رویترز به نقل از سازمان بهداشت جهانی: «باران سیاه» در ایران خطر بروز مشکلات شدید تنفسی را به دنبال دارد

۱۴۰۴/۱۲/۲۰

اخبار ایران و جهان در یک نگاه 

در پی هدف قرار گرفتن نیروگاه‌های برق در تهران و کرج، مریم رجوی بر ضرورت حفاظت از جان و مال مردم تأکید کرد و خواستار یاری‌رسانی کانون‌های شورشی به آسیب‌دیدگان شد. هم‌زمان با تشدید جنگ و نابودی تجهیزات دریایی رژیم توسط نیروهای آمریکایی، گزارش‌ها از بارش باران آغشته به نفت در تهران و قطع گسترده اینترنت، نشان‌دهنده ابعاد بحرانی وضعیت زیرساخت‌ها و محیط زیست در میانه درگیری‌های نظامی است.

۱- تأکید مریم رجوی بر حفاظت از غیرنظامیان: مریم رجوی روز ۱۹ اسفند، پس از حملات به نیروگاه‌های برق تهران و کرج، بار دیگر خاطرنشان کرد که بایستی از هرگونه آسیب جانی و مالی به مردم و تأسیسات مدنی کشور پرهیز شود. وی از عموم مردم، به‌ویژه پشتیبانان مقاومت و کانون‌های شورشی خواست به یاری مردم آسیب‌دیده بشتابند.

۲- هشدار سازمان بهداشت جهانی درباره «باران سیاه»: این نهاد وابسته به سازمان ملل هشدار داد «باران سیاه» که پس از حمله به تأسیسات نفتی در ایران می‌بارد، می‌تواند باعث بروز مشکلات تنفسی شود. رویترز گزارش داد تهران پس از هدف قرار گرفتن یک پالایشگاه نفت در دود سیاه فرو رفته و گزارش‌های متعددی از بارش باران آغشته به نفت دریافت شده است.

۳- عملیات دریایی ایالات متحده: دونالد ترامپ در شبکه تروث سوشیال اعلام کرد با کمال خرسندی گزارش می‌دهد که طی چند ساعت گذشته، ۱۰ قایق یا کشتی مین‌گذار رژیم ایران کاملاً نابود شده‌اند و تعداد بیشتری نیز در راه است.

۴- اطلاعیه شماره ۲۸ سپاه پاسداران: روابط عمومی سپاه مدعی شد با شلیک موشک‌های هایپرسونیک «خیبر» و موشک‌های راهبردی «قدر، عماد و فتاح» در موج سی و چهارم عملیات «وعده صادق ۴»، محل تجمع سربازان آمریکایی در ۲ پایگاه «الظفره» و «الجفیر» را هدف قرار داده است.

۵- کشته شدن دیپلمات‌-تروریست‌ها در بیروت: رسانه‌های حکومتی تأیید کردند که در حمله اسرائیل به هتل رامادا در بیروت، ۴ دیپلمات رژیم به نام‌های مجید حسنی، علیرضا بی‌آزار، حسین احمدلو و احمد رسولی کشته شده‌اند.

۶- موضع‌گیری آلمان و قبرس علیه تهدیدات رژیم: یوهان وادفول، وزیر خارجه آلمان، حمله پهپادی رژیم به پایگاه انگلستان را نشان‌دهنده تهدید واقعی رژیم برای اروپا دانست. وی تأکید کرد آمریکا بر کاهش توانمندی‌های نظامی و هسته‌ای ایران متمرکز است. وزیر خارجه قبرس نیز حمایت کامل خود را از متحدان خلیج فارس اعلام کرد.

۷- توافق رهبران اروپا علیه تهدیدات رژیم: کی‌یر استارمر نخست‌وزیر انگستان و رهبران آلمان و ایتالیا توافق کردند برای آزادی دریانوردی در تنگه هرمز و مقابله با تهدیدات رژیم همکاری کنند. فریدریش مرتز، صدراعظم آلمان نیز اوضاع جنگ علیه رژیم را به شدت خطرناک توصیف کرد.

۸- هشدار ترکیه به عراقچی: هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، در تماسی تلفنی به عباس عراقچی هشدار داد که نقض حریم هوایی ترکیه توسط موشک‌های بالستیک رژیم ایران غیرقابل قبول است.

۹- رکورد جهانی قطع اینترنت در ایران: نت‌بلاکس اعلام کرد قطع اینترنت در ایران به شدیدترین سطح در سوابق جهانی رسیده است. بر اساس این گزارش، ایران یک‌سوم سال ۲۰۲۶ را در وضعیت آفلاین سپری کرده که این دومین قطعی طولانی‌مدت ثبت‌شده در تاریخ کشور است.

 

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط

رویترز به نقل از سازمان بهداشت جهانی: «باران سیاه» در ایران خطر بروز مشکلات شدید تنفسی را به دنبال دارد