جنگ آمریکا و رژیم ایران وارد مرحله تازه‌ای شد؛ حملات منطقه‌ای، بحران هرمز و فشار جهانی بر تهران

جنگ آمریکا و رژیم ایران وارد مرحله تازه‌ای شد؛ حملات منطقه‌ای، بحران هرمز و فشار جهانی بر تهران

تنگه هرمز زیر سایه جنگ؛ نفتکش‌ها، ناوهای نظامی و بحران امنیت انرژی

۱۴۰۵/۶/۱۳

هم‌زمان با ادامه حملات متقابل آمریکا و رژیم ایران، تنش‌ها در تنگه هرمز، یمن، خلیج فارس و لبنان ابعاد تازه‌ای پیدا کرده است.

کاهش شدید تردد کشتی‌ها در هرمز، حملات جدید منطقه‌ای و تشدید فشارهای دیپلماتیک و اقتصادی، مهم‌ترین محورهای تحولات ۲۴ ساعت گذشته بوده‌اند.

خلاصه مهم‌ترین رویدادهای ۲۴ ساعت گذشته

آمریکا و رژیم ایران پس از حملات اخیر به اهداف نظامی در جنوب ایران و اطراف تنگه هرمز همچنان در وضعیت تقابل مستقیم قرار دارند. دونالد ترامپ و مارکو روبیو بر ادامه فشار نظامی و اقتصادی علیه تهران تأکید کرده‌اند.

سپاه پاسداران و رسانه‌های حکومتی ایران از حملات موشکی و پهپادی به پایگاه‌های آمریکا در کویت، اردن، بحرین، امارات و اربیل خبر دادند. هم‌زمان کویت رسماً اعلام کرد سامانه‌های پدافند هوایی این کشور با موشک‌ها و پهپادهای متخاصم درگیر شده‌اند.

عربستان سعودی حمله به نفتکش سعودی «سدر» در تنگه هرمز را محکوم و رژیم ایران را مسئول این حمله معرفی کرد. در این حادثه دو ملوان فیلیپینی کشته شدند.

براساس گزارش اویل پرایس و داده‌های کپلر، ترافیک عبور کشتی‌های تجاری از تنگه هرمز به تنها چهار کشتی در روز کاهش یافته؛ رقمی که به‌طور محسوسی کمتر از میانگین روزهای گذشته است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد از فوریه ۲۰۲۶ تاکنون دسترسی میدانی به تأسیسات هسته‌ای رژیم ایران نداشته و در نتیجه وضعیت برخی فعالیت‌های هسته‌ای، از جمله تأسیسات اصفهان، برای این نهاد نامشخص مانده است.

آکسیوس گزارش داد استیو ویتکاف، فرستاده کاخ سفید، در دیداری محرمانه با شیخ طحنون بن زاید در مورد گام‌های بعدی علیه رژیم ایران گفت‌وگو کرده است. هم‌زمان واشنگتن اجرای مرحله تازه‌ای از فشار اقتصادی جهانی بر تهران را آغاز کرده است.

در یمن نیز نیروهای دولتی اعلام کردند حوثی‌ها با شلیک ۱۰ موشک بالیستیک سواحل غربی تعز و الحدیده را هدف قرار داده‌اند. در مقابل ارتش یمن از اجرای چند عملیات علیه مواضع حوثی‌ها در مأرب، البیضاء و الضالع خبر داد.

فرانسه ۲۴ در گزارشی به ادعای آمریکا درباره استفاده احتمالی رژیم ایران از سامانه‌های موشکی فجر-۵ برای پرتاب مین‌های دریایی به تنگه هرمز پرداخت؛ موضوعی که میان کارشناسان امنیت دریایی محل اختلاف نظر است.

چندین کشور عربی شامل عربستان سعودی، کویت، قطر و مصر حملات منتسب به رژیم ایران علیه کشورهای منطقه را محکوم کرده و خواستار توقف تنش‌ها و بازگشت به مسیر دیپلماتیک شدند.

مهم‌ترین موضوعاتی که امروز پیگیری خواهیم کرد

  • ارزیابی خسارت‌های حملات آمریکا به جزیره لارک و دیگر اهداف نظامی ایران
  • واکنش احتمالی رژیم ایران به تهدیدهای نظامی اخیر آمریکا
  • وضعیت امنیت کشتیرانی و میزان عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز
  • تحولات مربوط به حمله به نفتکش سعودی «سدر»
  • واکنش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و کشورهای غربی به محدودیت بازرسی‌های هسته‌ای در ایران
  • تحرکات حوثی‌ها در یمن و دریای سرخ
  • پیامدهای فشار اقتصادی جدید آمریکا بر شرکای تجاری رژیم ایران
  • موضع چین، روسیه و کشورهای خلیج فارس در قبال بحران جاری

 

رویترز: آمریکا بانک ترکیه‌ای مرتبط با سپاه را تحریم کرد

تحریم‌ها بخشی از کارزار فشار اقتصادی واشنگتن علیه شبکه مالی ایران است.

رویترز گزارش داد وزارت خزانه‌داری آمریکا یک بانک سرمایه‌گذاری ترکیه و دو زیرمجموعه آن را به‌دلیل تسهیل تجارت میان چین و نیروی قدس سپاه پاسداران تحریم کرده و آن‌ها را از سیستم مالی مبتنی بر دلار قطع کرده است.

خزانه‌داری اعلام کرد «گلدن گلوبال یاتریم بانکاسی» و دو شرکت وابسته‌اش به‌دلیل نقش در انتقال درآمدهای نفتی ایران از چین به ترکیه در فهرست تحریم قرار گرفته‌اند. این نخستین بار است که بانکی در یک کشور عضو ناتو تحت کارزار فعلی هدف قرار می‌گیرد.

واشنگتن فشار اقتصادی بر تهران را در حالی تشدید می‌کند که حملات نظامی و محاصره دریایی تنگه هرمز نتوانسته ایران را به مذاکره بازگرداند. OFAC این سه نهاد را در فهرست «اتباع به‌طور ویژه تعیین‌شده» قرار داده و یک مجوز عمومی برای پایان تدریجی تراکنش‌ها صادر کرده است.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری، گفت این اقدام پیام روشنی به مؤسساتی است که به‌گفته واشنگتن تجارت سپاه را تسهیل می‌کنند. او افزود محاصره هرمز مانع رسیدن نفت ایران به چین شده و «شریان حیاتی صادرات ایران در حال قطع شدن است».

بسنت همچنین گفت نفت خام در کشتی‌های گرفتار در تنگه انباشته شده و ذخیره‌سازی محدود است و درآمد ایران «به‌سرعت در حال کاهش» است. او احتمال تحریم یک بانک دیگر در هفته آینده را مطرح کرد.

گلدن گلوبال اتهامات را رد کرده و گفته از قوانین انطباق محلی و بین‌المللی پیروی کرده است. این بانک تأکید کرده افراد و نهادهای نام‌برده‌شده مشتری آن نبوده‌اند.

طبق داده‌های theBanks.EU، این بانک در سال ۲۰۲۵ حدود ۲۵ میلیارد لیر ترکیه (۵۱۶ میلیون دلار) دارایی داشته است.

میاد ملکی، کارشناس تحریم‌ها، گفت این بانک کوچک است اما پیام واشنگتن به آنکارا «کاملاً صریح» است؛ با بسته شدن خلیج فارس، ترکیه مقصد طبیعی انتقال پول ایران است و خزانه‌داری از قبل آنجا حضور دارد.

او هشدار داد هر بانک خارجی که با این بانک همکاری کند نیز در معرض خطر تحریم قرار می‌گیرد و «اثر دومینویی» هدف اصلی این اقدام است.

خزانه‌داری می‌گوید گلدن گلوبال برای توانمندسازی شبکه بانکداری سایه ایران تأسیس شده و تراکنش‌ها را از طریق حساب‌های تحت کنترل نیروی قدس و عوامل آن، از جمله تاجر ترکیه‌ای صدقی آیان، ممکن کرده است.

هفته گذشته نیز واشنگتن محدودیت‌هایی علیه شعب بانک مصر در امارات اعمال کرد. اما کارشناسان درباره اثربخشی این اقدامات تردید دارند و هشدار می‌دهند فشار اقتصادی ممکن است تهران را به تلافی‌جویی وادارد و آسیب بیشتری به اقتصاد جهانی وارد کند.

 

کارشناس آمریکایی: فروپاشی اقتصادی ایران حزب‌الله را زمین‌گیر کرده است

حزب‌الله با کمبود نقدینگی، توقف پرداخت‌ها و فروش وثیقه‌ها روبه‌روست.

یک کارشناس سابق خزانه‌داری آمریکا در تحلیلی تازه می‌گوید فروپاشی اقتصادی ایران فشار بی‌سابقه‌ای بر حزب‌الله وارد کرده و این گروه برای حفظ جنگجویان، پرداخت‌های اجتماعی و عملیات مالی خود با بحران شدید نقدینگی مواجه است.

طبق این تحلیل، بانک آکاه وابسته به حزب‌الله ماه‌هاست وثیقه‌های خود را می‌فروشد و در بدهی‌هایش به غیرنظامیان نکول کرده، در حالی که پرداخت حقوق جنگجویان را حفظ می‌کند. ایران پیش از فروپاشی اقتصادی نیز تنها قادر بود نیمی از مبلغ درخواستی حزب‌الله را تأمین کند و اکنون همان مقدار اندک نیز به‌سختی منتقل می‌شود.

حزب‌الله که معمولاً خانه‌های ویران‌شده جنگ‌ها را بازسازی می‌کرد، پس از جنگ ۲۰۲۴ پرداخت‌ها را متوقف کرد و در ۲۰۲۶ آن‌ها را نامعتبر اعلام کرد. تنها یک کمک‌هزینه اجاره کوچک و محدود دوباره برقرار شده و تمام پرداخت‌های مربوط به تعمیرات و مبلمان مسدود مانده است.

برای چک‌های معتبر، آکاه نقد کردن را محدود کرده و دریافت‌کنندگان باید در زمان و شعبه تعیین‌شده مراجعه کنند؛ نشانه‌ای از کمبود شدید نقدینگی.

حزب‌الله برای جنگ امسال هیچ برنامه جبران خسارت ارائه نکرده و تنها پرداخت یک‌باره ۲۰۰ دلاری به خانواده‌های آواره انجام شده است. رسانه‌های وابسته به گروه نیز تأیید کرده‌اند که خانواده‌ها هنوز کمک‌هزینه مسکن دریافت نکرده‌اند.

نعیم قاسم، رهبر حزب‌الله، طی ماه‌های اخیر وعده‌های متناقض داده و مسئولیت جبران خسارت را میان حزب‌الله و دولت لبنان جابه‌جا کرده است.

نشانه دیگر بحران نقدینگی، فروش گسترده طلای وثیقه‌ای است که آکاه از مشتریان نگه داشته بود. پس از تحریم یک فروشنده طلا و حملات اسرائیل به شعب آکاه، این بانک اکنون فقط سکه‌های طلا و اونس‌های استاندارد را به‌عنوان وثیقه می‌پذیرد؛ یعنی تنها چیزهایی که همان روز قابل فروش هستند.

طبق گزارش‌ها، حقوق جنگجویان (۶۰۰ تا ۷۰۰ دلار برای رده‌های عادی) همچنان پرداخت می‌شود و بیشتر پول ایرانی صرف بازسازی ذخایر سلاح می‌شود؛ در حالی که تمام فعالیت‌های بشردوستانه به تعویق افتاده است.

رژیم ایران در ژوئن وعده داده بود پس از آزادسازی دارایی‌های مسدودشده، پول بیشتری به حزب‌الله برسد، اما واشنگتن این مسیر را مسدود کرد و یادداشت تفاهم شکست خورد. اکنون امارات نیز تمام معاملات مالی با ایران را متوقف کرده و آمریکا هر مسیر ورود پول به ایران را هدف قرار می‌دهد.

 

 

رویترز: فشار آمریکا و اروپا برای گزارش ایران به شورای امنیت

قطعنامه جدید می‌تواند ایران را پس از بیست سال دوباره به شورای امنیت ارجاع دهد.

رویترز گزارش می‌دهد آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان در تلاش‌اند شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هفته آینده قطعنامه‌ای تصویب کند که رژیم ایران را به شورای امنیت سازمان ملل گزارش دهد.

طبق گفته دیپلمات‌ها، این قطعنامه ادامه قطعنامه ژوئن سال گذشته خواهد بود که ایران را به‌دلیل عدم همکاری با تحقیقات مربوط به آثار اورانیوم در سایت‌های اعلام‌نشده، ناقض تعهدات عدم اشاعه معرفی کرد.

روز پس از آن قطعنامه، اسرائیل بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران را آغاز کرد و آمریکا نیز به آن پیوست. کارخانه‌های غنی‌سازی ایران تخریب یا به‌شدت آسیب دیدند و تهران تاکنون اجازه بازگشت بازرسان یا تأیید ذخایر اورانیوم غنی‌شده را نداده است؛ بخشی از این ذخایر تا ۶۰ درصد غنی‌سازی شده بود.

پیش‌نویس قطعنامه جدید از مدیرکل آژانس می‌خواهد متن این قطعنامه و قطعنامه‌های قبلی را به تمامی اعضا و همچنین شورای امنیت و مجمع عمومی ارسال کند و از ایران می‌خواهد فوراً عدم انطباق با توافق پادمان‌ها را رفع کند تا آژانس بتواند تضمین‌های لازم درباره صحت و کامل بودن اظهارات ایران ارائه دهد.

دیپلمات‌ها می‌گویند متن هنوز به‌طور رسمی ارائه نشده و مذاکرات ادامه دارد، اما هر بار که این چهار کشور پیش‌نویس قطعنامه‌ای درباره ایران ارائه کرده‌اند، تصویب شده است.

اقدام عملی شورای امنیت بعید است، زیرا روسیه و چین دارای حق وتو هستند. ایران معمولاً پس از قطعنامه‌های شورای حکام با تشدید فعالیت‌های هسته‌ای یا کاهش همکاری تلافی کرده، اما گزینه‌های آن اکنون محدود است.

رژیم ایران به‌عنوان عضو معاهده NPt حق توسعه فناوری هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز را دارد و می‌گوید هرگز سلاح هسته‌ای تولید نخواهد کرد. با این حال، تنها کشوری است که بدون ساخت بمب، اورانیوم را تا ۶۰ درصد غنی‌سازی کرده است.

آژانس تخمین می‌زند رژیم ایران پیش از بمباران سایت‌ها، حدود ۴۴۰.۹ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده تا سطح ۶۰ درصد در اختیار داشت؛ مقداری که طبق معیار آژانس، در صورت غنی‌سازی بیشتر، برای تولید حدود ۱۰ سلاح هسته‌ای کافی است.

 

 

 

 

 

 

ترامپ: ایالات متحده ممکن است خیلی زود به کوه پیک‌اکس (کوه‌کلنگ) ایران حمله کند

واشنگتن، ۴ سپتامبر -رویترز - دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز جمعه به خبرنگاران گفت که ایالات متحده ممکن است خیلی زود به کوه پیک اکس ایران حمله کند.

کوه پیک اکس (کوه کلنگ)، واقع در نزدیکی تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم نطنز که به‌شدت آسیب دیده است، یک سایت به‌شدت مستحکم است که میزبان دو مجموعه تونل عمیقاً مدفون است.

کوه کلنگ 

نیویورک پست: عمان پیشنهاد رژیم ایران برای دریافت عوارض از کشتی‌های عبوری در هرمز را نپذیرفت

نیویورک پست به نقل از منابع آگاه گزارش داد عمان با طرح مورد حمایت رژیم ایران برای دریافت مشترک هزینه‌های خدمات از کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز موافقت نکرده است؛ موضوعی که پیش‌تر از سوی رسانه‌های وابسته به سپاه پاسداران مطرح شده بود.

روزنامه نیویورک پست در گزارشی نوشت که عمان به‌صورت غیرعلنی پیشنهاد رژیم ایران برای دریافت مشترک عوارض و هزینه‌های خدماتی از کشتی‌های عبوری در تنگه هرمز را رد کرده است.

بر اساس این گزارش، یک مقام ارشد منطقه‌ای به نیویورک پست گفته است دولت عمان برخلاف ادعاهای مطرح‌شده از سوی برخی رسانه‌ها و نهادهای وابسته به سپاه پاسداران، با دریافت هزینه از کشتی‌های تجاری، حتی در قالب پرداخت‌های داوطلبانه برای خدمات امنیتی یا محیط‌زیستی، موافقت نکرده است.

نیویورک پست همچنین به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت که جزئیات طرح مورد اشاره حتی از سوی مقام‌های رژیم ایران نیز نهایی نشده بود و به گفته این منبع، برخی اظهارات منتشرشده از سوی سپاه پاسداران درباره این موضوع زودهنگام بوده است.

این گزارش یادآور می‌شود که دونالد ترامپ پیش‌تر هشدار داده بود در صورت موافقت عمان با اخذ عوارض از کشتی‌ها در تنگه هرمز، با واکنش شدید آمریکا روبه‌رو خواهد شد. به نوشته نیویورک پست، بازگشت محاصره دریایی علیه رژیم ایران نیز عملاً هرگونه اجرای چنین طرحی را بدون موافقت آمریکا دشوار کرده است.

نیویورک پست در ادامه گزارش خود به نقش عمان به عنوان یکی از میانجی‌های سنتی منطقه اشاره می‌کند. این کشور در سال‌های گذشته در پرونده‌های مختلف میان ایران و آمریکا نقش میانجی داشته و در برخی مذاکرات هسته‌ای و همچنین موضوعات مرتبط با یمن و حوثی‌ها حضور داشته است.

به نوشته این روزنامه، رژیم ایران تلاش کرده بود عمان را به پذیرش چارچوبی برای مدیریت یا دریافت درآمد از تنگه هرمز در دوران پس از جنگ ترغیب کند. در همین ارتباط، عراقچی و سید بدر البوسعیدی، وزیران خارجه رژیم ایران و عمان، هفته گذشته در تهران درباره مسائل مرتبط با تنگه هرمز گفت‌وگو کرده بودند.

 

 

گلف نیوز: اتحادیه اروپا از کارزار اقتصادی آمریکا علیه رژیم ایران حمایت کرد

وزیر خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد اتحادیه اروپا به‌طور رسمی به کارزار موسوم به «عملیات طرد اقتصادی» علیه رژیم ایران پیوسته است. هم‌زمان بروکسل بر ضرورت ادامه فشار اقتصادی در کنار پیگیری راه‌حل‌های دیپلماتیک و حفظ آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز تأکید کرده است.

روزنامه گلف نیوز در گزارشی به تاریخ ۴ سپتامبر ۲۰۲۶ (۱۳ شهریور ۱۴۰۵) نوشت اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرده است اتحادیه اروپا به‌طور رسمی به کارزار اقتصادی تحت رهبری آمریکا علیه رژیم ایران پیوسته است.

بسنت در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «اتحادیه اروپا به‌طور رسمی به‌عملیات طرد اقتصادی پیوسته است و ما از موضع قاطع و زود هنگام آنها قدردانی می‌کنیم».

او افزود ایالات متحده و متحدانش در تلاش هستند تا رژیم ایران نتواند از نظام مالی جهانی برای تأمین مالی برنامه هسته‌یی، برنامه‌های تسلیحاتی و گروه‌های نیابتی خود استفاده کند. بسنت هم‌چنین گفت: «جهان پیام روشنی به رژیم ایران می‌فرستد؛ ما تا زمانی که تمامی شریانهای مالی باقی مانده قطع نشوند، متوقف نخواهیم شد».

به گزارش گلف نیوز، اظهارات وزیر خزانه‌داری آمریکا پس از آن مطرح شد که اتحادیه اروپا از آمادگی خود برای حمایت از فشارهای اقتصادی بیشتر علیه رژیم ایران خبر داد. در عین‌حال، بروکسل تأکید کرده است که تلاش‌های دیپلماتیک برای کاهش تنش و دستیابی به راه‌حل سیاسی باید ادامه یابد.

اتحادیه اروپا در بیانیه‌یی که از سوی بسنت نیز بازنشر شد، اعلام کرد که طی سال‌های گذشته بارها از رژیم ایران خواسته است برنامه هسته‌یی و موشکهای بالستیک خود را محدود کند، از فعالیت‌های منطقه‌یی که از دید این اتحادیه بی‌ثبات‌کننده تلقی می‌شود دست بردارد، حمایت نظامی خود از روسیه در جنگ اوکراین را متوقف کند و به سرکوب داخلی پایان دهد.

در این بیانیه هم‌چنین بر اهمیت ادامه تلاش‌های دیپلماتیک برای دستیابی به یک راه‌حل مسالمت‌آمیز، بازگرداندن ثبات منطقه‌یی و تضمین «آزادی کامل ناوبری و عبور امن کشتی‌ها از تنگه هرمز» تأکید شده است.

گلف نیوز گزارش داد اتحادیه اروپا یادآوری کرده است که پیش از این نیز مجموعه‌یی از تحریم‌ها و محدودیت‌های اقتصادی را علیه رژیم ایران اعمال کرده و این اقدامات با هدف محدود کردن دسترسی تهران به منابع مالی و اقتصادی مورد استفاده در فعالیت‌های مورد اعتراض غرب صورت گرفته است.

هم‌زمان دولت دونالد ترامپ در روزهای اخیر از گسترش کارزار «طرد اقتصادی» سخن گفته و از سفارتخانه‌های آمریکا در کشورهای مختلف خواسته است دولتهای میزبان را برای قطع همکاریهای مالی و تجاری با رژیم ایران تحت فشار قرار دهند.

سازمان ملل بار دیگر بر لزوم همکاری کامل رژیم ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأکید کرد

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در واکنش به گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره محدودیت دسترسی بازرسان به تأسیسات هسته‌یی ایران، اعلام کرد آنتونیو گوترز همواره از نقش آژانس حمایت کرده و خواستار پایبندی کامل رژیم ایران به تعهدات خود در برابر این نهاد بوده است.

در نشست خبری روزانه دفتر سخنگوی دبیرکل سازمان ملل که ۳ سپتامبر ۲۰۲۶ (۱۲ شهریور ۱۴۰۵) برگزار شد، از استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل، درباره گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ادامه محدودیت دسترسی بازرسان این نهاد به تأسیسات هسته‌یی رژیم ایران پرسش شد.

این پرسش پس از انتشار گزارش آژانس مطرح شد؛ گزارشی که بر اساس آن، آژانس اعلام کرده از فوریه ۲۰۲۶ (اسفند ۱۴۰۴) تاکنون امکان انجام بازرسی حضوری از تأسیسات هسته‌یی رژیم ایران را نداشته و در نتیجه درباره وضعیت برخی فعالیت‌های هسته‌یی، از جمله تأسیسات اصفهان، با ابهام و کمبود اطلاعات مواجه است.

در پاسخ، استفان دوجاریک گفت رسیدگی به این موضوع در حوزه مسئولیت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و مدیرکل آن قرار دارد و این نهاد تخصصی سازمان ملل مرجع اصلی اظهارنظر درباره چنین مسائل فنی است.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل افزود: «دبیرکل همواره از کار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این زمینه به‌طور قاطع حمایت کرده است». وی هم‌چنین تأکید کرد که آنتونیو گوترز بارها خواستار پایبندی کامل رژیم ایران به تعهدات خود در برابر آژانس شده است.

اظهارات دوجاریک در حالی مطرح می‌شود که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تازه‌ترین گزارش خود از تداوم محدودیت دسترسی بازرسان به تأسیسات هسته‌یی رژیم ایران ابراز نگرانی کرده و اعلام کرده است که نبود امکان راستی‌آزمایی میدانی، توان این نهاد برای ارزیابی دقیق برنامه هسته‌یی ایران را کاهش داده است.

 

استفان دوجاریک 

ونس: برای رویارویی با رژیم ایران جدول زمانی تعیین نمی‌کنیم

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرد واشینگتن تا زمانی که حملات رژیم ایران به کشتیرانی در تنگه هرمز ادامه داشته باشد، به استفاده از ابزارهای نظامی و اقتصادی خود ادامه خواهد داد و برای این رویارویی «جدول زمانی مصنوعی» تعیین نخواهد کرد.

بر اساس گزارش فاکس نیوز، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، در نخستین نشست خبری خود در کاخ سفید پس از کناره‌گیری سخنگوی پیشین دولت، درباره روند رویارویی میان آمریکا و رژیم ایران سخن گفت.

ونس در پاسخ به پرسشی درباره مدت زمان ادامه تنش‌ها با رژیم ایران گفت برای این درگیری جدول زمانی مشخصی تعیین نخواهد کرد. او اظهار داشت: «پاسخ این سؤال که ایرانی‌ها چه زمانی شلیک به کشتی‌ها را متوقف خواهند کرد را نمی‌دانم. باید این سؤال را از خود ایرانی‌ها پرسید.»

معاون رئیس‌جمهور آمریکا افزود دولت ترامپ قصد ندارد سیاست خود را بر پایه «رفتار مسئولانه» یا «مذاکره با حسن نیت» از سوی رژیم ایران تنظیم کند و واشینگتن پس از شکست تفاهم‌نامه ماه ژوئن، دوباره بر فشار اقتصادی و توان نظامی متمرکز شده است.

ونس تأکید کرد: «ما از ابزارهایی که در اختیار داریم استفاده خواهیم کرد تا مطمئن شویم مردم آمریکا هرگز با تهدید برنامه هسته‌ای ایران روبه‌رو نخواهند شد و بازارهای انرژی جهان نیز به درستی تأمین می‌شوند.»

وی همچنین با اشاره به عملیات‌های نظامی آمریکا علیه رژیم ایران مدعی شد ایالات متحده طی ماه‌های گذشته بخش مهمی از زیرساخت‌های نظامی و ظرفیت‌های تولید تسلیحات ایران را هدف قرار داده است.

ونس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تأسیسات هسته‌ای رژیم ایران گفت آمریکا در عملیات‌های گذشته، برنامه هسته‌ای ایران و توان بازسازی آن را به شدت تضعیف کرده است.

به گزارش فاکس نیوز، معاون رئیس‌جمهور آمریکا در عین حال تأکید کرد که وضعیت کنونی را یک «جنگ تمام‌عیار» نمی‌داند و گفت اگرچه در مقاطع مختلف تبادل حملات میان دو طرف رخ داده است، اما در حال حاضر درگیری‌ها در قالب عملیات‌ها و حملات محدود ادامه دارد.

 

جی دی ونس 

سنتکام از ادامه اجرای محاصره دریایی رژیم ایران و رهگیری دهها کشتی خبر داد

فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا اعلام کرد ناوشکن یو‌اس‌اس جان پل جونز در پشتیبانی از عملیات دریایی آمریکا علیه رژیم ایران به فعالیت خود ادامه می‌دهد. به‌گفته سنتکام، نیروهای آمریکایی تاکنون دهها کشتی را تغییر مسیر داده و چند شناور را متوقف یا بازرسی کرده‌اند.

فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) روز ۳ سپتامبر ۲۰۲۶ (۱۲ شهریور ۱۴۰۵) با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد ناوشکن موشک‌انداز یو‌اس‌اس جان پل جونز (DDG-۵۳) هم‌چنان در چارچوب عملیات دریایی آمریکا در منطقه فعالیت می‌کند.

سنتکام همراه با انتشار تصویری از یک ملوان آمریکایی بر عرشه این ناوشکن اعلام کرد این شناور در پشتیبانی از عملیات محاصره دریایی رژیم ایران و مأموریت‌های مرتبط با امنیت دریایی در منطقه مشارکت دارد.

بر اساس آمار منتشر شده توسط سنتکام، نیروهای آمریکایی تا تاریخ ۳ سپتامبر ۲۰۲۶، مسیر حرکت ۸۷ کشتی تجاری را تغییر داده‌اند. این فرماندهی هم‌چنین اعلام کرد سه کشتی را از کار انداخته و برای اطمینان از اجرای کامل مقررات و محدودیت‌های اعمال‌شده، وارد دو کشتی دیگر شده و آنها را مورد بازرسی قرار داده است.

این آمار در شرایطی منتشر می‌شود که آمریکا طی هفته‌های اخیر عملیات گسترده‌یی را برای کنترل مسیرهای دریایی و هدایت کشتی‌های تجاری در منطقه خلیج‌فارس و تنگه هرمز آغاز کرده و هم‌زمان فشارهای نظامی و اقتصادی علیه رژیم ایران را افزایش داده است.

سنتکام جزئیات بیشتری درباره هویت کشتی‌های بازرسی‌شده یا از کار افتاده و هم‌چنین محل دقیق این عملیاتها منتشر نکرده است.

 

بسنت: اتحادیه اروپا به کارزار «طرد اقتصادی» رژیم ایران پیوست

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرد اتحادیه اروپا به عملیات موسوم به «طرد اقتصادی» علیه رژیم ایران ملحق شده است. او گفت هدف این کارزار قطع دسترسی تهران به منابع مالی مورد استفاده برای برنامه هسته‌ای، برنامه‌های تسلیحاتی و حمایت از گروه‌های نیابتی است.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، روز 3 سپتامبر 2026 (12 شهریور 1405) در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که اتحادیه اروپا به کارزار موسوم به «عملیات طرد اقتصادی» علیه رژیم ایران پیوسته است.

بسنت در این پیام نوشت: «اتحادیه اروپا رسماً به عملیات طرد اقتصادی پیوسته است و ما از موضع قاطع و زودهنگام آن‌ها قدردانی می‌کنیم.»

وزیر خزانه‌داری آمریکا افزود که واشنگتن همراه با متحدان خود تلاش می‌کند مانع از آن شود که رژیم ایران از نظام مالی بین‌المللی برای تأمین مالی آنچه برنامه هسته‌ای، برنامه‌های تسلیحاتی و گروه‌های نیابتی توصیف کرد، استفاده کند.

او همچنین مدعی شد: «جهان پیام روشنی را به رژیم ایران مخابره می‌کند: ما تا زمانی که تمام شریان‌های حیاتی مالی باقی‌مانده قطع نشوند، متوقف نخواهیم شد.»

این اظهارات در ادامه تلاش‌های دولت دونالد ترامپ برای گسترش فشار اقتصادی علیه رژیم ایران مطرح می‌شود. پیش‌تر آکسیوس گزارش داده بود که دولت آمریکا از طریق سفارتخانه‌های خود در کشورهای مختلف خواسته است دولت‌ها، شرکت‌ها و مؤسسات مالی همکاری اقتصادی با رژیم ایران را متوقف کنند و شعب برخی بانک‌های وابسته به تهران را تعطیل نمایند.

اسکات بسنت۶ 

 

پمپئو: قطع خرید نفت ایران توسط چین برای موفقیت آمریکا حیاتی است

مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین آمریکا، اعلام کرد که بخش عمده نفت خام رژیم ایران توسط چین خریداری می‌شود و قطع این مسیر درآمدی می‌تواند نقش مهمی در افزایش فشار بر تهران داشته باشد.

مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق ایالات متحده، روز ۳ سپتامبر ۲۰۲۶ (۱۲ شهریور ۱۴۰۵) در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس بر اهمیت نقش چین در اقتصاد رژیم ایران تأکید کرد.

پمپئو نوشت: «چین بخش عمده نفت خام ایران را می‌خرد، بنابراین قطع این شریان حیاتی اقتصادی برای پیروزی آمریکا در ایران حیاتی است». وی هم‌چنین ابراز امیدواری کرد که تا زمان سفر شی جین‌پینگ به آمریکا در ادامه ماه جاری، روابط اقتصادی میان پکن و تهران به شکل قابل توجهی محدود شود.

در ویدیوی ضمیمه این پیام، پمپئو گفت چین روزانه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام از ایران خریداری می‌کند و بهای آن را با ارز یوان پرداخت می‌کند. او افزود امیدوار است دولت دونالد ترامپ در دیدارهای پیش رو با مقام‌های چینی، روشن کند که ادامه این همکاری به سود پکن نخواهد بود.

پمپئو مدعی شد دولت آمریکا در تقابل جاری با رژیم ایران دست بالا را دارد و افزود واشنگتن باید به چین نشان دهد که «در این نبرد پیروز خواهد شد» و پکن نباید از تهران حمایت کند.

وزیر خارجه سابق آمریکا هم‌چنین گفت از نگاه او، چین باید در جهت جلوگیری از دستیابی رژیم ایران به سلاح هسته‌یی و محدود شدن فعالیت گروه‌های نیابتی مورد حمایت تهران در منطقه حرکت کند.

 

فاکس نیوز: موج تازه حملات موشکی و پهپادی رژیم ایران در خاورمیانه

فاکس نیوز گزارش داد که رژیم ایران شب گذشته موج جدیدی از حملات موشکی و پهپادی را علیه اهدافی در منطقه آغاز کرده است. هم‌زمان دولت ترامپ از آمادگی برای انجام حملات بیشتر علیه ایران و افزایش فشارهای اقتصادی و نظامی خبر می‌دهد.

شبکه فاکس نیوز در گزارشی که ۳ سپتامبر ۲۰۲۶ (۱۲ شهریور ۱۴۰۵) منتشر شد، اعلام کرد رژیم ایران طی شب گذشته موج تازه‌یی از حملات موشکی و پهپادی را در خاورمیانه آغاز کرده است.

بر اساس گزارش تری ینگست، خبرنگار فاکس نیوز، کویت هدف حملات موشکی و پهپادی قرار گرفت و آژیرهای هشدار در بخش‌هایی از این کشور به صدا درآمد. وزارت‌خارجه کویت این حملات را نقض حاکمیت کشور دانسته و اعلام کرده است سامانه‌های پدافندی موفق به رهگیری این تهدیدها شده‌اند.

فاکس نیوز گزارش داد این حملات در شرایطی انجام شده که دونالد ترامپ تأکید کرده است آمریکا در صورت لزوم آماده اجرای حملات بیشتر علیه رژیم ایران است. ترامپ در اظهاراتی که بخشی از آن در این گزارش بازتاب یافته، گفته است نیروهای آمریکایی تجهیزات دفاعی و تهاجمی جدیدی را که ایران در اطراف تنگه هرمز در حال ایجاد آن بوده، هدف قرار داده‌اند.

به گفته ترامپ، حملات اخیر آمریکا علاوه بر سامانه‌های راداری، مجموعه‌یی از تجهیزات نظامی مرتبط با توانایی‌های رژیم ایران در منطقه هرمز را نیز نابود کرده است. او هم‌چنین گفته است ایالات متحده هر زمان که لازم بداند توان انجام حملات جدید را دارد.

فاکس نیوز در ادامه به وضعیت تنگه هرمز اشاره کرده و گزارش داده است که آمریکا تلاش برای افزایش انتقال نفت از این آبراه را ادامه می‌دهد. بر اساس این گزارش، روز سه‌شنبه حدود ۴۰ کشتی تجاری با اسکورت نیروهای آمریکایی از منطقه عبور کرده‌اند و حدود ۱۸ میلیون بشکه نفت از خلیج‌فارس منتقل شده است.

این شبکه هم‌چنین به تشدید فشارهای اقتصادی علیه رژیم ایران پرداخته و به اظهارات اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، اشاره کرده است. بسنت گفته است: «ما به دوستان و دشمنان خود می‌گوییم با این رژیم معامله نکنید». فاکس نیوز گزارش داد کاهش ارزش ریال و فشارهای اقتصادی هم‌چنان ادامه دارد.

در این گزارش، گفتگویی با یک شهروند ایرانی نیز منتشر شده است. این شهروند گفته است مخالف تحریم و جنگ است و معتقد است هر دو عامل موجب افزایش مشکلات اقتصادی و تورم می‌شوند. او هم‌چنین اظهار داشته که راه‌حل را در مذاکره می‌بیند، هر چند نسبت به تحقق آن ابراز تردید کرده است.

فاکس نیوز در پایان گزارش خود نوشت که مقام‌های دفاعی اسراییل نسبت به احتمال انجام حملات جدید از سوی رژیم ایران در طول تعطیلات مذهبی یهودیان در ادامه ماه جاری هشدار داده‌اند.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmail

نظر و پیشنهاد شما

برای بهبود وب‌سایت سیمای آزادی، دیدگاه و پیشنهاد خود را با ما در میان بگذارید.

خبرهای مرتبط