بازتاب‌های کنفرانس پارلمان اروپا

کنفرانس پارلمان اروپا در آیینه‌ی رسانه‌ها

در این بخش از برنامه می‌خوایم نگاهی داشته باشیم به کنفرانس در پارلمان اروپا در آیینه‌ی رسانه‌ها که البته به‌خاطر محدودیت زمان خیلی کوتاه از چند رسانه نمونه‌هایی انتخاب شده که در این گزارش می‌بینیم.  

خبرگزاری رویترز گزارش داد، مریم رجوی از کشورهای اروپایی به دلیل عدم اقدام کافی برای توقف اعدام‌ها در ایران انتقاد کرد. او تأکید کرد سکوت اتحادیه اروپا در برابر موج اعدام‌های سیاسی غیرقابل توجیه است و رژیم را جری‌تر می‌کند. در یک ماه اخیر، حدود ۱۶ زندانی سیاسی، از جمله هشت عضو مجاهدین خلق، اعدام شدند.
اسکای نیوز هم یکی از رسانه‌هایی بود که با گزارش‌هایی به این کنفرانس پرداخت و ازجمله نوشت: «در کنفرانس پارلمان اروپا، مریم رجوی گفت: «نبرد سرنوشت‌ساز میان مردم ایران و دیکتاتوری دینی است.» او بر به‌رسمیت‌شناختن حق مردم ایران برای مقابله با این حکومت تأکید کرد و خواستار مشروط‌کردن هرگونه رابطه با تهران به توقف اعدام‌ها شد. پارلمانترها نیز اعدام‌ها را نشانه ناتوانی رژیم دانستند.
خبرگزاری ایتالیایی آنسا از بروکسل گزارش مفصلی منتشر کرد و نوشت: «مریم رجوی با اشاره به اعدام ۱۶ زندانی سیاسی در یک ماه، سکوت رهبران اروپایی را غیرقابل توجیه خواند که رژیم را تشویق می‌کند. او تأکید کرد صلح پایدار تنها با سرنگونی دیکتاتوری دینی توسط مردم ایران و مقاومت سازمان‌یافته آنها ممکن است.
رسانه‌های منطقه‌ هم به این کنفرانس پرداختن، ازجمله روزنامه النهار لبنان نوشت: «کنفرانس ایران: گامی عملی برای توقف اعدام‌ها» در پارلمان اروپا برگزار شد. مریم رجوی تأکید کرد نبرد اصلی میان مردم و دیکتاتوری دینی است و رژیم از جنگ برای سرکوب بهره می‌برد. او توقف اعدام‌ها را شرط هر توافق بین‌المللی  دانست و خواهان بستن سفارتهای رژیم شد.
برمیگردیم به رسانه‌های اروپایی، روزنامه آوانگاردیا اسپانیا گزارش داد که: «مریم رجوی کشورهای اروپایی را به دلیل انجام ندادن اقدامات کافی برای توقف اعدام‌ها در ایران مورد انتقاد قرار داد. وی گفت: "سکوت در برابر موج اعدام‌ها، حکومت تهران را در سرکوب داخلی، سیاست منطقه‌ای و برنامه هسته‌ای‌اش جری‌تر می‌کند.»
در فرانسه هم روزنامه فرانسوی لیبراسیون به نقل از خانم مریم رجوی نوشت: «سکوت اتحادیه اروپا و دولت‌های عضو در برابر موج اعدام‌های سیاسی در ایران غیرقابل توجیه است.» این سخنان در سخنرانی او در پارلمان اروپا در بروکسل بیان شد، جایی که او به شدت از موضع کشورهای اروپایی انتقاد کرد.
سایت محافظه‌کاران اروپایی هم به این کنفرانس پرداخت و در گزارشی نوشت: «شورای ملی مقاومت در پارلمان اروپا خواستار قطع رابطه قاطع اتحادیه اروپا با تهران شد. مریم رجوی، پرزیدنت شورای ملی مقاومت، سکوت در برابر اعدام‌ها را غیرقابل توجیه خواند و گفت رژیم ایران از انفجار داخلی هراس دارد.
چندین رسانه‌ی بلژیکی هم به این کنفرانس و تظاهرات هموطنان‌مون که همزمان برگزار شد پرداختن؛ ازجمله خبرگزاری بلگا بلژیک گزارش داد: «تظاهرات هواداران شورای ملی مقاومت در بروکسل برگزار شد. معترضان از اتحادیه اروپا خواستند تا فورا برای متوقف کردن اعدام‌ها و آزادی زندانیان سیاسی اقدام کند. آنها تأکید کردند رژیم از درگیری‌های منطقه برای تشدید سرکوب سوءاستفاده می‌کند.»
این بود نگاهی به برخی گزارش‌های درج شده در رسانه‌های منطقه‌ای و جهانی که کنفرانس در پارلمان اروپا و به‌خصوص سخنرانی‌ خانم مریم رجوی رو درگزارش‌هایی بازتاب دادن 
در ادامه خوبه که صحبتهای یکی از سخنرانان این جلسه رو بشنویم  آقای پتراس آستراویچیوس عضو هیئت رئیسه گروه رنیو در پارلمان اروپا و عضو کمیسیون خارجه و کمیسیون دفاع و امنیت پارلمان اروپا  بود که در این قسمت از برنامه بخشی از سخنرانی آقای آستراویچیوس رو می‌شنویم. 

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط