ۴۰، ۰۰۰ نفر می‌داند.

حباب سلطنت‌طلبی

اکنون ۴۸ سال از آخرین باری که پهلوی، پسر ارشد محمدرضا شاه پهلوی در ایران بود می‌گذرد. او در سال ۱۹۷۸ در سن ۱۷ سالگی به تگزاس رفت تا آموزش خلبانی جت را در پایگاه نیروی هوایی ریس آغاز کند.

زندگی او در تبعید با تراژدی‌های شخصی مکرری همراه بوده است. پدرش در سال ۱۹۸۰ بر اثر سرطان درگذشت. خواهر کوچکترش، لیلا، در سال ۲۰۰۱ در لندن بر اثر مصرف بیش از حد مواد مخدر درگذشت. برادرش علیرضا که دانشجوی دکتری مطالعات ایران باستان در دانشگاه هاروارد بود، در سال ۲۰۱۱ خودکشی کرد.

به گفته سه نفر که سال‌هاست پهلوی را می‌شناسند، او که اکنون ۶۵ سال دارد، هرگز شغل حقوق‌بگیر متعارفی نداشته است. در عوض، او سال‌های تبعید خود را به‌عنوان یک فعال سیاسی گذرانده و خود را در قامت رهبر اپوزیسیون ایران معرفی کرده است؛ در این مسیر، گروهی متغیر از حامیان او را همراهی کرده‌اند که برخی از آنها بعداً علیه او موضع گرفتند. از جمله علی واعظ مدیر پروژه ایران در گروه بین‌المللی بحران گفت: وقتی با او صحبت می‌کنید، متوجه می‌شوید که او به فوتبال، غذا و عکاسی بسیار بیشتر از سیاست علاقه دارد. در گذشته کاملاً روشن بود و هنوز هم هست که او ویژگی‌های لازم برای رهبر بودن را ندارد

اسکات اندرسون، نویسنده کتاب شاه شاهان: انقلاب ایران (کتابی در سال ۲۰۲۵ درباره قیامی که منجر به سرنگونی پدر پهلوی شد)، گفت: او در نوعی حباب سلطنت‌طلبی زندگی کرده است اندرسون افزود: تمام چیزهایی که من همیشه از مردم جامعه مهاجران ایرانی درباره او شنیده‌ام این است که او تا حدی بی‌وزن و غیرجدی است.

در ۹ مارس، یک خبرنگار آزاد کُرد عراقی به نام سیلاشور مشغول پوشش پیامدهای درگیری بود که پس از حضور حامیان پهلوی در یک رستوران کُردی در لندن رخ داده بود. آنها خواستار نصب پرچم خودشان در این محل شده بودند. لحظاتی پس از رسیدن او، یک مرد ایرانی به گروهی از کردهای محلی که در خارج از رستوران ایستاده بودند توهین کرد و این امر جرقه برخورد دیگری را زد. چندین مرد به خبرنگار کرد که در حال فیلم گرفتن بود حمله کردند، او را به زمین انداختند و بارها با مشت و لگد به سر و کمرش کوبیدند. او برای محافظت از خود، کیفش را روی سرش قرار داد.

سیلاشور با به یاد آوردن آن لحظه گفت: فکر کردم این پایان زندگی من است او همان شب به‌دلیل کبودی شدید دنده‌هایش در بیمارستان بستری شد و تحت مداوا قرار گرفت. او گفت که هم‌چنان از درد کمر و پا رنج می‌برد.

سیلاشور گفت پس از گزارش این حمله به پلیس، مأموران عکس‌هایی را به او نشان دادند که از طریق آنها یکی از مهاجمان احتمالی خود را شناسایی کرد. رویترز حساب‌های کاربری آن مرد در شبکه‌های اجتماعی را بررسی کرد که شامل پست‌های متعددی بود که او را در حال شرکت در تظاهرات و تجمعات طرفداران پهلوی نشان می‌داد.

این حمله یکی از حداقل چهار مورد اخیر در سه کشور – بریتانیا، هلند و اتریش – بود که رویترز در آنها دست داشتن حامیان پهلوی در خشونت یا آزار و اذیت را مستند کرده است. علاوه بر این، در ماه مارس دو تن از حامیان پهلوی در کانادا به‌قتل یکی از منتقدان او متهم شدند.

در هلند، پلیس لاهه در حال تحقیق درباره کمپینهای آنلاین است که گفته می‌شود ایرانیان را مورد آزار و اذیت و تهدید قرار داده‌اند. شبنم حسینی، مشاور تجاری ۴۶ ساله، در پست اینستاگرامی ۲۲ ژوئن خود گفت که مقامات هلندی او را به مدت ۵ ساعت و نیم به‌دلیل اتهامات مربوط به افشای اطلاعات شخصی ایرانیان در هلند بازجویی کردند. او این پست را با شعار جاوید شاه به پایان رساند و حساب‌های او در شبکه‌های اجتماعی حاوی مطالب گسترده‌یی در حمایت از پهلوی است.

در ماه فوریه، چند نفر که خود را از حامیان پهلوی معرفی می‌کردند، با مهدی شاهپروری، صاحب یک رستوران ایرانی در وین، برخورد کردند و از او خواستند پرچم آنها را نصب کند. شاهپروری به رویترز گفت وقتی او امتناع کرد، آنها او را به تخریب کسب‌وکارش تهدید کردند، به کارکنان توهین کردند و مشتریان را ترساندند. ویدئوی این حادثه ضبط شده و در شبکه‌های اجتماعی موجود است.

در دادگاهی که این ماه برگزار شد، مردی به دو اتهام – تهدید خطرناک و اجبار – محکوم شد. او به پرداخت مبلغ نمادین ۱۰۰ یورو به شاهپروری محکوم شد. دادستانهای وین می‌گویند که هم‌چنان در حال تحقیق درباره یک زن مظنون هستند.

مدت کوتاهی پس از حادثه رستوران وین، دانشگاهیان و چهره‌های اپوزیسیون، از جمله برخی از کسانی که از پهلوی به‌دلیل عدم همراهی با طیف گسترده‌تری از گروه‌های مخالف انتقاد کرده بودند، کنفرانسی را در هتلی در لندن برگزار کردند. به‌گفته دو نفر از شرکت‌کنندگان که خواستند نامشان فاش نشود، برگزار کنندگان به‌دلیل ترس از خشونت گروهی از حامیان پهلوی که در بیرون هتل تجمع کرده بودند، به برخی از حاضران توصیه کردند که با خودرو از خروجی زیرزمین خارج شوند. یکی از آنها به رویترز گفت که با این حال پیاده خارج شد اما با گروهی حدوداً ۲۰ نفره روبه‌رو شده که به او تف کرده‌اند، سعی کرده‌اند او را به زمین بزنند و از او خواسته‌اند شعار جاوید شاه سر دهد. او گفت وقتی امتناع کرد، دوباره به او تف کردند. رویترز نتوانست به‌طور مستقل این روایت را تأیید کند.

یک مشت آدم بی‌ارزش

به گفته برخی از منتقدان پهلوی، او نتوانسته است لحن توهین‌آمیزی را که برخی از نزدیک‌ترین دستیارانش و هم‌چنین همسرش علیه دیگر مخالفان ایرانی به کار می‌برند کنترل کند، امری که به تفرقه بیشتر در این اپوزیسیون از قبل منشعب شده دامن زده است.

در اوایل سال ۲۰۲۳، چهره‌های اپوزیسیون تلاش مشترکی را آغاز کردند که به‌دلیل برگزاری اولین جلسه در دانشگاه جورج‌تاون در واشنگتن دی‌سی، به ائتلاف جورج‌تاون معروف شد.

در چارچوب این تلاش، اعضا در مارس ۲۰۲۳ برای یک پنل گفتگو در تورنتو گردهم آمدند. به‌گفته سه منبع آگاه، در حالی که شرکت‌کنندگان در اتاقی جانبی منتظر رفتن روی صحنه بودند، یاسمین پهلوی، همسر شاهزاده تبعیدی، وارد شد و بدون مقدمه به سایر مخالفان گفت که آنها در مقایسه با همسرش عددی نیستند. البته یاسمین به رویترز می‌گوید که هرگز چنین چیزی نگفته و آنرا کاملاً ساختگی خواند.

سایر افراد حلقه نزدیک هم متهم به راه‌اندازی حملات تفرقه‌افکنانه علیه مخالفان پهلوی شده‌اند.

یکی از دستیاران کلیدی او، سعید قاسمی‌نژاد، در پستی در ماه ژانویه در شبکه ایکس نوشت: شما یا با شاهزاده رضا پهلوی هستید یا با جمهوری اسلامی. اگر به هر دلیلی فرمانده میدان را تضعیف کنید، مأمور دشمن هستید

حسین رونقی، فعال مدنی ساکن ایران که بارها توسط مقامات ایرانی زندانی شده است، به رویترز گفت که بارها از سوی حامیان پهلوی مورد افترا و حمله قرار گرفته است. او گفت که پهلوی را مسئول این حملات نمی‌داند، اما او مسئولیت سیاسی و اخلاقی دارد که به وضوح، مکرر و بدون ابهام علیه تهدیدها، ارعاب، اتهامات ساختگی و حذف مخالفان سخن بگوید.

مرگی از پیش اعلام‌شده

در ۶ مارس، پلیس جسد مسعود مسجودی، دانشگاهی و معلم ریاضی متولد ایران را که در نزدیکی ونکوور زندگی می‌کرد، پیدا کرد. اندکی پس از آن، مقامات دو تن از حامیان پهلوی را به‌قتل او متهم کردند.

مسجودی یک فعال متعهد دموکراسی‌خواه ایرانی بود که پیش از این از پهلوی حمایت می‌کرد و حتی در سال ۲۰۲۱ در یک گفتگوی ویدیویی طولانی با او شرکت کرده بود.

به گفته فردی که آنها را می‌شناخت، او هم‌چنین با دو تن از نزدیک‌ترین دستیاران پهلوی یعنی قاسمی‌نژاد و امیر اعتمادی ارتباط داشت؛ همه آنها تقریباً در یک زمان در دانشگاه تهران تحصیل کرده بودند. این سه مرد بعداً به اعضای فعال یک گروه سیاسی طرفدار پهلوی به نام دانشجویان و دانش‌آموختگان لیبرال ایران تبدیل شدند. مسجودی و اعتمادی هم‌چنین به شبکه فرشگرد پیوستند که آن هم از شاهزاده حمایت می‌کرد. قاسمی‌نژاد تأیید کرد که با مسجودی همدانشگاهی بوده اما گفت که چند سالی است با او در تماس نبوده است. اعتمادی به درخواستها برای اظهارنظر پاسخ نداد.

اما مسجودی در نهایت راه خود را از پهلوی جدا کرد. در سال ۲۰۲۴، او مجموعه‌یی از شکایتها را در دادگاه عالی بریتیش کلمبیا علیه پهلوی و برخی از حامیانش تنظیم کرد که در نهایت شامل هزاران صفحه اسناد دادگاه شد.

در یکی از این دادخواستها ادعا شده بود: پهلوی از طریق دفتر، مشاوران، منشی‌ها و همکارانش، سابقه‌ای مداوم در هدایت حملات سایبری به فعالان مخالف ایرانی، به‌ویژه فعالان دموکراسی‌خواه دارد مسجودی استدلال کرده بود که پهلوی مسئولیت نیابتی رفتار حامیانش را برعهده دارد زیرا به‌گفته او، آنها تحت نفوذ او عمل می‌کردند

پهلوی در ابتدا به دو شکایت علیه خود پاسخ نداد. اما پس از این‌که متوجه شد مسجودی احکام غیابی علیه او دریافت کرده است، در نوامبر ۲۰۲۵ دو سوگندنامه رسمی ارائه داد که در آنها اتهامات مسجودی را رد کرد. او در هر دو سوگندنامه خود اظهار داشت: من خواهان پرونده، مسعود مسجودی را نمی‌شناسم

با این حال، این دو مرد به‌صورت آنلاین با یکدیگر دیدار کرده بودند. به‌گفته یک فرد مطلع، در جولای ۲۰۲۱، مسجودی در یک تماس ویدیویی خصوصی در زوم با پهلوی و دو فعال دیگر شرکت کرده بود. مسجودی آن را ضبط کرد و بعداً بخشی از تماس را که او و پهلوی با هم گفتگو می‌کردند در یوتیوب منتشر نمود. علاوه بر این، سعید حسین‌پور، از اعضای فعال فرشگرد، گفت که مسجودی در برخی از تماس‌های گروهی زوم که اعضای آن با پهلوی داشتند، حضور داشته است.

پهلوی به رویترز گفت که با هزاران نفر تماس زوم داشته است. او گفت: من واقعاً به یاد نمی‌آورم که گفتگوی خاصی با این فرد داشته باشم

اما در اواخر سال گذشته، مسجودی متقاعد شد دو تن از وفاداران سرسخت رضا پهلوی که او از آنها نیز شکایت کرده بود، در حال توطئه برای ترور او هستند. در ماه اکتبر، او در شبکه ایکس ادعا کرد که متهمان به توطئه – مهدی احمدزاده رضوی و آرزو سلطانی – تلاش کرده‌اند تا به ماده‌ای کشنده برای کشتن او دست یابند تا شکایت‌های او علیه پهلوی و دیگران متوقف شود.

رزیتا فاطمی، یک پزشک محلی، بعداً سوگندنامه‌ای ارائه داد و اعلام کرد که در سپتامبر ۲۰۲۵ با این دو متهم دیدار کرده و یکی از آنها از من دارویی خواست تا "از شر او خلاص شوند". بر اساس روند گفتگو، متوجه شدم که سوژه سلطانی برای درخواست آن دارو مسجودی بوده و هدف آنها قتل او بوده است فاطمی گفت که این درخواست را رد کرده است.

برخی از دوستان مسجودی به رویترز گفتند که او پیام‌هایی برای آنها فرستاده و از آنها خواسته بود در صورت قتل وی، این پیام‌ها را به پلیس تحویل دهند. در یکی از این پیام‌ها به تماس تصویری زوم او با پهلوی اشاره شده بود.

در اوایل فوریه، همسایگان گزارش مفقود شدن مسجودی را دادند. ماه بعد، پس از پیدا شدن جسد وی، دو نفری که مسجودی آنها را به طراحی قتل خود متهم کرده بود، به‌قتل درجه اول متهم شدند. وکلای این دو متهم به درخواستها برای اظهارنظر پاسخ ندادند. متهمان هم‌چنان در بازداشت به سر می‌برند.

هیچ نشانه‌ای مبنی بر دخالت پهلوی به هر شکلی وجود ندارد. او به رویترز گفت: این یک فاجعه است. هر کسی که مسئول این قتل بوده باید در دادگاه حاضر شود و برای جرمی که مرتکب شده مجازات گردد

شکایت‌های مطرح‌شده توسط مسجودی عملاً متوقف شده‌اند و قاضی در ونکوور اعلام کرد که درخواست‌های دفاع برای رد پرونده‌ها به‌دلیل فوت او منتفی شده است

 

ابزار اصلی جمهوری اسلامی برای سرکوب داخلی و اعمال قدرت در خارج از کشور، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. پهلوی بارها در توئیتر حمایت خود را از تروریستی اعلام کردن این نهاد ابراز داشته است، اقدامی که آن را از فعالیت‌های بانکی و تجاری با شرکت‌های غربی منع می‌کند. او به رویترز گفت: حداقل در ۱۰ سال گذشته، من یکی از اولین مدافعان قرار دادن سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی بوده‌ام

اما دو فعال سیاسی فعال در کارزار جهانی برای تروریستی اعلام کردن سپاه توسط کشورها می‌گویند پهلوی به جز پست‌های شبکه‌های اجتماعی و حداقل یک یادداشت مطبوعاتی، حضور ملموسی در این کارزار نداشت.

علیرضا آخوندی، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان سوئد، گفت که در سال ۲۰۲۳ دو بار با پهلوی دیدار کرد تا در جریان سازمان‌دهی تظاهرات در استراسبورگ فرانسه و سپس بروکسل، از او درخواست حمایت کند.

او گفت که از پهلوی خواسته بود بیانیه‌یی را امضا کند که در روزنامه‌های اروپایی و آمریکایی منتشر شود تا نشان‌دهنده حمایت طیف وسیعی از گروه‌های اپوزیسیون ایرانی باشد، و هم‌چنین در تجمع بروکسل شرکت کند یا حداقل دخترش را بفرستد.

آخوندی به یاد می‌آورد که به پهلوی گفته بود: اگر بخواهید، می‌توانید مالکیت این کمپین را برعهده بگیرید. او گفت: پهلوی پاسخ داد که پس از بررسی پاسخ خواهد داد، اما پاسخی نداد.

آخوندی افزود اگر چه پهلوی توئیتهایی در حمایت از قرار گرفتن سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی منتشر کرد، اما بیانیه را امضا نکرد و در هیچ‌یک از تجمعات نیز شرکت نکرد.

حسن ورکیانی که با نقشی متفاوت در این کارزار فعالیت می‌کرد، گفت: رضا پهلوی ما را بایکوت کرد و از شرکت در تمام رویدادهای مرتبط با کارزار علیه سپاه خودداری نمود

به گفته ورکیانی، چند روز پس از دومین دیدار آخوندی با پهلوی، بسیاری از حامیان پهلوی اعلام کردند که دیگر در این کارزار فعالیت نخواهند کرد و حمایت‌های مالی نیز متوقف شد. ورکیانی به یاد می‌آورد: همان افرادی که تا دیروز با ما دور یک میز می‌نشستند، حالا با ما می‌جنگیدند و می‌گفتند که تروریستی نامیدن سپاه نیازی نیست

آخوندی گفت که یک کمپین هماهنگ تخریبی در فضای مجازی او را به فساد متهم کرد. او گفت که تهدید به مرگ شده است، موضوعی که باعث شد مقامات سوئدی از آن زمان تاکنون، یعنی بیش از سه سال بعد، تحت حفاظت ۲۴ ساعته پلیس قرار دهند. سرویس امنیتی سوئد از تأیید یا تکذیب اقدامات حفاظتی خودداری کرد زیرا این امر می‌تواند آسیب‌پذیری ایجاد کرده و روش‌های کار ما را فاش کند

آخوندی به کارزار خود ادامه داد. در ماه ژانویه، اتحادیه اروپا سرانجام سپاه را به‌عنوان یک گروه تروریستی معرفی کرد؛ اقدامی که آمریکا پیش از آن در سال ۲۰۱۹ انجام داده بود.

پهلوی در توئیتی نوشت: من از تصمیم اتحادیه اروپا برای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی استقبال می‌کنم.

 

پس از بمباران ایران توسط اسراییل در جنگ ۱۲ روزه سال گذشته، ۱۵ تن از چهره‌های برجسته تجاری ایرانی-آمریکایی یک گروه واتس‌اپ را برای گفتگوهای خصوصی درباره اوضاع راه‌اندازی کردند. این گروه در نهایت به ۲۸ عضو رسید. به‌گفته یکی از اعضا، شرکتهایی که آنها رهبری می‌کنند در حال حاضر ارزش بازاری معادل بیش از ۱ تریلیون دلار دارند.

یکی از اعضای گروه گفت: آنها این باور را نداشتند که پهلوی فرد مناسبی است این منبع افزود در نهایت، کمتر از ۱۰ نفر در مجموع بیش از ۳ میلیون دلار کمک کردند.

پهلوی به رویترز گفت که اخیراً شروع به درخواست کمکهای مالی بزرگ کرده است. او گفت در گذشته، بیشتر بودجه او از کمکهای مالی کوچک تأمین می‌شد بدون این‌که حتی یک پنی از منابع عمومی خارجی یا دولتی تأمین شده باشد رویترز نتوانست به‌طور مستقل تمام منابع مالی او را تأیید کند.

کامران خوانساری‌نیا، رئیس دفتر پهلوی، گفت که این بودجه عمدتاً صرف امنیت، سفر، حقوق کارکنان، پروژه‌های رسانه‌یی و برنامه‌ریزی برای انتقال به یک دولت جدید می‌شود.

یکی از حامیان مالی ایرانی-آمریکایی گفت تصور می‌شد پهلوی به توصیه‌های حامیان مالی خود توجه بیشتری خواهد کرد. اما با وجود تماس‌های ویدیویی مکرر بین پهلوی و برخی از این فعالان تجاری، ثابت شد که اوضاع این‌گونه نیست

این کمک‌کننده دیگر مبالغ بیشتری پرداخت نکرده است: ما همگی تاجر هستیم. شما انتظار دارید سرمایه‌گذاری‌تان بازگشت داشته باشد

اکنون با گرم‌تر شدن دوباره تنور جنگ، پهلوی با آزمونی حیاتی‌تر برای رهبری خود نسبت به رویارویی با حامیان مالی ناامید روبه‌روست.

رویترز در پایان خاطرنشان می‌کند: دولت ترامپ هم‌چنان به مذاکره با حکومت تئوکراسی ایران ادامه می‌دهد. و واشنگتن تغییر رژیم را که پهلوی به آن نیاز دارد، مطالبه نمی‌کند.

لینک های مرتبط:

مفتضح شدن دوباره بچه شاه، اینبار در هلند

رونمایی پدیده جدید بچه شاه به‌نام ساواک جدید «نهاد پادشاهی» _ آفساید ۳۰بهمن۱۴۰۴

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmail

خبرهای مرتبط