ورود حوثی‌های یمن به صحنه جنگ با شلیک موشک به اسرائیل

۱۴۰۵/۱/۸

اخبار ایران و جهان در یک نگاه 

در حالی که ارتش اسرائیل از شناسایی اولین پرتابه موشکی از سوی حوثی‌های یمن خبر می‌دهد، درگیری‌ها در منطقه با زخمی شدن نظامیان آمریکایی و حملات سنگین به زیرساخت‌های تهران به اوج رسیده است. هم‌زمان با تأکید ترامپ بر التماس مقامات رژیم برای توافق، صدراعظم آلمان با ابراز تردید نسبت به اهداف جنگ، خواستار تفکیک نقش اروپا از عملیات آمریکا شد.

۱- شلیک موشک از یمن به اسرائیل: ارتش اسرائیل بامداد شنبه اعلام کرد برای اولین بار از زمان شروع جنگ، یک پرتابه موشکی از سمت یمن را شناسایی کرده است. این حمله تنها چند ساعت پس از تهدید حوثی‌های متحد رژیم ایران مبنی بر آمادگی برای اقدام نظامی صورت گرفت.

۲- تلفات نظامیان آمریکا و درگیری در امارات: وزارت دفاع امارات متحده عربی از درگیری فعال با موشک‌ها و پهپادهای پرتاب شده از سوی ایران خبر داد. هم‌زمان، یک مقام آمریکایی به رویترز گفت در حمله موشکی رژیم به پایگاهی در عربستان سعودی، ۱۲ نظامی آمریکایی زخمی شده‌اند که حال دو تن از آن‌ها وخیم گزارش شده است.

۳- اظهارات ترامپ درباره فروپاشی نظامی رژیم: دونالد ترامپ در سخنرانی واشینگتن، مقامات رژیم را به دروغگویی درباره مذاکرات متهم کرد و گفت: «آن‌ها آن‌قدر سخت ضربه می‌خورند که التماس می‌کنند توافق کنند.» وی تأکید کرد که نیروی دریایی ایران به‌طور کامل در قعر خلیج فارس غرق شده و کارخانه‌های موشکی و پهپادی آن‌ها در سطحی بی‌سابقه نابود شده است.

۴- تردید صدراعظم آلمان در اهداف جنگ: فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، با تأکید بر اینکه آلمان در این درگیری شرکت نمی‌کند، آن را «جنگ آمریکا و اسرائیل» نامید. وی هشدار داد که استراتژی تغییر رژیم در ایران احتمالاً شکست خواهد خورد و این جنگ ممکن است بسیار طولانی‌تر از حد تصور شود.

۵- بیانیه مشترک گروه ۷ و اتحادیه اروپا: وزیران خارجه کشورهای گروه ۷ و اتحادیه اروپا روز جمعه در بیانیه‌ای مشترک، خواستار توقف فوری حملات به غیرنظامیان و زیرساخت‌های حیاتی شدند. این بیانیه بر ضرورت مطلق آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز مطابق با قطعنامه ۲۸۱۷ شورای امنیت تأکید کرد و نسبت به اختلال در زنجیره‌های تأمین جهانی هشدار داد.

۶- اعتراف عراقچی به خسارات سنگین زیرساختی: وزیر خارجه رژیم اعلام کرد اسرائیل دو مورد از بزرگ‌ترین کارخانه‌های فولاد ایران، یک نیروگاه برق و سایت‌های هسته‌ای غیرنظامی را هدف قرار داده است. وی مدعی شد این حملات با هماهنگی آمریکا انجام شده و با مهلت تمدید شده ترامپ برای دیپلماسی در تضاد است.

۷- واکنش سپاه به شایعات مذاکره: پاسدار مقدم‌فر، مشاور سرکرده سپاه، ادعای مذاکرات پنهان با ترامپ را «دروغ کامل» خواند و هشدار داد که ابراز نگرانی درباره خیانت مسئولان سیاسی به دستاوردهای نظامی، هدیه‌ای به ترامپ برای گریز از شکست نظامی است.

۸- فشار برای تروریستی اعلام کردن سپاه در بریتانیا: دیوید دیویس، نماینده پارلمان انگلستان، با اشاره به تهدیدهای سپاه برای شهروندان بریتانیایی، خواستار ممنوعیت فوری و تروریستی اعلام کردن این نهاد شد. وی تأکید کرد دولت باید به خاطر منافع امنیت ملی، اکنون اقدام کند.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط