غارت با دروغ‌های بی‌پایان؛ دلار ۲۴۴ هزار تومان شد، دستمزد کارگران آب رفت

۱۴۰۵/۷/۷

از وعده تأمین معیشت با گرانی بنزین تا سقوط ارزش دستمزد؛ چرا با وجود وعده ترمیم حقوق، قدرت خرید کارگران همچنان کاهش یافته است؟

قیمت دلار از ۲۴۴ هزار تومان هم رد کرد و رژیم آخوندی گام بلندتری در غارت مردم برداشت. معمولاً گران‌کردن‌ها در رژیم آخوندی با دغل‌بازی و فریب همراه است.

این تصویری از کنفرانس سخنگوی پزشکیان در روز ۲۴ شهریور، یعنی حدود دو هفته قبل، است. در این کنفرانس مهاجرانی گفت: هدف از گران کردن بنزین، پرداختن به معیشت مردم است؛ از جمله در مورد کالابرگ. از خودش بشنویم.

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت:
«من این را تأکید بکنم که رقمی که حاصل می‌شود از افزایش، در واقع رقم بنزین، تماماً صرف معیشت می‌شود و طبیعتاً به جهت قطعی موضوع هم هستش، ما از اقدامات معیشتی‌مان نظیر کالابرگ، بدیهی است که با اصلاحی که در قیمت سوم صورت می‌گیرد، منابعی که حاصل می‌شود صرف معیشت مردم خواهد شد.»

گرانی بنزین؛ وعده معیشت چه شد؟

اما نه‌تنها بنزین را گران کردند، بلکه قیمت دلار را هم بالا بردند و به ۲۴۴ هزار تومان رساندند؛ البته ساعت‌به‌ساعت بالاتر هم می‌رود.

سؤال این است که وضع معیشت الان چطور است؟

آنچه که محور معیشت است، میزان دستمزد است. به این تصویر نگاه کنید. دستمزد پایه کارگران در ابتدای سال ۱۴۰۵ مساوی با ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تعیین شده است.

هر دلار در فروردین ۱۴۰۵، ۱۵۵ هزار تومان بوده است.

دستمزد کارگر با این حساب = ۱۰۷ دلار بوده است.

با افزایش قیمت هر دلار به ۲۴۴ هزار تومان، دستمزد کارگر آن‌قدر پایین رفته که رسیده به ۶۸ دلار در ماه.

حدود ۴۰ درصد کاهش قدرت خرید کارگران در ۶ ماه؛ البته بعضی کارشناسان رژیم می‌گویند قدرت خرید کارگران به کمتر از نصف رسیده است.

وعده ترمیم دستمزد کارگران چه شد؟

حالا از آنجایی که غارت کارگران در تعیین حداقل دستمزد بسیار رسوا بود، دولت پزشکیان با یک دروغ دیگر گفت ما قبل از شهریور دستمزدها را ترمیم می‌کنیم.

و حالا شهریور که تمام شد و مهر به کمرکش رسید، اقدامی نکرده‌اند و با این ترفند که وزیر کار قرار است استیضاح بشود، این را هم کنار گذاشته‌اند.

این فقط یک نمونه از غارتگری بی‌حدومرز از کارگران و حقوق‌بگیران ثابت است که باند آخوندها و پاسداران حاکم در نابود کردن معیشت خانوارهای ایرانی انجام داده‌اند؛ که البته با خشم انفجاری افزوده کارگران و زحمتکشان مواجه خواهند شد.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmail

نظر و پیشنهاد شما

برای بهبود وب‌سایت سیمای آزادی، دیدگاه و پیشنهاد خود را با ما در میان بگذارید.

خبرهای مرتبط