پیام هشدارآمیز ترامپ هم‌زمان با دهمین شب حملات سنتکام؛ تقابل موشکی و بحران در منطقه

۱۴۰۵/۴/۳۰

هشدار جهانی وزارت خارجه آمریکا و محکومیت حملات رژیم به زیرساخت‌های حیاتی خلیج فارس توسط الازهر

فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) بامداد سه‌شنبه ۳۰تیر از پایان دهمین دور حملات گسترده علیه پایگاه‌ها و زیرساخت‌های نظامی رژیم آخوندی خبر داد. این حملات که مراکز فرماندهی، سامانه‌های پدافندی و پرتاب موشک رژیم را هدف قرار داد، با پاسخ‌های موشکی و پهپادی سپاه پاسداران به کشورهای منطقه و همچنین واکنش‌های بین‌المللی و هشدار رسمی وزارت خارجه آمریکا همراه شد.

سنتکام، فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا بامداد سه‌شنبه ۳۰تیر درباره دهمین دور حملات علیه رژیم ایران اعلام کرد: عملیاتی که ساعت ۲۴ و ۳۰ دقیقه به وقت ایران شروع شده بود ساعت ۴ و ۳۰ دقیقه سه‌شنبه به پایان رسید.

در این اطلاعیه آمده است: «نیروهای آمریکایی مراکز فرماندهی نظامی ایران، قابلیت‌های دریایی، پایگاه‌های پرتاب موشک و پهپاد، و سیستم‌های دفاع هوایی را هدف قرار دادند تا توانایی ایران برای ادامه حملات به کشتی‌های تجاری عبوری از تنگه هرمز را تضعیف کنند.»

در این اطلاعیه همچنین آمده است: «از اوایل ماه مه تاکنون، نیروهای سنتکام در تسهیل عبور حدود ۹۰۰ کشتی تجاری و ۴۵۰میلیون بشکه نفت خام کمک کرده‌اند.»

به گزارش رسانه‌های حکومتی در حملات شامگاه دوشنبه و بامداد سه‌شنبه ۳۰تیر شهرهای کرمان، شیراز، بندرعباس، بوشهر، آبدانان، ماهشهر، چابهار، سیریک، بندر لنگه، کنارک و جزیره قشم هدف قرار گرفتند.

موضع‌گیری ترامپ و اطلاعیه‌های حمله پاسداران به اردن، بحرین و کویت

رئیس‌جمهور آمریکا در تروث سوشیال خود نوشت: «هر بار که ایران یک سرباز آمریکایی را می‌کشد، چندین برابر هزینه آن قتل را خواهد پرداخت!»

سپاه پاسداران سه‌شنبه ۳۰تیر طی ۸ اطلاعیه از حمله به کشورهای بحرین، اردن و کویت خبر داد. در این اطلاعیه‌ها آمده است: «نیروهای هوافضای سپاه با حمله به مجتمع استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه الرُکبان اردن، تعدادی از نظامیان را کشته، یک سامانه راداری دفاع موشکی را تخریب و یک فروند هواپیمای F-15 را منهدم کردند. در بحرین نیز زیرساخت‌های شرکت آمازون و یک رادار آمریکایی در المحرق هدف قرار گرفت. در کویت یک مرکز مخابراتی و سامانه‌های دریافت ماهواره‌ای، رادار FPS-117 و یک سامانه پدافندی پاتریوت در پایگاه احمد الجابر هدف قرار گرفته و منهدم شدند.»

گزارش مجروحان آمریکایی، اصابت کشتی در عمان و رهگیری‌های اردن

سی‌بی‌اس گزارش داد: «مقامات آمریکایی اعلام کردند نزدیک به ۱۰۰تن از نیروهای آمریکایی طی این ماه در حملات هوایی متعدد ایران به پایگاه‌های آمریکا در منطقه خاورمیانه مجروح شده‌اند. این جراحات در پی افزایش درگیری بین آمریکا و ایران همزمان با فروپاشی آتش‌بس یک ماهه بین دو کشور رخ داده است.» سخنگوی پنتاگون به سی‌بی‌اس گفت عمده این افراد دچار جراحات ضربات مغزی جزئی بوده‌اند و ۹۶٪ از مجروحین به خدمت بازگشته‌اند.

سازمان تجارت دریایی انگلستان گزارش داد یک کشتی در ۸مایل دریایی شمال غرب عمان هدف حمله قرار گرفت. کشتی توسط پرتابه ناشناس مورد اصابت قرار گرفت و دچار آتش‌سوزی شد و خدمه آن توسط یک یدک‌کش نجات یافتند و کشتی را ترک کردند. کشتی بدون کنترل در حال حرکت است.

خبرگزاری رسمی اردن ۳۰ تیر به نقل از نیروهای مسلح این کشور اعلام کرد نیروهای ارتش اردن، شب قبل پنج پهپاد شلیک شده از ایران را رهگیری و سرنگون کردند. این عملیات هیچ تلفات جانی یا خسارت مادی نداشت. خبرگزاری رسمی اردن در یک خبر دیگر نوشت: سیستم‌های پدافند هوایی ارتش اردن بعد از ظهر سه‌شنبه سه موشک ایرانی را رهگیری و سرنگون کردند.

خروج واحدهای نیروگاهی کویت از مدار، نوسان نفت و هشدار جهانی آمریکا

روز ۳۰تیر وزارت برق و آب و انرژی‌های تجدیدپذیر کویت اعلام کرد: «دوشنبه عصر برای چهارمین روز متوالی چندین نیروگاه برق و تاسیسات آب شیرین‌کن کویت مورد حمله تجاوزکارانه ایران قرار گرفت که منجر به آتش‌سوزی در تعدادی از تأسیسات آنها شد.» این وزارت‌خانه افزود برای مقابله با حملات مداوم و تجاوزکارانه ایران تعدادی از واحدهای تولیدی کشور به منظور اطمینان از ایمنی تجهیزات و پایداری سیستم‌های برق و آب از مدار خارج شده‌اند.

رویترز ۳۰تیر نوشت: «قیمت نفت روز سه‌شنبه به دلیل حملات جدید بین آمریکا و ایران و همچنین تهدید محاصره دریایی عربستان سعودی توسط حوثی‌های یمن افزایش یافت. قیمت نفت خام برنت ظهر سه‌شنبه با یک دلار و ۶۲ سنت افزایش به ۹۰ دلار و ۸۴ سنت در هر بشکه رسید. نفت خام وست تگزاس برای تحویل در ماه آینده با یک دلار و ۳۷ سنت افزایش به قیمت ۸۴ دلار و ۶۰ سنت در هر بشکه معامله شد.»

سی‌بی‌اس گزارش داد: «وزارت خارجه آمریکا با صدور هشداری از شهروندان آمریکایی در سراسر جهان خواست تا در ارتباط با جنگ ایران احتیاط بیشتری به خرج دهند. در این هشدار آمده است به دلیل افزایش تنش‌ها در خاورمیانه محیط امنیتی همچنان پیچیده و احتمال تشدید تنش‌های پیش‌بینی نشده وجود دارد.»

پترا خبرگزاری رسمی اردن گزارش داد: الازهر در مصر حملات ایران به اردن، کویت، بحرین، قطر و عمان را که منجر به خسارت به تعدادی از تأسیسات غیرنظامی و حیاتی شده است، به شدت محکوم کرد و غیرقابل قبول دانست.

بیشتر بدانیم:

در میانهٔ حملات شبانه؛ نشانه‌هایی از باز شدن دوباره مسیر مذاکره دیده شد؟ آیا توافقی انجام میشود؟ | سیمای آزادی

تاکید روبیو بر نقض تفاهم‌نامه توسط تهران هم‌زمان با علائم دیپلماتیک بقایی؛ ترامپ: تنگه هرمز را کنترل می‌کنیم | سیمای آزادی

رهگیری موشک‌های شلیک‌شده رژیم آخوندی توسط اردن- محکومیت گسترده حملات موشکی و تروریستی در منطقه | سیمای آزادی

دونالد ترامپ: اکنون در حال پایان دادن به توان موشکی، هسته‌یی رژیم ایران هستیم | سیمای آزادی
لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط