کنفرانس در پارلمان کانادا با حضور نمایندگان و سخنرانی خانم مریم رجوی

کنفرانس در پارلمان کانادا با حضور ده‌ها تن از نمایندگان و سناتورها و مشاوران

«قیام سراسری مردم ایران برای یک جمهوری دمکراتیک و علیه رژیم زن ستیز»

خانم مریم رجوی:

ایران در آستانه یک تغییر بزرگ

مردم ایران استبداد دینی را نمی‌خواهند

آنها نمی‌خواهند به استبداد شاه و نظام تک حزبی او برگردند که علناً می‌گفت هر کس با حزب او موافق نیست،  جایش در زندان است.

از دولت کانادا انتظار داریم حق مردم ایران برای دفاع از خود و مبارزه آنان برای سرنگونی رژیم را به‌رسمیت بشناسد.

تمامیت وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران را در لیست‌های تروریستی کانادا و سازمان ملل قرار دهد، از عوامل رژیم سلب تابعیت و آنها را اخراج کند.

صبح روز سه‌شنبه اول آذرماه ۱۴۰۱، کنفرانسی در پارلمان کانادا توسط نمایندگان و سناتورهای کانادا تحت عنوان «قیام سراسری مردم ایران برای یک جمهوری دمکراتیک و علیه رژیم زن‌ستیز» به‌ریاست خانم جودی اسگرو نماینده ارشد پارلمان و وزیر سابق مهاجرت در محل پارلمان این کشور برگزار شد.

در این کنفرانس ده‌ها تن از اعضای پارلمان و سناتورها و مشاوران، از جمله ۳ وزیر سابق، از حزب حاکم لیبرال و احزاب محافظه کار، بلوک کبک و حزب دمکراتیک نوین، شرکت کردند. خانم مریم رجوی، رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت، به‌صورت آن لاین در این کنفرانس سخنرانی کرد.

علاوه برخانم رجوی، خانم جودی اسگرو نماینده ارشد از حزب لیبرال، وزیر سابق مهاجرت، آقای مایکل کوپر نماینده پارلمان از حزب محافظه‌کار و نایب‌رئیس کمیته حقوق‌بشر پارلمان، خانم آندرئا لاروش، نماینده پارلمان از حزب بلوک کبک، نایب‌رئیس کمیته دائمی وضعیت زنان و عضو انجمن پارلمانی کانادا و آقای دیو اَپ، از حزب محافظه‌کار هم سخنرانی کردند.

رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت، در سخنان خود به تحولات اخیر قیام ایران اشاره کرد و گفت امروز ایران در آستانه یک تغییر بزرگ قرار دارد. قیام سراسری مردم ایران در دو ماه گذشته به‌رغم سرکوب گسترده، در روزهای اخیر شدت بسیار بیشتری گرفته است. تعادل در ایران بین مردم و مقاومت از یک طرف و رژیم آخوندها از طرف دیگر تغییر کرده است.

وی گفت: قیام مردم ایران یک پدیده خلق الساعه نیست. ریشه در ۴۳سال سرکوب دارد. زنان پیشتاز این قیام هستند زیرا تحت سرکوب مضاعف بوده و از همهٔ حقوق بنیادین‌شان محروم شده‌اند.

خانم جودی اسگرو رئیس کمیته ایران دمکراتیک که ریاست جلسه را نیز برعهده داشت ضمن استقبال از حضور خانم رجوی در این جلسه گفت: امروز زمانی این جلسه را با همکارانم از هر دو حزب تشکیل می‌دهیم که قیام سراسری ۲۴۰ شهر ایران را فراگرفته است.

خانم اسگرو افزود: شورای ملی مقاومت طولانی ترین ائتلاف سیاسی دموکراتیک در تاریخ ایران است که از سال۱۳۶۰ در خط مقدم مبارزه علیه رژیم بوده است. من از دولتمان به‌خاطر اقدامات علیه رژیم ایران تشکر می‌کنم ولی با شما موافقم که سپاه پاسداران را باید در لیستی تروریستی بگذاریم.

سپس نماینده مایکل کوپر، رئیس مشترک کمیته ایران دمکراتیک در سخنان خود از جمله گفت: کانادا گامهای مهمی برداشته ولی کارهای مهمتری لازم است از جمله گذاشتن سپاه پاسداران در لیست تروریستی و این که مزدوران رژیم از کانادا اخراج شده و اموالشان ضبط شود و سردمداران رژیم را مورد حسابرسی قرار دهیم.

آقای دیو اپ سخنران بعدی جلسه بود. وی با اشاره به بازدید از اشرف۳ و موزه مقاومت گفت: من به این فکر می‌کنم که چه‌کار ببشتری می‌توانیم بکنیم. مقاومتی که شاهد آن هستیم بسیار انگیزاننده است.

خانم آندرئا لاروش ازدیگر سخنرانان این جلسه گفت: این مهم است که با جنبش شما همبستگی داشته باشیم. من اولین نفری بودم که در پارلمان کانادا طرح حمایت از حقوق زنان در ایران را مطرح کردم.

جودی اسکرو: صبح به‌خیر. ما بسیار سپاسگزاریم که ارتباطات وصل شده است و شما با اتاقی پر از نمایندگان مجلس و کارمندان و غیره صحبت می‌کنید. بنابراین، ما جلسه خود را به ترتیب فرا می‌خوانیم، و من خوشحالم که می‌توانم این جلسه را امروز با رئیس مشترکم، مایکل کوپر، که شما در تابستان امسال وقتی در اشرف سه بودیم و با همه همکارانم از هر دو طرف ملاقات کردید، تشکیل دهم. امروز البته زمان برگزاری این جلسه نمی‌توانست مهمتر از این باشد. پس با گردهم آمدن، ادامه قیام سراسری در ایران که از ۱۶سپتامبر و پس از قتل وحشیانه مهسا امینی ۲۲ساله در بازداشت آغاز شد، به نزدیک به ۲۴۰شهر گسترش یافته است. بیش از ۶۰۰نفر شامل بیش از ۵۰کودک کشته شده و ۳۰هزار نفر دستگیر شده‌اند. اپوزیسیون ایران تاکنون اسامی ۴۲۷قربانی را منتشر کرده است. من در کنار همکارم مایکل کوپر و همکارانم صحبت‌های بیشتری خواهم داشت، اما در این مرحله مفتخرم که سخنران اصلی خود خانم مریم رجوی، رئیس‌جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران را معرفی کنم که از پاریس با ما آنلاین است.

سخنان  خانم مریم رجوی

اعضای محترم پارلمان کانادا!

مایلم از شما به‌خاطر توجهتان به موضوع ایران و به‌طور خاص تصویب قطعنامه‌یی برای اخراج رژیم آخوندی از کمیسیون مقام زن ملل‌متحد تشکر کنم. مردم ایران دوستان روزهای سخت را هیچ وقت فراموش نخواهند کرد.

ایران امروز در یک مقطع خطیر از تاریخش قرار دارد.

قیام کنونی خلق الساعه نیست. ریشه در ۴۳سال سرکوب دارد. زنان پیشتاز این قیام هستند زیرا تحت سرکوب مضاعف بوده از همه حقوق بنیادین‌شان محروم شده‌اند.

زیر‌ساخت این قیام، شرایط عینی است. علاوه بر آن، (قیام) ریشه در یک مقاومت ۴۰ساله با۱۲۰ هزار شهید دارد. ۳۰هزار زندانی سیاسی در تابستان ۶۷، قتل‌عام شدند. شجاعت دختران و پسران ایران که جهان امروز شاهد آن است، الهام گرفته از همین فداکاری هاست که در خاطرهٴ تاریخی مردم ایران حک شده است.

خواسته مردم ایران و به‌ویژه زنان در شعارهایشان برجسته است. آنها خواهان سرنگونی تمامیت رژیم هستند.

با درس‌آموزی از تجارب گذشته، به‌ویژه انقلاب سال۱۳۵۷ (ضدسلطنتی)، مردم ایران امروز می‌دانند چه می‌خواهند و چه چیزی را نمی‌خواهند.

مردم ایران استبداد دینی را نمی‌خواهند. آنها نمی‌خواهند به استبداد شاه و نظام تک حزبی او برگردند که علناً می‌گفت هر کس با حزب او موافق نیست جایش در زندان است.

در زمینه سرکوب، رژیم اخیراً به تاکتیک جدیدی متوسل شده است. در ۲۵آبان، در شهر ایذه، لباس شخصی‌های رژیم معترضین را به گلوله بستند، حداقل ده نفر شامل سه کودک زیر ۱۸ساله را کشتند. که در میان آنها یک پسر بچه ده ساله به نام کیان بود. اما رژیم مدعی شد که کار تروریست‌ها بوده است. طی دو ماه گذشته حدود ۶۰کودک و نوجوان توسط نیروهای سرکوبگر به‌قتل رسیده‌اند.

طی چند روز گذشته رژیم به شهرهای جوانرود و مهاباد و سایر شهرهای کردستان با سلاح سنگین و زرهی حمله کرده و تعدادی زیادی را کشته و مجروح کردند.

برخی می‌پرسند که چطور به‌رغم سرکوب وحشیانه، مردم و به‌ویژه جوانان هم‌چنان در خیابان هستند.

پاسخ ساده است: آنها با این رژیم آینده‌یی برای خود نمی‌بیند. آنها به‌صراحت می‌گویند چیزی برای از دست دادن نداریم.

در چنین شرایطی اصل طلایی برای موفقیت جنبش مردمی، سازمانیافتگی است.

بی دلیل نیست که رژیم ایران به‌طور فزاینده‌یی سازمان مجاهدین خلق ایران را به‌عنوان تنها نیروی سازمان‌یافته مقاومت در داخل ایران هدف قرار داده و به شورای ملی مقاومت به‌عنوان آلترنانیو سیاسی رژیم در همه پهنه‌ها تهاجم می‌کند.

علاوه بر سرکوب در داخل ایران، رژیم یک کارزار اطلاعات غلط در مورد اپوزیسیون اصلی خودش، در پهنه بین‌المللی و در فضای مجازی به راه انداخته است.

مأموران رژیم تحت عناوین مختلف از جمله منتقد رژیم عمل می‌کنند، تا سرکوب و اعدام مخالفان را به این وسیله توجیه کند. آنها می‌خواهند این تلقی را ایجاد کنند که هیچ آلترناتیو دموکراتیک و سازمانیافته‌ای برای این رژیم وجود ندارد و اگر رژیم آخوندی سرنگون شود ایران و منطقه بی‌ثبات خواهد شد. اما این یک فریب بزرگ است. در ایران یک مقاومت سراسری و یک آلترناتیو دمکراتیک سیاسی وجود دارد.

دوستان!

به سالگرد حمله موشکی پاسداران به پرواز۷۵۲ که باعث کشته شدن ۱۷۶انسان بیگناه شد، نزدیک می‌شویم. خودداری رژیم از به‌عهده‌گرفتن مسئولیت این جنایت فجیع، ماهیت جنایتکارانهٴ این رژیم را برای جهان روشن کرد. با این‌همه جنایت، برای همه مشخص است که این رژیم فقط زبان قاطعیت را می‌فهمد.

در چنین شرایطی ما و مردم‌مان از دولت کانادا انتظار داریم:

۱ ـ حق مردم ایران برای دفاع از خود و مبارزه آنان برای سرنگونی رژیم را به‌رسمیت بشناسد.

۲ ـ تمامیت وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران یعنی نیروی اصلی سرکوبگر خامنه‌ای را در لیست‌های تروریستی کانادا و سازمان ملل قرار دهید.

۳- سلب تابعیت عوامل رژیم و اخراج آنها.

متشکرم

مایکل کوپر: با تشکر از به روز رسانی جامع و رهبری الهام‌بخش شما در طول چندین دهه و مبارزه با رژیم ظالم. و من با ریاست مشترکم، جودی اسگرو، موافقم که دولت کانادا گام‌های مهمی برداشته است، اما کارهای بیشتری برای انجام دادن وجود دارد. از جمله و ساده‌ترین آنها، قرار دادن سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی و هم‌چنین حصول اطمینان از این‌که عوامل رژیم در کانادا دیگر مورد استقبال قرار نمی‌گیرند، بلکه به مملکت خود فرستاده می‌شوند و دارایی‌هایشان توقیف می‌شود. و به‌طور گسترده‌تر، ما باید با متحدان دموکراتیک خود برای اعمال فشار حداکثری بر رژیم برای حمایت از مقاومت و مستند کردن جنایات عظیمی که علیه مردم ایران انجام می‌شود، کار کنیم. بنابراین عاملان این جنایات روزی به پای میز محاکمه کشیده می‌شوند و مورد بازخواست قرار می‌گیرند. بنابراین. مجدداً از شما متشکرم خانم رجوی، و ما امروز تعدادی از همکاران از همه احزاب در مجلس عوام را این‌جا داریم تا همبستگی خود را با مردمی که در ایران به‌شدت از حقوق خود دفاع می‌کنند، نشان دهند. بسیار از شما متشکرم.

دیوید اپ: با تشکر از شما، خانم رئیس، و از هر دو رئیس مشترک متشکرم. من در تابستان گذشته این فرصت را داشتم که با همکارانمان، جودی و مایکل و دیگران در کنفرانس اشرف۳ در آلبانی شرکت کنم. آنچه مرا تحت تأثیر قرار داد و من نظرات مایکل را دنبال می‌کنم. با ۳۰هزار دستگیری و رفتاری که اکنون از طریق رسانه‌های خبری‌مان می‌بینیم، ما از موزه‌ای بازدید کردیم که هم تاریخ جنبش و به‌ویژه تمرکز بر قتل‌عام۳۰هزار نفر در سال۱۳۶۷ را مستند می‌کرد و دوباره چیزی بود که امروز شاهد آن هستیم. همان‌طور که در آن موزه گشت می‌زدم شرایطی را دیدم که امروز بر روی صفحه نمایش ما تکرار می‌شود، نمی‌توانید به این فکر نکنید که این‌جا در کانادا چه کار دیگری می‌توانیم انجام دهیم؟ می‌خواستم از فرصتی که در تابستان امسال به دست آمد، از برگزار کنندگان سفر و هم‌چنین فرصتی که برای حضور و شاهد بودن فراهم شد، تشکر کنم. و اکنون به عهده ماست که ببینیم ما به‌عنوان کانادایی برای حمایت از این جنبش چه کاری می‌توانیم انجام دهیم. این الهام‌بخش است. ممنون خانم رئیس.

آندرا لاروش: با تشکر. من آندران لاروش نماینده بلوک کبک و نماینده کمیته وضعیت زنان هستم. اولین نفری بودم که در مجلس طرح حمایت از حقوق زنان در ایران را مطرح کردم که مورد حمایت مجلس قرار گرفت.

برای من مهم است که با شما همبستگی کنم. من هم‌چنین در تظاهراتی در مونترال در حمایت از شما با همکارم دنیس که او نیز امروز صبح این‌جاست، بودم. بنابراین ما سه نماینده بلوک کبک هستیم و ژان دنیس را نیز در کنار خود دارم. ما در کنار شما هستیم. ما وضعیت را از نزدیک رصد خواهیم کرد. این همان چیزی بود که امروز صبح می‌خواستم برای شما پیامی بفرستم تا یادآوری کنم که ما در مجلس طرحی در حمایت از شما داشتیم.

 

مطالب مرتبط

وزیر دارایی دولت سایه کانادا خواستار نامگذاری تروریستی سپاه پاسداران شد

آژانس اطلاعاتی کانادا در حال تحقیق درباره تهدیدهای مرگ از سوی ایران است

 

 

لطفا به اشتراک بگذارید: