ئی یو ریپورتر: انتظار می‌رود ۱۰۰ هزار نفر در گردهمایی عظیم ایران آزاد در برلین در همبستگی با قیام سراسری مردم ایران گردهم آیند

۱۴۰۴/۱۱/۱۸

تحولات هم‌زمان در صحنه بین‌المللی؛ از گردهمایی عظیم «ایران آزاد» در برلین تا تشدید فشارها و مذاکرات هسته‌ای با رژیم ایران

در آستانه سالگرد انقلاب ضدسلطنتی ۱۳۵۷، تحرکات گسترده سیاسی، رسانه‌ای و دیپلماتیک پیرامون ایران وارد مرحله تازه‌ای شده است؛ از برگزاری بزرگترین گردهمایی ایرانیان در اروپا و حمایت از تغییر دموکراتیک، تا گزارش‌ها درباره بازسازی توان موشکی رژیم، تحریم‌های جدید آمریکا و اعترافات آشکار مقامات رژیم نسبت به فشارهای داخلی و خارجی.

۱- ئی یو ریپورتر گزارش داد: انتظار می‌رود حدود صد هزار نفر در گردهمایی عظیم «ایران آزاد» در برلین در حمایت و همبستگی با قیام سراسری مردم و مبارزه آن‌ها برای تغییر دموکراتیک گرد هم آیند.
این گردهمایی با هدف تقویت صدای ایرانیانی برگزار می‌شود که هم حکومت آخوندها و هم بازگشت دیکتاتوری سلطنتی را رد کرده‌اند.
کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد، گروهی متشکل از سیاستمداران آلمانی از احزاب مختلف، روز پنجشنبه در بیانیه‌ای این موضوع را اعلام کرد. این امر، گردهمایی برلین را به بزرگترین تجمع ایرانیان در اروپا تبدیل می‌کند. این گردهمایی همزمان با سالگرد انقلاب ضدسلطنتی ۱۹۷۹ ایران و در بحبوحه سرکوب مداوم در داخل ایران برگزار می‌شود؛ جایی که اعتراضات سراسری با نیروی مرگبار و دستگیری‌های گسترده روبه‌رو شد و هزاران نفر، از جمله صدها زن و کودک، کشته شدند.
«تظاهرات برلین توسط یک ائتلاف گسترده شامل بیش از سیصد و پنجاه سازمان و شخصیت سیاسی، از جمله گروه‌های دوستی پارلمانی، اتحادیه‌های کارگری و فعالان جامعه مدنی از سراسر اروپا، در کنار سیصد و دوازده انجمن ایرانی مستقر در این قاره پشتیبانی می‌شود.»

۲- مجله بلژیکی لوسوار در مقاله‌ای به قلم پیر گالاند، عضو سابق سنای بلژیک، نوشت: «آینده ایران تنها می‌تواند بر اساس تغییر دموکراتیک به رهبری مردم باشد. سرکوب رژیم و دخالت خارجی بحران را حل نخواهد کرد؛ تنها یک اپوزیسیون سازمان‌یافته و حمایت بین‌المللی از حقوق بشر، یک مسیر پایدار را ارائه خواهد داد.»
 «من به قدرت مقاومت مردم اعتقاد دارم. بیش از بیست و پنج سال است که از نزدیک اپوزیسیون دموکراتیک ایران را دنبال می‌کنم. این فرصت را داشته‌ام که مریم رجوی و جنبش او را بشناسم. من شاهد تعهد آن‌ها به جدایی دین از دولت، برابری زن و مرد و یک جمهوری دموکراتیک بوده‌ام. همچنین دیده‌ام که چگونه این جنبش هدف مداوم تبلیغات دروغین است.»«قیام اخیر ایران به ما می‌آموزد که جنبش‌های اجتماعی تنها از طریق خودجوش بودن در برابر ترور دولتی دوام نمی‌آورند. آن‌ها به لطف ساختار، حافظه و سازماندهی پایدار می‌مانند. باید به نقش کانون‌های شورشی مرتبط با سازمان مجاهدین خلق ایران در این قیام اشاره کرد. حضور آن‌ها توضیح می‌دهد که چرا این جنبش پس از امواج اولیه خشونت حکومتی فرو نپاشید.»
منبع: مجله لوسوار

۳- نیویورک تایمز ۱۷ بهمن گزارش داد: بر اساس تصاویر ماهواره‌ای، رژیم ایران بخش عمده‌ای از تأسیسات موشکی آسیب‌دیده خود را بازسازی کرده است.
کارشناسان تأکید می‌کنند تمرکز رژیم بیشتر بر بازسازی برنامه موشکی و تولید موشک‌های بالستیک است. تأسیسات آزمایش موشکی شاهرود ظرف چند ماه پس از حملات دوباره فعال شده است.
کارشناسان همچنین شواهدی از تقویت زیرساخت‌های مخفی و تدابیر حفاظتی در سایت‌های اتمی گزارش کرده‌اند که احتمال بازسازی برنامه تسلیحات هسته‌ای را افزایش می‌دهد.

۴- دونالد ترامپ شب گذشته درباره مذاکرات مسقط اعلام کرد: «گفت‌وگوهای خیلی خوبی در مورد ایران داشتیم. به نظر می‌رسد ایران خیلی شدید خواهان توافق است. باید ببینیم این توافق چه خواهد بود. فکر می‌کنم ایران به‌شدت می‌خواهد توافق کند. دفعه قبل تصمیم گرفتند این کار را نکنند، اما حالا احتمالاً نظرشان تغییر کرده است. خواهیم دید توافق چه شکلی می‌شود؛ قطعاً با دفعه قبل متفاوت خواهد بود.»
ترامپ افزود: «ما یک ناوگان جنگی بزرگ دریایی داریم، یک ناوگان عظیم که به سمت آنجا حرکت کرده و خیلی زود می‌رسد. بنابراین ببینیم چطور پیش می‌رود.»
رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرد: «قرار است اوایل هفته آینده دوباره دیدار کنیم. آن‌ها می‌خواهند به توافق برسند و باید هم بخواهند. شما پیامدهای عدم توافق را می‌دانید؛ پیامدها بسیار جدی است. یک چیز از همان ابتدا روشن است: هیچ سلاح هسته‌ای نمی‌توانند داشته باشند. اگر می‌توانستیم این توافق را دو سال پیش انجام دهیم، انجام داده بودیم، اما آن‌ها حاضر نبودند.»

۵- دونالد ترامپ فرمان اجرایی جدیدی را برای مقابله با تهدیدهای رژیم ایران و دخالت‌های مخرب آن صادر کرد.
رئیس‌جمهور آمریکا در این فرمان، وضعیت اضطراری ملی در رابطه با ایران را مجدداً تمدید کرد.
این فرمان به آمریکا اجازه می‌دهد تعرفه‌های اضافی بر واردات از هر کشوری اعمال کند که به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم کالا یا خدماتی از ایران خریداری می‌کند.
در متن فرمان اجرایی آمده است: «رژیم ایران به‌خاطر پیگیری قابلیت‌های هسته‌ای، حمایت از تروریسم، توسعه موشک‌های بالستیک و بی‌ثبات‌سازی منطقه‌ای مورد حسابرسی قرار می‌گیرد. رژیم ایران حامی اصلی تروریسم در جهان است.»

۶- خبرنگار آکسیوس ۱۷ بهمن گزارش داد: بنا به گفته دو منبع مطلع، مشاوران ترامپ، ویتکاف و کوشنر، در جریان مذاکرات بین ایران و آمریکا در عمان، به‌طور مستقیم با عراقچی، وزیر خارجه رژیم ایران، ملاقات کردند.

۷- عراقچی، وزیر خارجه رژیم، در مصاحبه با تلویزیون رژیم گفت: «موضوع گفت‌وگوهای ما با آمریکا فقط هسته‌ای است. ما در مورد هیچ موضوع دیگری با آمریکایی‌ها صحبت نمی‌کنیم.»
وی در پاسخ به پرسشی درباره نگرانی‌های امنیتی منطقه‌ای گفت: «ببینید، موضوع گفت‌وگوهای ما فقط هسته‌ای است. البته حل‌وفصل مسئله هسته‌ای باید در یک فضای آرام، بدون تنش و بدون تهدید صورت بگیرد. لازمه هر گفت‌وگویی این است که از تهدید و فشار خودداری شود و این نکته را امروز هم به‌صراحت مطرح کردیم و انتظار داریم رعایت شود تا گفت‌وگوها ادامه پیدا کند.»
۸- وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که در راستای فشار بر رژیم ایران، چهارده کشتی متعلق به «ناوگان سایه» و پانزده شرکت و دو فرد مرتبط با تجارت نفت خام، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی ایران را تحریم کرده است.
بر اساس این بیانیه، اقدام مذکور بر اساس فرمان اجرایی رئیس‌جمهور آمریکا صورت گرفته و هدف آن قطع جریان درآمدی است که رژیم تهران از آن برای حمایت از گروه‌های تروریستی در خارج و سرکوب شهروندان در داخل استفاده می‌کند.
منبع: وزارت خارجه آمریکا

۹- آخوند احمد خاتمی، عضو خبرگان ارتجاع، در نمایش جمعه تهران وحشت خود را از طرد و منفوریت رژیم در شبکه‌های اجتماعی ابراز کرد و گفت: «در فضای مجازی می‌خواهند با دروغ، بریدن مردم از انقلاب را جا بیندازند. آن‌قدر دروغ می‌گویند تا جا بیفتد. فضای مجازی که کلیدش دست آمریکاست؛ آن‌ها باید لجن‌پراکنی کنند. اما شما حزب‌اللهی‌ها و جوان‌های در صحنه، امروز میدان جهاد تبیین، فضای مجازی است. وارد میدان بشوید؛ در برابر هر دروغی ده تا جواب بدهید. کجا هستید جوان‌های حزب‌اللهی؟ در برابر این شبه‌کودتا حضور فعال لازم است.»

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط