داستان قزاقی که شاه شد. قسمت ششم : رضاخان و  پیشگامان انقلاب مشروطه

سال ۱۲۶۹ خورشیدی قرارداد استعماری رژی و دوسال قیام بزرگ مردم ایران برای لغو آن.

 

پس از قیام پیروزمند برضد قرارداد استعماری رژیم، ۱۵ سال ترویج اندیشه آزادی، عدالت و پیشرفت در سراسر ایران به امضای فرمان مشروطه و پیروزی مقطعی مردم ایران منتهی شد

 

پس از امضای فرمان مشروطه، سه سال نبرد و مبارزه بعدی، نسلی از رهبران انقلابی و گردان‌های رهایی‌بخشی تقدیم تاریخ ایران کرد.

 

ستارخان، علی موسیو، باقرخان، کلنل محمدتقی خان پسیان، شیخ محمدخیابانی و میرزاکوچک خان جنگلی از برجسته‌ترین رهبران مشروطه بودند که بعدها خون بسیاری‌ از آنها دست یک قزاق ضدمشروطه  را رنگین کرد.

 

آن رهبران پاکباز، انقلاب مشروطه را به اوجی دیگر رسانده و شاه مستبد قاجار را اخراج کرده بودند

 

انقلاب کبیر مشروطه، گرچه سیمای ایران و آسیا را دگرگون کرد، اما به علت سرقت رهبری انقلاب توسط رضاخان قزاق، مسیر عبور ایران از فئودالیسم به نظم نوین را منحرف کرد

 

رضاخان قزاق به‌دنبال از دور خارج کردن رهبران اصلی انقلاب، شمار دیگری از پیشوایان آزادی ایران از جمله میرزا محمدکازرونی، مدرس، بی‌بی‌مریم بختیاری، پیشگامان مشروطه در کرمانشاه و کردستان، بلوچستان و خوزستان را هم خانه‌نشین یا سربه‌نیست کرد.

 

و به این ترتیب با دخالت استعمار و همدستی ارتجاع و استبداد، ایران در نیمه‌راه رسیدن به آزادی و پیشرفت، از یک کشور «نیم‌فئودال ـ  نیم‌مستعمره» حداکثر به یک کشور «بورژوا ـ ملاک» به‌سرکردگی رضاخان قزاق تبدیل شد.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط