دونالد ترامپ: باید جلوی دستیابی رژیم ایران به سلاح هسته‌ای را بگیریم؛ این ماجرا خیلی زود تمام می‌شود

۱۴۰۵/۷/۲۸

نگاهی به اخبار و رویدادهای ایران و جهان

دونالد ترامپ بار دیگر بر جلوگیری از دستیابی رژیم ایران به سلاح هسته‌ای تأکید کرد و گفت این ماجرا به‌زودی پایان خواهد یافت. آکسیوس از سفر اعلام‌نشده پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، به اسرائیل و دیدار او با نتانیاهو خبر داد. پزشکیان و پاسدار رضایی در دیدار با لاوروف، وزیر خارجه روسیه، بر همکاری دو کشور تأکید کردند. مهدی محمدی، مشاور قالیباف، در ادامه جنگ گرگ‌ها به سعید جلیلی حمله کرد و درباره ایجاد تفرقه در صورت وقوع درگیری بعدی هشدار داد. سی‌بی‌اس گزارش داد حوثی‌های مورد حمایت رژیم ایران مدعی انجام شش عملیات نظامی در عربستان طی ۴۸ ساعت شده‌اند. گزارش مای ساتو، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای ایران، از ادامه اعدام‌ها و کشتارها و ضرورت تحقیقات مستقل سخن گفت. جیم شانون، نماینده پارلمان انگلستان، از کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام حمایت کرد. در آخرین خبر، قیمت مرغ در مشهد افزایش یافت و به کیلویی ۳۴۹ هزار تومان رسید.

۱- ترامپ: باید جلوی دستیابی رژیم ایران به سلاح هسته‌ای را بگیریم

دونالد ترامپ ۲۷ مهر در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: ما باید جلوی داشتن سلاح هسته‌ای توسط رژیم ایران را بگیریم. آنها حامی شماره یک تروریسم هستند. داشتن سلاح هسته‌ای برای آنها فاجعه‌بار خواهد بود و منجر به یک تراژدی کامل می‌شود. بنابراین ما این کار را انجام داده‌ایم و آن را تمام خواهیم کرد. خیلی زود تمام خواهد شد. نفت خیلی پایین خواهد آمد، گازوئیل خیلی پایین خواهد آمد.

۲- آکسیوس: وزیر دفاع آمریکا در سفر اعلام‌نشده به اسرائیل با نتانیاهو دیدار کرد

آکسیوس به نقل از دو منبع آگاه خبر داد: پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، روز دوشنبه در سفری اعلام‌نشده به اسرائیل رفت و با نتانیاهو دیدار کرد.

آکسیوس افزود: این سفر اعلام‌نشده، هشت روز پیش از انتخابات اسرائیل و در میان رایزنی‌های آمریکا و اسرائیل درباره احتمال ازسرگیری عملیات نظامی گسترده علیه ایران انجام می‌شود.

به گفته دو منبع مطلع، دیدار هگست با نتانیاهو در پایگاه هوایی عوُدا  در جنوب اسرائیل انجام شد؛ پایگاهی که سوخت‌رسان‌ها و جنگنده‌های آمریکایی در آن مستقر هستند.هگست در این پایگاه با نیروهای نظامی آمریکایی نیز دیدار کرده است.

۳- پزشکیان و پاسدار رضایی در دیدار با لاوروف بر همکاری ایران و روسیه تأکید کردند

پزشکیان عصر سه‌شنبه ۲۷ مهر در دیدار با لاوروف وزیر خارجه روسیه در تهران گفت: ایران نمی‌پذیرد که کشوری با اتکا به قدرت و ابزارهای فشار، اراده خود را بر دیگران تحمیل کند و معتقدیم روسیه نیز در این زمینه با ایران دارای دیدگاه‌های مشترک است.

پاسدار رضایی دبیر شورای عالی امنیت رژیم نیز در دیدار با لاوروف گفت: بر همکاری راهبردی دو کشور در زمینه درون، منطقه‌ای، جهت تحکیم ثبات و تضمین امنیت در منطقه و تسریع در توسعه و پیشرفت کشورهای منطقه تأکید داریم.

۴- مهدی محمدی، مشاور قالیباف، با حمله به سعید جلیلی درباره مذاکره و جنگ هشدار داد

مهدی محمدی مشاور پاسدار قالیباف با حمله به سعید جلیلی گفت: ایشان خودش می‌داند که دارد خلاف می‌گوید و اگر مذاکره‌ای شده، با اجازه رهبری بوده است. چرا الان این حرف‌ها را می‌زنند؟ زیرا می‌خواهند اگر فردا درگیری‌ای رخ داد، بگویند مذاکره‌کنندگان مقصر آن بودند.

محمدی افزود: باید به این افراد گفت؛ اگر تیری بلدی شلیک کنی به سمت آمریکا و اسرائیل شلیک کن، وگرنه بنشین سر جایت! اگر کسی در شروع جنگ بعدی خواست در مردم تفرقه ایجاد کند، باید او را در جبهه دشمن شمرد.

۵- سی‌بی‌اس: حوثی‌ها مدعی انجام شش عملیات نظامی در عربستان طی ۴۸ ساعت شدند

سی‌بی‌اس گزارش داد: حوثی‌های مورد حمایت رژیم ایران در یمن ادعا کردند در ۴۸ ساعت گذشته ۶ عملیات نظامی در عربستان انجام داده‌اند. سخنگوی نظامی حوثی‌ها، روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد این حملات، اماکن نظامی، فرودگاه‌ها و زیرساخت‌های نفتی، از جمله فرودگاه بین‌المللی ملک خالد در ریاض، تأسیسات آرامکو در ساحل دریای سرخ و میدان نفتی شیبه SHIBAH در نزدیکی مرز با امارات را هدف قرار داده است. او این حملات را به تلافی بیش از ۲۰۰ حمله و موشک‌باران عربستان به مناطق تحت کنترل حوثی‌ها در ۴۸ ساعت گذشته توصیف کرد.

۶- گزارش مای ساتو به سازمان ملل: اعدام‌ها و کشتارها در ایران ادامه یافته است

دبیرکل سازمان ملل متحد، گزارش مای ساتو گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران را به مجمع عمومی ملل متحد ارائه داد. در این گزارش آمده است: «در طول دوره گزارش‌دهی، هزاران نفر در ایران، هم بر اثر حملات آمریکا و اسرائیل و هم توسط مقام‌های ایرانی کشته شدند. حملات خارجی، سرکوب داخلی را متوقف نکرد: اعدام‌های خودسرانه بدون وقفه ادامه یافت، کما اینکه گزارش‌های مربوط به کشتارهای غیرقانونی توسط نیروهای امنیتی نیز ادامه داشت. گزارشگر ویژه حقوق بشر همچنان گزارش‌هایی در مورد استفاده از نیروی مفرط و کشنده توسط نیروهای امنیتی ایران در جریان اعتراضات سراسری دسامبر ۲۰۲۵ و ژانویه ۲۰۲۶ دریافت می‌کند که منجر به هزاران کشته شد. هیئت حقیقت‌یاب مستقل دریافته است که بسیاری از این موارد نقض، به سطح جنایات علیه بشریت می‌رسد».

گزارشگر ویژه حقوق بشر ملل متحد در گزارش خود خواستار تحقیقات فوری، مستقل و بی‌طرفانه در مورد کشتارها در ایران و پیگرد قانونی عاملان آن شد. همچنین از رژیم ایران خواست پیکر کشته‌شدگان را به خانواده‌هایشان برگرداند و فشار بر آنها را پایان دهد.

۷- جیم شانون، نماینده پارلمان انگلستان، از کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام حمایت کرد

جیم شانون نماینده پارلمان انگلستان اعلام کرد: من از کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام در ایران حمایت می‌کنم. در ۲۰ اکتبر، کارزار زندانیان ایرانی به صد و چهل و سومین هفته متوالی خود می‌رسد. گزارشگر ویژه سازمان ملل، لئوپولدو مالدونادو Leopoldo Maldonado، با اعتصاب غذای ۲۴ ساعته به این اقدام می‌پیوندد؛ پس از جینا رومرو در هفته گذشته. با آنها همراه شوید. به اعدام‌ها پایان دهید.

۸- آخرین خبر: قیمت مرغ در مشهد به کیلویی ۳۴۹ هزار تومان رسید

به گزارش رسانه‌های حکومتی قیمت مرغ در مشهد افزایش یافت و به کیلویی ۳۴۹ هزار تومان رسید. نرخ برخی قطعات مرغ نیز بین ۱۵ تا ۱۰۲ هزار تومان افزایش یافته است.

قیمت قبلی مرغ تازه در اواخر هفته گذشته حدود ۲۶۲ هزار و ۵۰۰ تومان بوده که در یک هفته، ۸۶ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته است.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmail

نظر و پیشنهاد شما

برای بهبود وب‌سایت سیمای آزادی، دیدگاه و پیشنهاد خود را با ما در میان بگذارید.

خبرهای مرتبط