در همبستگی جهانی با قیام سراسری مردم ایران، سلسله تظاهراتی در شهرهای مختلف جهان برگزار شد

۱۴۰۴/۱۱/۶

گسترش همبستگی جهانی با قیام مردم ایران؛ از افشاگری رسانه‌های غربی تا اعترافات رسمی رژیم


همزمان با ادامه قیام سراسری مردم ایران، موجی از واکنش‌ها، حمایت‌ها و افشاگری‌های بین‌المللی در رسانه‌ها و محافل سیاسی جهان شکل گرفته است. گزارش‌های تکان‌دهنده از سرکوب خونین، قطع گسترده اینترنت و اعترافات مقامات رژیم، ابعاد تازه‌ای از وضعیت بحرانی حاکم بر ایران را آشکار کرده است.

اخبار ایران و جهان در یک نگاه 

۱- در همبستگی جهانی با قیام سراسری مردم ایران، سلسله تظاهراتی در شهرهای مختلف جهان برگزار شد.

۲- جان برکو، رئیس سابق پارلمان انگلستان، در مصاحبه با واشینگتن تایمز گفت: «ابعاد عظیم، گسترش جغرافیایی و شدت اعتراضات ایران، بسیار مدیون سازماندهی است.» وی افزود: «اپوزیسیون اصلی در ایران، یعنی شورای ملی مقاومت که تشنه دموکراسی است، تأکید دارد که سرنگونی نیازمند یک شبکه داخلی سازمان‌یافته است.»
«خانم مریم رجوی که رهبری الهام‌بخش و درخشان است، در مورد خودش صحبت نمی‌کند، نام خودش را تکرار نمی‌کند و نمی‌گوید من باید رهبر باشم؛ این ما و ما و ما است.»
رئیس سابق مجلس انگلستان در ادامه تأکید کرد: «پهلوی هنوز به مفهوم قدیمی سلطنت اشرافی، یعنی فئودالیسم، پایبند است و تفاوت‌های واقعاً معناداری میان خودکامگی پهلوی با طرح‌های دموکراتیک شورای ملی مقاومت ایران وجود دارد.»

۳- واشینگتن پست پنجم بهمن نوشت: «شهر رشت در شمال ایران شاهد یکی از هولناک‌ترین سرکوب‌های اعتراضات سراسری اخیر بود.» این روزنامه به نقل از گزارش‌ها و شهادت شاهدان اعلام کرد: «نیروهای امنیتی در جریان آتش‌سوزی گسترده بازار تاریخی رشت، ده‌ها معترض را که در حال فرار از آتش بودند، با شلیک مستقیم گلوله قتل‌عام کردند.»
«بیش از ۳۰ فروشگاه سوخت و نیروهای امنیتی با صورت‌های پوشیده تا ساعت‌ها مانع ورود آتش‌نشانان شدند.» این گزارش می‌افزاید: «هزاران بازداشت صورت گرفته و خانواده‌ها تحت فشار دولت قرار دارند تا حقایق سرکوب را مخفی کنند.» واشینگتن پست این حادثه را «نمونه‌ای دردناک از خشونت وحشیانه رژیم در سرکوب مردم ایران» توصیف کرد.

۴- رئیس اتاق بازرگانی رژیم و چین، مجیدرضا حریری، اعلام کرد: «دارندگان کارت بازرگانی می‌توانند روزانه تنها ۲۰ دقیقه با حضور ناظر از اینترنت استفاده کنند.» وی گفت این محدودیت در تهران و چند مرکز استان اعمال شده و افزود: «این زمان فقط برای چک کردن چند ایمیل مناسب است و پاسخگوی نیازهای کسب‌وکارها نیست.» حریری اعتراف کرد: «عملکرد فعلی پاسخگوی نیازهای تجار نیست.»

۵- دیدبان جهانی اینترنت، نت‌بلاکس، اعلام کرد: «خانواده‌هایی که عزیزانشان در ایران هستند، انتظار دردناکی می‌کشند تا خبری از آنها دریافت کنند.» این نهاد تأکید کرد: «قطع کامل اینترنت پس از سرکوب وحشیانه معترضان در سراسر کشور همچنان ادامه دارد.»

۶- دژخیم اژه‌ای، رئیس قضاییه خامنه‌ای، بار دیگر قیام‌کنندگان را تهدید به مجازات کرد.

۷- در آماری تکان‌دهنده، سایت حکومتی جماران درباره تظاهرکنندگانی که از ناحیه چشم مورد اصابت قرار گرفته‌اند نوشت: «در مجموع حدود ۱۰۰۰ نفر به بیمارستان فارابی مراجعه کرده‌اند.» به نوشته این سایت، «اغلب مراجعه‌کنندگان جوان بودند و شرایط به‌معنای واقعی متأثرکننده بود.» همچنین «۱۷ نفر از ناحیه هر دو چشم آسیب دیده بودند.»

۸- وزیر خزانه‌داری آمریکا، اسکات بسنت، در مصاحبه با پولیتیکو در ۲۳ ژانویه ۲۰۲۶ تأکید کرد: «کارزار فشار حداکثری علیه رژیم ایران بخشی از سیاست امنیت ملی آمریکا است.»
وی با اشاره به سقوط ارزش ریال و مشکلات بانکی گفت: «موش‌ها دارند از کشتی در حال غرق شدن فرار می‌کنند و رهبری رژیم ایران به‌طور بی‌رویه برای انتقال سرمایه به خارج تلاش می‌کند.»
۹- اعضای مجلس ارتجاع با صدور بیانیه‌ای در پنجم بهمن، نسبت به قطعنامه پارلمان اروپا برای نامگذاری تروریستی سپاه پاسداران واکنش نشان دادند. در این بیانیه آمده است: «تداوم رویکرد خصمانه و غیرمسئولانه غربی‌ها خللی در عزم ما ایجاد نخواهد کرد.»
«اروپایی‌ها برای سرپوش گذاشتن بر ناکامی‌های خود به سیاست فرافکنی و مداخله در امور داخلی دیگر کشورها روی آورده‌اند و قطعنامه ضدایرانی را با استانداردی دوگانه تصویب کرده‌اند.» آنان همچنین ادعا کردند: «قطعنامه مداخله‌جویانه پارلمان اروپا سپاه پاسداران را به ناحق متهم می‌کند.»

۱۰- روزنامه تلگراف انگلستان اعلام کرد: «یک ایستگاه تلویزیونی مستقر در لندن به‌عنوان بازوی تبلیغاتی سپاه پاسداران فعالیت می‌کند و باید تعطیل شود.»
تلگراف نوشت: «تلویزیون لو لو بخشی از عملیات نفوذ پنهان تهران است.» «لو لو تی‌وی عضو اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی است که در سال ۲۰۲۰ به‌دلیل تحت مالکیت و کنترل بودن توسط نیروی قدس سپاه پاسداران، از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم شد.»
همچنین وزارت دادگستری آمریکا وب‌سایت این تلویزیون را در سال ۲۰۲۱ ممنوع کرد. جاناتان هکت، کارمند سابق اطلاعات آمریکا، گفت: «اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی یک ارگان رسانه‌ای تحت کنترل نیروی قدس است که عملیات نفوذ مخرب انجام می‌دهد.»

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط