کارزارهای مقاومت ایران در بزرگداشت شهیدان قتل‌عام سال ۶۷ در کشورهای مختلف

۱۴۰۵/۵/۱۴

گسترش شعار نه به اعدام در سطح جهانی

گزارش و گفتگو با فرخنده ذاکری

همانطور که در تصاویر دیدیم در یک هفته اخیر شاهد برپایی کارزارهای مقاومت ایران در برخی کشورها در بزرگداشت شهیدان قتل عام سال ۶۷ و با شعار «نه به اعدام» بودیم. در این قسمت از برنامه می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم

ابعاد فعالیتها و کارزاری که در کشورها در یک هفته اخیر داشتیم چطور بوده؟

فرخنده ذاکری: من در پاسخ به سوال شما خب معمول اینه که برم سراغ ابعاد و تعداد تظاهرات‌، نمایشگاه‌ها، بیانیه‌هایی که در این باره داده شده یا گزارشات رسانه‌یی و خلاصه وارد آمار و ابعاد این فعالیت‌ها بشم. اما اگه فقط اینجا توقف کنیم ما بخشی از واقعیت رو دیدیم و نه همه اون رو. برای همین اینطور من به سوال شما پاسخ میدم که وقتی این فعالیت‌ها رو که کنار هم می‌ذاریم چه پیامی رو منتقل می‌کنند و چه تصویری از کارزار نه به اعدام می‌سازند یعنی سوال رو به دو بخش تقسیم کردم.

کارزارها در شهرهای مختلف جهان برگزار شده که شامل نمایشگاه و تظاهرات و آکسیون بوده و ابعاد این نمایشگاه‌ها طوری بود که گاه راه به مطبوعات اون شهر هم برده از جمله نمایشگاه لندن اینطور بود. اما اینکه چه پیامی رو منتقل کرد اول اینکه با وجود برگزاری این کارزارها در شهرهای مختلف جهان  اما فاصله جغرافیایی باعث جداگانه و منفرد بودن فعالیت‌ها نشده بلکه همه شون اجزا یک هدف واحد بودن و همدیگه رو تکمیل ‌کردن و پیام مشترکی رو ‌رسوندن. بخصوص در شرایط حاضر که وضعیت بحرانی منطقه و مشخصا ایران تیتر بیشتر خبرها رو به خودش اختصاص داده این کارزارها حرف‌شون این هست که موضوع اصلی در ایران جنگ بین دیکتاتوری و آزادی هست.

من از برخی جملات هموطنان مون که در سخنرانی‌هاشون گفتن کمک بگیرم که گفتن رژیم آخوندی از جنگ خارجی نمی‌ترسه بلکه این جنگ مردم و قیام آفرینان هست که خواب رو از چشم این رژیم پوسیده ربوده یا این نکته که نه به اعدام و بزرگداشت یاد شهدای قتل عام ۶۷ یک انتخاب سیاسی نیست یک مسئولیت اخلاقی و انسانی هست یا این نکته مهم که قتل عام ۶۷ پایان یک نسل نبود بلکه آغاز راهی بود که امروز در اشرف سه و در کانون های شورشی و در زندان‌های ایران و مقاومت جوانان ادامه داره.

از این نمونه مطالب بسیار ارزشمند و مهم که در صحبت یاران شورشگر بود من زیاد جدا کردم که متاسفانه به خاطر زمان می‌گذرم و روی موضوع دیگه در این کارزارها هم بروم اونهم حضور نمایندگان پارلمان کشورها در این برنامه‌ها بود از جمله مارک ویلیامز که هم شرکت کرد و سخنرانی کرد هم در حساب ایکس خودش این رو نوشت و انعکاس داد.

 آقای ویلیامز در سخنرانی اش روی این رفت که فراتر از فقط صحبت باید عمل کرد و گفت باید سفارت رژیم در لندن را تعطیل کنید و دیپلمات‌های رژیم را به تهران بازگردانید و به عنوان یک اولویت از مریم رجوی و مقاومت ایران و طرح ۱۰ ماده‌ای حمایت کنید. در نروژ هم از نمایندگان پیشین پارلمان و از وزرای پیشین شرکت داشتند و سخنرانی کردند که در قسمتی از این صحبت گفتند ابراز همبستگی با مردم ایران به معنای دفاع از کرامت انسانی حق حیات و آزادی بیان هست همون ارزش‌هایی که کشور نروژ بر پایه اون بنا شده.

ماهمینطور بیانیه‌های کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران و همینطور دوستان ایران آزاد در کشورهای نوردیک رو در محکومیت موج اعدام‌ها در ایران داشتیم.

اما اجازه بدین من جدا از کارزار نه به اعدام توجه شما رو به استمرار این کارزارهای بی‌توقف جلب کنم از تظاهرات پر از شکوه ۳۰ خرداد که هرچی ازش این مدت صحبت شده اما باز انگار همه ابعاد اون رو هنوز نشده به تصویر بکشیم تا کارزار ایتالیا که تا همین روزهای اخیر مصاحبه‌های سیمای آزادی با شخصیت‌های شرکت‌کننده پخش می‌شد تا کارزار نه به اعدام و تا کارزار بعدی که پیشاپیش شما در سیمای آزادی اون رو اعلام کردین یعنی همیاری که در واقع این کارزارهایی که تا الان صحبت کردیم به نوعی مقدمه ورود به کارزار همیاری هم هست

توضیح بدهید که چه جوری این کارزارها مقدمه ورود به همیاری هست؟

فرخنده ذاکری: به این دلیل که گفتم ما با کارزارهای بهم پیوسته و مستمر مواجه هستیم. همیاری هم در ادامه این کارزارهاست. مثلا کجا و چطوری ما صدای نه به اعدام، صدای سوگند‌ها و عهد و پیمان‌های تاریخی قهرمانان در زنجیرمون رو مثل دفاعیه فرمانده وحید، مثل سوگند تکاندهنده فرمانده مهدی خانکی، مثل سرودخوانی اونها که جهانی رو به حیرت آورد خب کجاست که این صداها رو منعکس می‌کنه؟

کدوم ماهواره و تلویزیونی هست که در روزگاری که میخوان جلوی صدای آزادی و استقلال ایران رو بپوشونن و حتی تظاهرات گسترده صدهزار نفری رو خاموش کنن کجا این صدا انعکاس داده میشه؟ آیا جای دیگه و رسانه دیگه‌یی هم هست که از فعالیت کانون‌های شورشی که با پذیرش تمام ریسک هر شب و هر روز دارن به جهان نشون میدن و میگن که مسیر آزادی و استقلال ایران همواره و پر تلاش ادامه داره، جای دیگه‌یی رو سراغ دارین که این رو نشون بده؟

حقیقتی درخشان و تابان که میخوان خاموشش کنن که میخوان پوشیده بشه و ما خوشبختانه این امکان رو با سیمای آزادی داریم اونهم بخصوص در سال جنگ جنگ‌ها که برای همه ما تا همین جای سال به چشم دیدم که این کلمه نیست و عین حقیقته. در این شرایط حساس که بخصوص در همین کارزار نه به اعدام دیدیم که حرف اصلی یاران شورشگر هم این بود که صورت مسئله ایران نه جنگ خارجی که نبرد آزادی مردم و مقاومت ایران با این دیکتاتوری هست.

خب این نبرد اصلی کجا داره منعکس میشه؟ کدوم رسانه‌یی هست که اصل موضوع ایران رو نشون بده و بگه؟ برای همین این کارزارها بهم پیوسته هستند از هم جدا نیستند یکی از اونها مقدمه کارزار بعدی میشه و مثل زنجیره‌یی بهم پیوسته‌یی ادامه داره . به همین خاطره که شاهدیم هموطنان به پیشواز گلریزان همیاری با سیمای آزادی رفته اند و با تشکیل گروههای مختلف زنجیره کمک رسانی به سیمای آزادی رو هرچه گسترده تر میکنند

 

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmail

خبرهای مرتبط