تحولات جنگ، حمله به تأسیسات نفت و گاز، جهش قیمت انرژی و تشدید بحران در رژیم ایران

۱۴۰۴/۱۲/۲۹

گسترش  جنگ به زیرساخت‌های انرژی، حمله رژیم به تأسیسات نفت و گاز کشورهای عربی 

در پی تشدید درگیریها، جنگ به زیرساخت‌های حیاتی انرژی در خاورمیانه کشیده شده و موجی از حملات متقابل، بازار جهانی نفت و گاز را با اختلالی بی‌سابقه مواجه کرده است. گزارشها از حملات موشکی، پهپادی و واکنش‌های زنجیره‌یی در چندین کشور منطقه حکایت دارد. همزمان، قیمت انرژی به‌طور چشمگیری افزایش یافته و نگرانی‌ها از گسترش بحران شدت گرفته است.

رویترز گزارش داد: درگیریهای جنگ به سراسر منطقه گسترش یافته و باعث بی‌سابقه‌ترین اختلال در تأمین انرژی جهانی شده است. حملات روز چهارشنبه به ریاض برای اولین بار باعث شد بسیاری از ساکنان شهر انفجارها را بشنوند یا پیام‌های هشدار از طریق پیامک دریافت کنند.

وزارت دفاع عربستان سعودی اعلام کرد چهار موشک بالستیک هدف‌ گیرنده ریاض را منهدم کرده و برخی بقایا در نزدیکی یک پالایشگاه در جنوب شهر سقوط کرده است.

تشدید حملات و واکنش سپاه پاسداران
سخنگوی قرارگاه مرکزی سپاه پاسداران پنجشنبه ۲۸ اسفند از حمله به زیرساختهای کشورهای عربی خبر داد.
سخنگوی قرارگاه مرکزی سپاه پاسداران- ۲۸ اسفند ۱۴۰۴
«با تجاوز دشمن به زیرساخت‌های انرژی عملاً وارد مرحله جدیدی از جنگ شدیم و ضرورت دفاع از زیرساخت‌های ایران ما را وادار به حمله به تأسیسات انرژی مرتبط با آمریکا و سهام‌داران آمریکایی ساخت نیروهای مسلح بلافاصله بعد از خباثت دشمن شروع به اقدام تهاجمی کرده و در پی عملیاتی سنگین و تقابلی تا رسیدن خسارات به سطح ضربه وارده مجموعه‌یی از تأسیسات نفتی که منافع آمریکا در منطقه محسوب می‌شوند را به آتش کشیدند نیروی دریایی سپاه پاسداران نیز در ادامه عملیات بعدی صادق ۴ و در موج ۶ و سوم این عملیات اهداف کلیدی در پایگاههای منهاد و ظفره پایگاه بالگردی الحدیری تروریست‌های آمریکایی و پایگاه مینا سلمان مقر ناوگان پنجم تروریست‌های آمریکایی را منهدم ساخت دلاورردان نیروی هوافضای سپاه نیز در ادامه موج ۶ و سوم مراکز استقرار نظامی‌های کودک‌کش رژیم اشغالگر صهیونیستی در جنوب سرزمینهای اشغالی را با یک فروند موشک چند کلاهک ایقدر مورد اصابت قرار دادند»

جهش قیمت نفت و گاز در بازار جهانی
سی.ان.ان گزارش داد: به‌دنبال تشدید حملات رژیم ایران به زیرساخت‌های انرژی در سراسر خاورمیانه و به یکی از مهمترین تأسیسات گاز طبیعی مایع (LNG) جهان در قطر قیمت نفت و گاز طبیعی روز پنجشنبه افزایش یافت.
نفت خام برنت با بیش از ۶ درصد افزایش به بالای ۱۱۴ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که در اوایل روز حتی بالاتر معامله می‌شد. روز چهارشنبه، نفت برنت با ۱۰۷.۳۸ دلار معامله شد.
در اروپا، قیمت گاز طبیعی روز پنجشنبه ۱۶.۷ درصد افزایش یافت و در یک مقطع در روز پنجشنبه تا ۲۵ درصد افزایش یافته بود.
قیمت گاز طبیعی در اروپا اکنون از زمان شروع جنگ در ۲۸ فوریه دو برابر شده است.

گزارش رسانه‌های بین‌المللی از نقطه‌عطف جنگ
تلویزیون کانال ۲ فرانسه گفت: یک نقطه‌عطف جدید در جنگ خاورمیانه صورت گرفت. ایران اکنون حملات خود به زیرساخت‌های انرژی را تشدید کرده است. در قطر، یکی از بزرگ‌ترین سایت‌های تولید گاز طبیعی هدف قرار گرفت. در نتیجه، قیمتها در اروپا ۳۵درصد افزایش یافته‌اند.
این حمله‌یی است که آتش به جان قیمت گاز در اروپا می‌اندازد. یک حمله اسراییلی علیه تأسیسات گازی ایران. سایت تولید هیدروکربن پارس جنوبی یک سایت استخراج فراساحلی گاز طبیعی در خلیج‌فارس. ایران و قطر در این میدان گازی شریک هستند، اما روز چهارشنبه، بخش ایرانی آن هدف اسراییل قرار گرفت. ایران در یک اقدام تلافی‌جویانه فوری، تأسیساتی را در قطر هدف قرار داد. تصویر خیره‌کننده از حمله به «راس لفان»، بزرگ‌ترین سایت تولید گاز طبیعی مایع در جهان. این تأسیسات به‌شدت آسیب دیده‌اند. پیآمد این اتفاق در صبح روز پنجشنبه، قیمت گاز در اروپا بیش از ۳۵درصد جهش داشت.

حملات به تأسیسات انرژی در کشورهای مختلف
رویترز نوشت: پالایشگاه صامریف (SAMREF) آرامکوی عربستان و بندر یانباو (YANBU) عربستان مورد حمله هوایی قرار گرفت.

وال استریت ژورنال گزارش داد: موشکهای بالستیک پالایشگاه ریاض عربستان سعودی را هدف قرار دادند
پالایشگاه ریاض ظرفیت حدود ۱۳۰ هزار بشکه در روز را دارد و به بازار سوخت داخلی پایتخت خدمت می‌کند.

خبرگزاری سپاه پاسداران گزارش داد بخش آمریکایی پالایشگاه نفت و گاز ریاض که در اطراف شهر ریاض قرار دارد، با موفقیت مورد اصابت قرار گرفت. تصاویر منتشره نشان می‌دهد که انفجارهای پی‌درپی در این پالایشگاه موجب آتش‌سوزی گسترده در پالایشگاه شده است.

وزارت کشور قطر پنجشنبه ۲۸ اسفند اعلام کرد: در حال مقابله با آتش‌سوزی در منطقه صنعتی رأس لفان پس از حمله رژیم ایران است. بنا به این گزارش هیچ آسیبی گزارش نشده است

رویترز گزارش داد: شرکت انرژی قطر اعلام کرد چندین تأسیسات گاز طبیعی مایع این کشور در ساعات اولیه پنجشنبه ۲۸ اسفند مورد حملات موشکی قرار گرفته و باعث آتش‌سوزیهای گسترده و خسارات گسترده شده است.

خبرگزاری سپاه پاسداران اعلام کرد: پالایشگاه LNG بحرین که جزو منافع آمریکایی‌ها به حساب می‌آمد، هدف حملات موشکی قرار گرفت. این پالایشگاه نزدیک پل ارتباطی میان جزیره بحرین و عربستان قرار دارد و اخبار اولیه از انهدام یا آسیب جدی به این پل بر اثر انفجار در پالایشگاه حکایت دارد.

مقامات ابوظبی روز پنجشنبه اعلام کردند که موشک‌هایی را که تأسیسات گازی حبشان Habshan و میدان نفتی باب Bab را هدف قرار داده بودند، رهگیری کرده‌اند.
مقامات رسانه‌یی ابوظبی در بیانیه‌یی اعلام کردند که تأسیسات گازی تعطیل شده و هیچ آسیبی گزارش نشده است.

واکنش‌ها و پیامدهای منطقه‌ای
وزارت امور خارجه امارات متحده عربی در بیانیه‌یی حمله رژیم ایران به تأسیسات گازی حبشان Habshan و میدان نفتی باب Bab را محکوم کرد و آن را «تشدید خطرناک تنش» و تهدیدی برای امنیت و ثبات منطقه‌یی خواند.

به گزارش رسانه‌های رژیم در پی حمله به بزرگترین و مهمترین تأسیسات گازی در ایران، وزارت برق عراق از توقف کامل جریان گاز از ایران خبر داد که موجب شد بیش از ۳ هزار مگاوات از ظرفیت تولید از دست رود.

هلال احمر فلسطین اعلام کرد که سه زن فلسطینی در حمله موشکی ایران در کرانه باختری اشغالی در اواخر روز چهارشنبه کشته و سیزده نفر دیگر زخمی شدند که حال یکی از آنها وخیم است.
خبرگزاری فلسطینی وفا، نوشت این موشک به یک آرایشگاه در شهر بیت عوا Beit Awwa در جنوب غربی الخلیل، برخورد کرد.

سخنگوی وزارت دفاع عربستان اعلام کرد که در ساعات گذشته ۵ پهپاد در منطقه شرقی رهگیری و منهدم شدند.

به گزارش وال‌استریت ژورنال وزارت دفاع عراق اعلام کرد که اواخر روز چهارشنبه یک موشک به یک پایگاه هوایی در کرکوک برخورد و باعث آتش‌سوزی شد ولی تلفات جانی ببار نیاورد.

به گزارش کردستان مدیا سایت حزب دموکرات کردستان ایران، سپاه پاسداران روز چهاشنبه با شلیک موشک و پهپاد به کمپها و محل اسکان خانواده‌های حزب دموکرات حمله کرد. این موج تازه از حملات، خسارات مادی گسترده و چشمگیری به منازل و اموال خانواده‌ها وارد کرده و موجب اخلال در روند عادی زندگی در شهر کویه و مناطق اطراف نیز شده است.

نیویورک تایمز نوشت: عملیات تجارت دریایی انگلستان که امنیت دریا را رصد می‌کند، چهارشنبه شب اعلام کرد که یک کشتی در فاصله ۱۱ مایل دریایی در شرق خور فکان Khor Fakkan شهری ساحلی در امارات، مورد اصابت یک «پرتابه ناشناخته» قرار گرفته که باعث آتش‌سوزی در داخل کشتی شده است.

وال‌استریت ژورنال گزارش داد: به‌گفته سرویس اورژانس اسراییل یک کارگر مرد خارجی سی ساله در پی شلیک موشک به سمت اسراییل در موشاو آدانیم Moshav Adanim کشته شد.

گسترش دامنه درگیریها به دریا و هوا
سنتکام فرماندهی مرکزی آمریکا اعلام کرد که از شروع جنگ تاکنون، به ۷۸۰۰ هدف حمله کرده است.
بنا به این آمار که روز ۱۸ مارس منتشر شده، بیش از ۱۲۰ کشتی رژیم ایران آسیب دیده یا نابود شده است.
به گزارش رویترز اسراییل حملاتی را علیه قایقهای موشک‌انداز نیروی دریایی رژیم ایران در دریای خزر انجام داد. بنا به این گزارش بیش از پنج کشتی هدف حمله قرار گرفتند.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط