ششمین روز خیزش سراسری مردم ایران با تظاهرات، درگیری ، واکنش رسانه‌ها و دولت‌های خارجی

۱۴۰۴/۱۰/۱۲

ادامه قیام در ششمین روز؛ از خیابان‌های زاهدان تا بازتاب جهانی سرکوب و مقاومت

در ششمین روز قیام سراسری، تظاهرات و درگیری‌ها در شهرهای مختلف ایران ادامه یافت. جوانان و مردم معترض با وجود سرکوب خشن، خیابان‌ها را ترک نکردند و همزمان، رسانه‌های حکومتی به‌ناچار به ابعاد اعتراضات اعتراف کردند. در سطح بین‌المللی نیز واکنش‌ها به سرکوب رژیم افزایش یافت.

اخبار ایران و جهان در یک نگاه 

۱- مرودشت؛ شعار خونخواهی در خیابان‌ها
مردم غیور مرودشت تجمع و تظاهرات برگزار کردند .شعار مردم مرودشت: «می‌کشم می‌کشم آنکه برادرم کشت».

۲- زاهدان؛ تظاهرات و بستن جاده
در ششمین روز قیام، مردم و جوانان دلیر زاهدان در خیابان‌های این شهر تظاهرات کردند و شعارهای «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنه‌ای» سر دادند. آنان بامداد امروز نیز با برافروختن آتش مسیر جاده قدیم زاهدان را بستند.

۳- کوهدشت؛ حمله به نیروهای سرکوبگر در مراسم خاکسپاری
در مراسم خاکسپاری شهید قیام امیرحسام خدایاری در کوهدشت، جوانان شورشگر به مزدوران نیروی سرکوبگر انتظامی که قصد جلوگیری از مراسم را داشتند حمله کردند و آن‌ها را فراری دادند.

۴- فولادشهر اصفهان؛ وداع با شهید قیام
جمع زیادی از مردم فولادشهر اصفهان امروز جمعه ۱۲ دی، در مراسم خاکسپاری شهید قیام داریوش انصاری شرکت کردند.

۵- همدان؛ ضدتظاهرات حکومتی
به‌دنبال قیام مردم همدان، حکومت آخوندی امروز ضدتظاهراتی در این شهر راه انداخت.

۶- اعتراف خبرگزاری حکومتی مهر
خبرگزاری حکومتی مهر درباره تظاهرات مردم در جونقان اعتراف کرد: «به روایت مشاهدات میدانی، گروهی از افراد فرصت‌طلب، با ورود به جمع، مسیر اعتراض را به خشونت کشاندند و در نهایت، دفتر امام جمعه شهر به آتش کشیده شد. نیروهای انتظامی و امنیتی برای کنترل اوضاع وارد عمل شدند».
«در مرودشت در استان فارس هم از ساعت ۱۱ صبح، تجمعی اعتراضی در خیابان اصلی شهر شکل گرفت. در میان جمعیت، عده‌ای با شعارهای هنجارشکنانه و رفتارهای تنش‌زا، تلاش کردند مسیر اعتراضات مسالمت‌آمیز را تغییر دهند؛ خیابان مسدود شد و خودرویی به آتش کشیده شد. مشاهدات عینی خبرنگاران از سراسر کشور نشان می‌دهد حضور افرادی با ماسک و عینک‌های دودی، حتی در ساعات شب و تلاش برای ایجاد تشنج، شلوغی، تخریب اموال عمومی و سر دادن شعارهای هنجارشکنانه، بیانگر تلاش برای سوءاستفاده از مطالبات صنفی و معیشتی مردم است».

۷- اعتراف سایت حکومتی تابناک
سایت حکومتی تابناک به گوشه‌ای از تظاهرات مردم قزوین اعتراف کرد و نوشت: «عده‌ای در شامگاه پنجشنبه با تاریکی هوا در خیابان خیام قزوین تجمع کردند. این تجمع با حضور چند نفر سرشبکه و لیدر اغتشاشات فاز دوم ضدانقلاب، اقدام به شعارهای سیاسی تند و هنجارشکنانه کردند».

۸- هشدار آخوند نوری همدانی
آخوند نوری همدانی از آخوندهای خامنه‌ای‌چی حوزه قم با هشدار به پزشکیان گفت: «مردم از گرانی و سختی معیشت به ستوه آمدند. کاهش ارزش پول ملی مردم را سرگردان کرد و این گرانی و سختی معیشت کمر مردم را خم کرد».

۹- محکومیت سرکوب از سوی دولت استرالیا
دولت استرالیا سرکوب تظاهرکنندگان ایران توسط رژیم ایران را محکوم کرد.
نیوز استرالیا امروز جمعه گزارش کرد: «در حالی که تظاهرات‌های ضدحکومتی در ایران گسترش می‌یابد، دولت استرالیا خشونت به‌کار گرفته شده توسط رژیم ایران علیه تظاهرکنندگان را محکوم کرد».
سخنگوی وزارت امور خارجه استرالیا اعلام کرد: دولت این کشور به «دفاع قوی در حمایت از حقوق بشر مردم ایران» ادامه خواهد داد و افزود: «دولت استرالیا خشونت توسط مقامات ایرانی را محکوم می‌کند».

۱۰- دیلی میل؛ گسترش اعتراضات و شلیک به معترضان
دیلی میل انگلستان با انتشار ویدئویی از درگیری تظاهرکنندگان با نیروهای سرکوبگر رژیم نوشت: «تظاهرات روز یکشنبه از تهران آغاز شد ولی اکنون به استان‌های دورتر گسترش یافته و احساسات ضدحکومتی عموم مردم را به خود جذب کرده است».
این روزنامه افزود: «در حالی‌که تظاهرات‌ها در سراسر کشور گسترش یافته، یگان‌های ضدشورش به سمت تظاهرکنندگان شلیک کرده و دستگیری‌های گسترده صورت گرفته است».
«جمعیت در خیابان‌ها شعارهای ضدحکومتی مانند، «امسال سال خونه، سید علی سرنگونه» و «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند. این موج اعتراضی اکنون به مهم‌ترین اعتراضات در ایران از سال ۲۰۲۲ تاکنون تبدیل شده است».

۱۱- دی‌ولت آلمان؛ هزاران معترض در خیابان‌ها
دی‌ولت آلمان ۱۱ دی گزارش داد: «اعتراضات در ایران ادامه دارد. هزاران نفر در سراسر کشور علیه مشکلات اقتصادی و سرکوب سیاسی به خیابان‌ها آمده‌اند. تعداد زیادی از نیروهای امنیتی در خیابان‌ها مستقر شده‌اند و درگیری‌های شدید بین تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی گزارش شده است».
 «این اعتراضات که با سقوط ناگهانی نرخ ریال آغاز شد، از نارضایتی عمیق ناشی از بحران اقتصادی، مشکلات آب‌وهوا و سرکوب سیاسی نشأت می‌گیرد».

۱۲- تاگس اشپیگل؛ درگیری‌های گسترده و کشته‌شدگان
تاگس اشپیگل آلمان نوشت: «اعتراضات در ایران به دلیل وضعیت بد اقتصادی ادامه یافته و به درگیری کشیده شده است. درگیری‌های گسترده‌ای بین تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی، به‌ویژه در جنوب غربی ایران، گزارش شده است».
 «بر اساس گزارش‌ها، حداقل سه نفر در این درگیری‌ها جان خود را از دست داده‌اند».
«معترضان در لردگان به سمت ساختمان‌های دولتی سنگ پرتاب کردند و به شهرداری و بانک‌ها حمله کردند. پلیس از گاز اشک‌آور استفاده کرد».

۱۳- نیوزویک؛ جدی‌ترین موج اعتراضات سه سال اخیر
نیوزویک نوشت: «اعتراضات به درگیری‌های قهرآمیز با نیروهای امنیتی کشیده شده است. چندین نفر در استان‌های مختلف کشته شدند. این اعتراضات، جدی‌ترین موج تظاهرات در سه سال اخیر است».
«در لردگان، کوهدشت و اصفهان، تعدادی کشته شدند. اگرچه آمار قربانیان متفاوت است. بازداشت‌هایی هم در کرمانشاه، خوزستان و همدان گزارش شده است».

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط