کلمبیا به طور رسمی روابط دیپلماتیک خود با رژیم ایران را قطع کرد

کلمبیا به طور رسمی روابط دیپلماتیک خود با رژیم ایران را قطع کرد
۱۴۰۵/۷/۳

نگاهی به اخبار و رویدادهای ایران و جهان

 قطع رسمی روابط دیپلماتیک کلمبیا با رژیم ایران، رهگیری شش موشک بالستیک حوثی‌ها توسط عربستان، لغو پروازهای ایران از سوی اتریش و چند کشور دیگر، رد قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی دونالد ترامپ در سنای آمریکا، اظهارات رئیس‌جمهور بلغارستان درباره تنگه هرمز و برنامه هسته‌ای ایران، موضع وزیر خارجه ایتالیا درباره بازگشایی تنگه هرمز، اظهارات رئیس‌جمهور استونی درباره آزادی کشتیرانی، حضور رودی جولیانی در تظاهرات ایرانیان در نیویورک و مخالفت اعضای مجلس رژیم با مذاکره با آمریکا.

۱- کلمبیا به طور رسمی روابط دیپلماتیک خود با رژیم ایران را قطع کرد

کلمبیا به طور رسمی روابط دیپلوماتیک خود با رژیم ایران را قطع کرد.

وزارت خارجه کلمبیا اعلام کرد: باتوجه به نگرانی‌های امنیت ملی، ارتباط تهران با گروه‌های «تروریستی» و قاچاق مواد مخدر و همچنین عملکرد رژیم ایران در خاورمیانه، روابط دیپلماتیک خود را به‌طور رسمی با ایران قطع کرده است.

وزارت خارجه کلمبیا افزود: در این تصمیم، نقض حقوق بشر در ایران، حملات به کشورهای خارج از درگیری خاورمیانه، مسدود شدن تنگه هرمز و عدم همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران در نظر گرفته شده است. این رفتارها، اعتماد کلمبیا به رژیم ایران را از بین برده است.

این تصمیم طبق اعلام رسمی وزارت خارجه کلمبیا از ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۶ اجرایی شده و قطع روابط دیپلماتیک شامل قطع روابط کنسولی نمی‌شود.

۲- ارتش عربستان از رهگیری ۶ موشک بالستیک حوثی‌های یمن خبر داد

سخنگوی نظامی عربستان اعلام کرد که نیروهای این کشور روز پنج‌شنبه، پس از صدور هشدار برای پنج منطقه از کشور، شش موشک بالستیک شلیک‌شده توسط حوثی‌های یمن را رهگیری و منهدم کردند.

ترکی المالکی، سخنگوی نیروهای ائتلاف اعلام کرد: سامانه‌های پدافند هوایی «تلاش حوثیها برای هدف قرار دادن شهرهای طائف و ینبع  را خنثی کردند؛ دو شهری که در زمره پنج منطقه تحت هشدار ایمنی قرار داشتند.

وی افزود: «با تشدید تنش‌ها و اقدامات شبه‌نظامیان تروریست حوثی، قاطعانه برخورد خواهد شد». گزارش‌های منتشرشده در ۲۴ و ۲۵ سپتامبر نیز رهگیری و انهدام شش موشک بالستیک و هدف قرار گرفتن طائف و ینبع را تأیید کرده‌اند.

۳- اتریش نیز پروازهای هواپیمایی ایران را لغو کرد

اتریش نیز پروازهای هواپیمایی ایران را لغو کرد.شرکت هواپیمایی اتریش در بیانیه‌ای به «ای‌بی‌سی نیوز» اعلام کرد که پروازهای خود به تهران و از مبدأ تهران را تا ۲۴ اکتبر به حالت تعلیق درآورده است.شرکت «فلای‌دبی» (FlyDubai) نیز اعلام کرد که دیگر پروازی به ایران انجام نمی‌دهد.سازمان هواپیمایی ایران گزارش داد: پروازها از مبدأ ایران به بغداد (عراق)، عمان و آذربایجان دیگر انجام نخواهد شد.تعلیق پروازهای اتریش به تهران تا ۲۴ اکتبر نیز در گزارش‌های هوانوردی تأیید شده است؛ همچنین پروازهای برخی شرکت‌های ایرانی به بغداد، مسقط و آذربایجان در همین بازه متوقف شده‌اند.

۴- سنای آمریکا قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ را رد کرد

سنای آمریکا بار دیگر به قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی دونالد ترامپ رأی منفی داد و آن را رد کرد.این قطعنامه با ۵۰ رأی در برابر ۴۹ رأی رد شد. ۴ تن از جمهوریخواهان به دموکراتها پیوستند با این وجود قطعنامه رأی نیاورد. یک دموکرات نیز با محدود کردن اختیارات ترامپ مخالفت کرد.

این رأی‌گیری، آخرین فرصتِ دموکراتها برای محدود کردن اختیارات جنگی دونالد ترامپ پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا محسوب می‌شد.سی‌بی‌اس و رویترز نتیجه ۵۰ رأی در برابر ۴۹ رأی و پیوستن چهار جمهوری‌خواه به دموکرات‌ها را تأیید کرده‌اند.

۵- رئیس‌جمهور بلغارستان خواستار بازگشایی تنگه هرمز شد

ایلیانا یوتووا،  رئیس‌جمهور بلغارستان، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار بازگشایی تنگه هرمز شد.

وی افزود: پایبندی به پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPt) برای ایران ضروری است. این رژیم باید قبل از هر چیز به تعهدات بین‌المللی خود کاملاً پایبند باشد و تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک توافق هسته‌ای پایدار دست یابد.

۶- آنتونیو تاجانی: تنگه هرمز باید بازگشایی شود

آنتونیو تاجانی، وزیر خارجه ایتالیا، طی سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: تنگه هرمز باید بازگشایی شود. گفتگوها در منطقه خلیج فارس باید احیا گردد و از ایران خواسته شود تا از هرگونه تهدید هسته‌ای و هرگونه سیاست تهاجمی علیه سایر کشورهای منطقه دست بردارد. حملات به کشتی‌ها در دریای سرخ باید متوقف شود، موضع اعلام‌شده تاجانی درباره بازگشایی تنگه هرمز و آزادی ناوبری نیز در متن رسمی سخنرانی او در سازمان ملل آمده است.

۷- رئیس‌جمهور استونی درباره آزادی کشتیرانی در منطقه اعلام آمادگی کرد

آلار کاریس،  رئیس‌جمهور استونی روز پنجشنبه دوم مهر طی سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: استونی همواره حملات ایران علیه شرکای نزدیک ما، یعنی کشورهای حوزه خلیج فارس، را محکوم کرده و آمادگی خود را برای مشارکت در تضمین آزادی کشتیرانی در منطقه ابراز داشته است. موضوعی که همگی ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

۸- رودی جولیانی در تظاهرات بزرگ ایرانیان در نیویورک شرکت کرد

رودی جولیانی درباره شرکت در تظاهرات بزرگ ایرانیان در نیویورک، در حساب ایکس خود نوشت: «الهام‌بخش، فراتر از آنچه بتوان با کلمات توصیف کرد: امروز در خارج از سازمان ملل متحد به هزاران ایرانی مقیم آمریکا پیوستم؛ از جمله شمار زیادی از جوانان و زندانیان سیاسی سابق... مردم ایران و خانواده‌هایشان در سراسر جهان خواهان تغییر رژیم هستند و همین حالا آن را می‌خواهند!»حضور جولیانی در تجمع ایرانیان در نیویورک و پیام منتشرشده از حساب او در ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۶ نیز گزارش شده است.

۹- مجتبی یوسفی: نباید در نیویورک مذاکره‌ای با آمریکا انجام شود

مجتبی یوسفی عضو مجلس ارتجاع در مورد سفر پزشکیان به نیویورک گفت: آمریکا و ترامپ جنگ را بر ما تحمیل کرد. حضور رئیس‌جمهور در اجلاس سازمان ملل، بی فایده است. قطعا اگر وعده دیدار با مقامات آمریکایی در هر سطحی اتفاق بیفتد نه تنها آورده‌ای ندارد، دشمن را جسورتر می‌کند تا دوباره به ما حمله کند.وی افزود: نباید در نیویورک مذاکره ای با آمریکا انجام شود... برخی از مسئولان با همراهی برخی میانجی‌گران تحت حمایت آمریکا در داخل پالس ضعف و باز شدن تنگه هرمز را می‌دهند که باعث شد مجددا قیمت نفت کاهش یابد

۱۰- ابوالفضل ابوترابی: مذاکرات فریب دشمن و اسم رمز حمله به ما است

ابوالفضل ابوترابی عضو مجلس ارتجاع گفت: «مذاکرات» فریب دشمن و اسم رمز حمله به ما است. نه اینکه برای کشور بلکه این ذات استکبار است که مذاکره را قسمتی از جنگ می‌داند تا خواسته‌های خود را بر طرف مقابل تحمیل کند.

این عضو مجلس رژیم افزود: بخشی از کسانی که اصرار بر مذاکره دارند از جنگ می‌ترسند و بقیه را هم می‌ترسانند. بخش دیگر اصرارکنندگان نفوذی‌ها هستند. باید بپذیریم که دشمن برای سطح‌های مختلف کشور نفوذی تربیت کرده و تحت عناوین مختلف مانند پول برنامه‌ریزی می‌کند.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmail

نظر و پیشنهاد شما

برای بهبود وب‌سایت سیمای آزادی، دیدگاه و پیشنهاد خود را با ما در میان بگذارید.

خبرهای مرتبط